Pienoismallit.net

Tiger II "Porsche Turm"

Tämäkin malli on ostettu jo joskus 90-luvulla ja tehty valmiiksi pariin otteeseen. Malli menee "Pimp my model" kategoriaan muiden jo valmiiksi tehtyjen ja uudelleen rakennettujen kanssa.

Sain kipinän vaunun uudelleen työstämiseen FineScale Modeller lehden artikkelista (February/2003), jossa käsiteltiin talvinaamiomaalausta pastellivärillä.

Maalasin mallin pastellijauhe+vesi seoksella. Seoksen kuivuttua pyyhin vanupuikoilla ja kostealla rätillä ylimääräiset pois kohdista, joissa esiintyy kulutusta. Uuden maalauksen lisäksi tein johtajan kupoliin periskoopit muovilevystä ja etsin palasista yms. pieniä korjauksia ja lisäosia. Lumen telaketjuihin tein ruokasooda+erikeepperi sekoitteesta.

Malli on aikansa vanki. Nyt sitä katseltaessa huomaa aika paljon virheitä, mutta enää en jaksa niitä korjata.

Edit: Lisätty paremmat kuvat

Kommentit

Mielenkiintoinen tekniikka. Täytyy kokeilla, kun joskus innostun aloittamaan aavikkodioraamaa. Tuolla pastelli+vesi systeemillä saisi ehkä hyvän hiekkapölyefektin ajoneuvoihin.

Nuo kuvat ovat ilmeisesti hieman valottuneet liian keltaisiksi? Talvimaalaus jää vähän epäselväksi. Muuten meikäläisen mittapuun mukaan hieno malli.
OH 30.8.2007 11:34 Vastaa lainauksella
Moi!

Joo…valokuvaaminen ei ole oikein vielä hanskassa. Varsinkin valkoinen väri tuottaa suurta tuskaa. Livenä vaunu on kyllä valkoinen…:)
Näyttävä malli, ja uudet kuvat tuovat sen esiin. Hyvin saavutettu talvimaalauksen tuntu.. Silmää häiritsee tolkuttoman paksu hinausvaijeri ja puhtaan ruskeat riu´ut vaunun sivuilla. Miten teit zimmeritin?
OH 30.11.2008 19:43 Vastaa lainauksella
Hola!

Hinausvaijeri on tarvikesatsin vaijeri ja sen pitäisi olla suunnilleen mittakaavassa. Riukujen suhteen olet oikeassa…niitä ei ole vanhennettu lainkaan. Zimmerit on tehty kitin ja Tamiyan zimmerit-työkalujen yhteistyöllä.
OH kirjoitti:
Hola!

Hinausvaijeri on tarvikesatsin vaijeri ja sen pitäisi olla suunnilleen mittakaavassa…
Uusi vilkaisu paremmalla silmällä todistaa arvion oikeaksi.. ei se liian paksu olekkaan. :)