Pienoismallit.net

Type 3 Ho-Ni 3

FineMoldsin mainio rakennussarja japanilaisten Type 3 Ho-Ni 3 panssarintorjuntavaunusta. Vaunu oli varustettu 75 mm tykillä ja verratuna Ho-Ni 1 vaunuun sen kasematti saatiin luukuilla suljettua täysin umpinaiseksi. Telat ovat Model Kastenin. Ainoat detaljit ovat pakoputkien verkot ja moottoririlan kannella olevien luukkujen kahvat. Malli on maalattu Tamiyan maaleilla, sävyt ovat omia sekoituksia.

Sodan etenemisen kannalta vaunut valmistuivat liian myöhään, eivätkä ne ehtineet mukaan varsinaisiin taisteluihin. Näin ollen niiden rooliksi jäikin Japanin kotisaarten puolustaminen. Toki näilläkin varmasti harjoiteltiin ja niitä testattiin. Vaunun ulkoasu on tarkoituksella varsin puhtoinen.

t. Jake

Kommentit

Haluaisin kysyä että mitä teet malleillesi peittomaalin jälkeen. Niissä ei hirveästi washeja/keinovarjostuksia tai keinovaloja esiinny mutta silti näyttävät varsinkin lähikuvissa vangitsevilta.
Vanhasta vaunun mallista muutettu uudella tykkillä,niinkuin fritzi sedät toisella puolella maapalloa.
Kyllä nuo nipposen lelupanssarit olivat tosi surkeita,kun vertaa shermaniin tai grantiin?
Kyllä ihmetelin tuota värien koostumusta tuossa vaunussa.
Mutta sitten luin taiteilijan kertomuksen, ja ymmärsin että luova taiteilijan inspiraatio oli kyseessä tässä?
Eikä näytä pahemmaltakaan olenkaa tuo maalaus?
Parasta on minusta tässä tuo pressu, on kuin oikea.
Eikä mikään paksu muovi paketti?
Myös lapio ja hakku on samaa laatua kuin pressu.
Varret ovat erin sävyiset noissa siitä plussaa++++
Myös pakoputket ovat tosi makeat tässä.
Ainoa pieni lisäys: muutama kranaatin hylsy takakannelle.
Pieni dioraama,jonkinlainen tykkiasemma vaunulle tai varikkon lattia???
Niin luulisi nipposet olleen ampuma harjoituksissa,tai okinawalla ja hyljänneet vaunun ?
Onko nuo luukkujen kahvat nahkasuikaleet????
Jo on materiaali pula nipposillakin sodan loppulla.
Kokonais näkemys on tästä mallista on loistava malli,taatua MONSIEUR lindgrenin tyyliä.
Ps vielä harvinaisempi panssarimallikin tämä, olisiko ensimmäinen laatuaan täällä.
Tervehdys ja kiitos kommenteista,

Toni, naamiomaalauksen ja lakkojen jälkeen käyn mallin lävitse Tamiyan maaleista tehdyillä eripaksuisilla ja erisävyisillä litkuilla. Näitä omia ja itse tehtyjä litkuja on noin 10 erilaista. Sävyt voivat olla lähellä toisiaan, mutta litkun paksuus voi vaihdella. Vaihtoehtoisesti tai omien litkujen rinnalla käytän joissakin malleissa valmiita, esim AK:n litkuja ja washeja. Jos haluan malliin mutaa, niin sen teen useimmiten MIG:n pastellijauheilla ja Pigmenttifixerillä. Mutaa töpötellään erikokoisilla pensseleillä haluttuihin kohtiin. Esim tässä mallissa on moottoritilan kannelle tehty miehistön jalkineista jääneitä likajälkiä pienellä lyhyeksi leikatulla pensselillä. Usein, mutta en aina, käyn mallin vielä lävitse ns. kuivapensselöintitekniikalla. Joskus käyn mallin lävitse myös pastellijauheilla, joilla voidaan kuvata pölyä tai vaikkapa hieman vaaleampaa maalipintaa. Mitään varsinaista värimodulaatiota, joilla haetaan valoja ja varjoja, en käytä, vaikkakin olen pariin kolmeen malliin tehnytkin pohjamaalauksen tummemmalla sävyllä ja kevyemmän päällemaalauksen vaaleammalla sävyllä.

Eerik, värit perustuvat Gunzen valmistamiin japanilaisille panssareille tarkoitettuihin väreihin. Näitä väripaketteja on ainakin kolmenlaisia. Yksi on tarkoitettu modernille kalustolle ja kaksi on tarkoitettu 30 – 40 lukujen kalustolle. Toisesta näistä löytyy ne tyypilliset vihreä, ruskea ja Khaki (keltainen puuttuu) ja toisessa on tuo suklaanruskea, vaaleanvihreä ja tummanvihreä. Maalaus ei siis perustu taiteelliseen inspiraatioon, vaan olemassa olleisiin väreihin. Nuo Gunzen maalit ovat kuitenkin sen verran pahanhajuisia, että tein niiden sävujen mukaan omat ja vastaavat sävyt Tamiyan maaleista. Pressu on tehty värjätystä näyttöpääteliinasta. Luukkujen kahvat on tehty muoviluiskasta, ja ne tosiaan kuvaavat nahasta tehtyjä vetimiä. Alustakin oli tekeillä tähän malliin ja pohjatyöt olivat jo valmiit, mutta viimeistely jäi valitettavasti taas kerran puuttumaan.

t. Jake
AJ 11.4.2014 20:43 Vastaa lainauksella
Moi Jake,
Taitaa tosiaan olla ensimmäinen Type 3 Ho-Ni 3 panssarintorjuntavaunu saitilla. Mestarin tyylinäyte, kaikki olennaiset kehut on edellä jo sanottu, mutta erityisesti haluan kehua vaunumallin puhdasta ulkoasua ja teloja - taitaa saturaatiopiste alkaa lähentyä jo noille romuläjiltä näyttäville vaunumalleille.

Kivan erilainen vaunumalli ja vielä harvinaisesta vaunutyypistä - hieno vaunumalli! Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ,

Näitä puhtaampia ja vähän likaisempiakin on myös jatkossa tulossa ;)

T. Jake