Pienoismallit.net

Junkers 88 a-4

Saksalainen keskiraskas pommikone joka otettiin käyttöön juuri toisen maailmansodan syttyessä. Palveli kaikilla rintamilla sodan loppuun asti. Kone oli Saksalaisten eniten käyttämä ja sitä valmistettiin n.16000 kpl. Kone oli käyttökelpoinen moneen rooliin. Sekä syöksy että vaakapommitukseen, torpedokoneena, yöhävittäjänänä, raskaana hävittäjänä sekä sodan loppupuolella lentävänä pommina. Useita eri versioita koneesta rakennettiin. Päätuotantomalliksi kuitenkin valikoitui juuri tämä A-4 malli. Kone oli senaikaisten lentäjien tasoon nähden alussa vaikea lennettävä. Suurimpia ongelmia tuotti monille sen kova laskunopeus. Koneita menetettiin paljon laskuonnettomuuksissa. Koneen tuotanto takkusi alussa pahasti suunnitelluista tavoitteista. Kun sarjatuotanto työkalut saatiin valmiiksi niin tuotanto alkoi kasvaa. Koneen myyntihinta esim. suomeen oli 484500 saksan markkaa. Samaan aikaan ME-109 maksoi 220000 saksan markkaa. Suomen markoissa hinta oli silloin 9,5 miljoonaa ja muutettuna vuoden 1997 rahaksi 8,6 miljoonaa

Se itse koneesta. Revellin uusi 2013 mallinnettu Junkers oli mitä mukavin rakentaa. Taso on Revellillä pompsahtanut tämän mallin osalta huimasti eteenpäin. Uskoisin ettei markkinoilta tämän parempaa mallia aiheesta löydy. Pintadetaljit ovat hyvät. Vertaamalla kirjan Lentäjän näkökulma oleviin piirustuksiin tuosta paneelirajat on juuri oikein mallinnettu. Ohjaamo on myös 72 sarjalaiseksi tosi hyvin detaljoitu. Miinuksena voisi pitää sitä ettei sarja tarjoa nokkaan tulevaa tykkiä eikä ole muita siirtokuvia kuin kahdet saksalaisversiot. Muutoin hinta/laatusuhde kerrassaan mainio.

Koneen esikuvana on vuonna 1941 Sisiliassa toimineen 9./KG30 "Adler- Geschwaderin" kone. Koneyksilöstä ei ole minulle sen enempää tietoa.

Maalattu Revellin aqua coloreilla kaikilta muilta osin paitsi tuo mustanvihreä, joka on Tamiyan maalia. Siirtokuvat oli hyvälaatuiset ja pikkukuvaa oli vähintäänkin riittävästi. Antennilangat totuttuun tapaan EZ-lineä.

Kommentit

Ilkka K. 1.4.2014 15:58 Vastaa lainauksella
Mallihan näyttää kuvien perusteella oikein mainiolta. Tosin enempää ei pysty sanomaan koska kuvat on melko kaukaa otettuja, olisi toivonut jotain lähikuvaa/kuvia.
Tosiaan kaunis Junnu.
Tässä mallissa on mallarilla kaikki hanskassa,tyylikäs rakennus työ.
Olisiko revellin pakkaama hasewagan malli?
Mitäs tuosta sanoisi,makuasiat ovat erikseen.
Jotkut tykkää perussiististä, toiset vanhennetuista malleisista?
Oma makuasia pakokaasu vanat ovat nyt tosi heiveröiset?
Pientä kulumaa olisi paikallaan ja paneeliurien korostusta joissain kohdin on jo.
Entâs jarruletkut tuossa?
Onko nuo hakaristit maalattu oikeaankin noin?
Muuten erittäin tyylikäs Junkers 88 :n 1/72 lasikaappiin.
Upea härpäke, mutta sinulta kyllä aina odotankin tällaisia. Himpun, kun kuluneisuutta, lennon jälkiä olisit tehnyt, niin hipoisi jo täydellisyyttä.
Säistys on tietenkin makuasia, mutta se on minun makuuni kolahtanut aina.
Kuitenkin :
Lisäsin pari lähikuvaa, jos tuosta nyt saa sitten enempi tolkkua. En viitsinyt käydä tätä hirveesti sotkemaan. Kyllä sitä aika paljon on litkutettu. Tosin tuossa tummassa yläpinnassa häviää kuvassa tehokkaasti, pohjassa näkyy enempi. hakarististä en osaa sanoa tarkemmin kun ohjeissa siitä ei tietenkään mainittu saati että ois ollu dekaalinakaan mukana. Nuo on Techmondin arkilta.
Tosiian on se tappava tuo lähikuva:nokassa laivueen tunnus kiiltää ja keltainen kolmio myös reunoistaan.
Ainakin moottori pelteihin olisi poikaa kulumaa ,mekaanikot sorkivat joka lennon jälkeen?
No nuo lähikuvat pienoismalleistahan onkin aivan perseestä. Tuossakin se näkyy kolminkertaisessa koossa ja sen mukaan kaikki "virheetkin", joita ei juurikaan livenä nää. Siinä ei nyt ole kulumia ja sen mukaan on elettävä.
Hyvän näköinen Ju 88! Maalaus näyttää hyvältä ja en kaipaa sen suurempia vanhennuksia kuin mallissa on nyt. Tuo lähikuva on armoton siinä mielessä että se näyttää sen kuinka hyvää tuo pintakäsittelyn taso on esim. noissa raameissa jotka on tosi hankalat toteuttaa, mutta tässä ovat onnistuneet mainiosti. Hopeointihan on tosi minimaalista siirtokuvien osalta, niistä ei pysty nillittämään (eikä oikein mistään muustakaan). Hieno malli, thumbs up!
Oikein perussiisti malli. Litkutukset ja säistykset ovat makuasia. Jotkut niitä varmaan toivoisivat lisää. Minusta ihan hyvä näinkin. Ja lähikuvat ovat aina plussaa, vaikka silloin saattaa paljastua joitain pikkujuttuja. Voisi jopa epäillä, että jos lähikuvia ei ole, niin onkos mallissa silloin jotain koiraa haudattuna?;)
Tietokonenäytöltä ei tahdo nääs saada kunnon käsitystä niinkuin livenä saisi normikokoisestakin.
Omaa silmääni miellyttää kovasti tuollainen ei niin rankasti säistetty malli. revellihän on tainnut onnistua tuossa mallissa. Onko laskeutumisvalon päälle jäänyt maskiteippiä? alapuolen kuvassa näyttäs siltä :)
paavo p. 2.4.2014 14:19 Vastaa lainauksella
Oikein hieno suomi-leko :-)
Hyvä Paavo!! Käytitkö nuita after market-osia olleskaan? Minulla on jemmassa Hasegawan vastaava samassa skaalassa ja siihen oli saatavilla etsiosia! Muuten, osaatko tai osaako kukaan muu tietää, mistä saisi McCormicin pikkutelatraktorin? Olisi tarvetta Junkers-dioon(1/72 tai 1/48)… Vihjepalkkio tulee hämmästyttämään vinkkaajaa!!

terveisin Mini crimiph..Karjalan Seppo
Seppo, ei tullut käytettyä lisänä muuta kuin Eduardin maskisarjaa. On nii hiton monta ruutua teipattavaksi niin menin helpoimman kautta :) Ja olihan sen valon maskiteippi vielä paikallaan…saattaapi olla vaikea löytää tuollasta telatractoria
AJ 2.4.2014 19:30 Vastaa lainauksella
Moi Paavo, Nätin näköinen herrasmiesskaalan Junnu - mitä ilmeisimmin Revellin rakennussarja on laadukas. Hyvältä näyttää kaikinpuolin, hyvä taustoitus, hyvin rakennettu, maalattu ja viimeistelty. Värisävyt kolahtaa positiivisesti.

Millaisia maaleja nuo Revellin Aqua Colorit ovat? Kiitos vastauksesta jo etukäteen. Parhain terveisin, AJ
No ne on kuten nimestä voi päätellä vesiohenteisia. Purkissa ollessaan erittäin paksua tavaraa. Sopii tosi hyvin pensselimaalaukseen. Ruiskukäytössä en ole saanut vedellä ohennettuna toimimaan vaan olen ohentanut sitä joko sinolilla tai jäänestoaineella. Tulee tasainen ja sileä pinta. Maalipurkki on kätevä kuution muotoinen. Saatavuus on Suomesta heikkoa. Onkohan Verkkokaupan lisäksi yhtään muuta paikkaa mistä niitä sais.
AJ 2.4.2014 20:59 Vastaa lainauksella
Moi Paavo, Kiitos! Parhain terveisin, AJ
Olikohan niin että tuo on Revellin omaa tuotantoa, ei niinkään Hase-reboxaus.
Kuvat ovat vähän kaukaa, olisi kiva nähdä lähiotoksia; sen verran on hyvännäköinen malli:)
Miten ne Eduardin maskit istuivat kohdalleen? Johonkin malliin itse laittelin vastaavia mutten ollut ihan tyytyväinen. Teipit eivät meinaan olleet sopivan kokoisia :O
Istuinvyöt lienee se olennaisin lisättävä AM-osista?

Niko
Seppo Valjakka kirjoitti:
Hyvä Paavo!! Käytitkö nuita after market-osia olleskaan? Minulla on jemmassa Hasegawan vastaava samassa skaalassa ja siihen oli saatavilla etsiosia! Muuten, osaatko tai osaako kukaan muu tietää, mistä saisi McCormicin pikkutelatraktorin? Olisi tarvetta Junkers-dioon(1/72 tai 1/48)… Vihjepalkkio tulee hämmästyttämään vinkkaajaa!!

terveisin Mini crimiph..Karjalan Seppo
karjalan seppo
TUOSSA OLISI SIVU/:CATAWIKI siis pienellä,jossa on maccormicia muistuttava menopeli;etulevy,runko, ja moottori on mahdollisesti käytettävissä ja muut loput scratsina.
Mahdollinen olisi joku pikkupajan resiini malli,jos tuollaista on?????
Tietenkin jollei menopeli ole metallista,luulisi tuon olevan noin 1/76 ,on myös hiukan isompikin peli tuolla.
PAREMPI KYSYÄ CATEPILLARILLA KUIN TRAKTORILLA.
Terveisin Eiffelin varjosta Eerik
Niko Asposalo kirjoitti:
Olikohan niin että tuo on Revellin omaa tuotantoa, ei niinkään Hase-reboxaus.
Kuvat ovat vähän kaukaa, olisi kiva nähdä lähiotoksia; sen verran on hyvännäköinen malli:)
Miten ne Eduardin maskit istuivat kohdalleen? Johonkin malliin itse laittelin vastaavia mutten ollut ihan tyytyväinen. Teipit eivät meinaan olleet sopivan kokoisia :O
Istuinvyöt lienee se olennaisin lisättävä AM-osista?

Niko
Kyllä tuo on minunkin mielestä Revellin omaa tuotantoa. Rungon sisäpinnassa oli vuosiluku 2013 eli uutta valua. Nuo maskiteipit istui hyvin paikoilleen. Harvoin tulee valmiita teippejä hommattua mutta tuossa on niin hirveesti teipattavaa että noitten hommaaminen oli järkevää,
Nuo green houset ovat kyllä aikamoinen urakka teippailla, joten kaikki apu kyllä kelpaa.