Pienoismallit.net

Sukhoi Superjet 100

Russian Regional Jet

Zvezdan erittäin laadukas sarja Sukhoi Superjet 100:sta oli kaikin puolin mukava projekti. Lähtökohtanani oli jälleen yrittää valmistaa malli läpinäkyvillä ikkunoilla, ja toteutin tämän Jaakko Luomalta oppimaani kikkaa käyttäen. Rungon puolikkaat ovat siis maalattu ennen kuin ikkunasuikaleet on kiinnitetty rungon sisäpuolelle ja runko liitetty yhteen. Tällöin yksittäisten ikkunoiden maskaamiselta säästytään.
Itse päädyin maalaamaan siivet kolmeen kertaan, sillä ensimmäinen, ohjeiden mukainen täysin valkoinen väri ei mielestäni ollut yhdennäköinen referenssikuvien kanssa. Seuraava versio oli taas ihan liian tumma. Päädyin jättämään pintaan kahdesta melkein valkoisen sävystä koostuvan maalauksen.
Rakennusvaiheesta pidin jälleen kuvapäiväkirjaa Tumblrissa. Kommentteja ja neuvoja otetaan taas mielellään vastaan!

Kommentit

Valkoinen väri/maali on mallailussa niitä yksiä sävyjä jonka kanssa on vaikea saada kunnollista ja peittävää jälkeä kerralla.Usein joutuu maalaamaan monia kerroksia,mutta myös maalinvalmistajissa on eroja ja itse olen usein onnistunut yllätyskylläkin Revelin emalimaalin kanssa ,vaikka useat ovat sitä moittineetkin.Myös eräät keltaiset maalit yksinään ovat hankalia.
Tuo perän raita on toooodella hankala. Itse olen yhden Air Berlinin tuhonnut. Siinä kun on samanlainen. Tuossa pääkuvassa näyttää tosin kaartuvan ihan hyvin. Ohjaamon ikkunan kittaus näyttää hyvältä. Itse en edes tajunnutkaan, että täällä lähtökohtaisesti odotetaan, että sekin on kitattu. Hopea on vissiin Tamiyaa? Lähemmin tarkasteltuna se on mallauksessa aina hankala autentisuuden kannalta, kun kiteet ovat suuria, mutta sehän ei ole mallarin vika. Tyylikäs Superjet!

Tuo mieto säistys siivissä toimii myös hyvin.
Moi
Kiitos kommenteista Timo ja mika!
Valkoinen väri on haastava, mutta noissa siivissä tuo harmaanvalkoinen peitti kyllä ihan hyvin. Maalina on Tamiyan akryylit joka puolella poislukien johtoreunojen ModelMasterin alumiini. Ja kyllä, Aeroflotin väriksi tuossa on tosissaan liian suuret kiteet.
En tiedä mitä täällä lähtökohtaisesti odotetaan mistäkin, mutta itselleni iloksi näitä värkkäilen ja tuo etuosa olisi ollut vielä ruokottomampi jos kirkkaan osan reunaa ei olisi kitannut.
wade 2.3.2014 20:43 Vastaa lainauksella
Heikki Väyrynen kirjoitti:
Maalina on Tamiyan akryylit joka puolella poislukien johtoreunojen ModelMasterin alumiini. Ja kyllä, Aeroflotin väriksi tuossa on tosissaan liian suuret kiteet.
Oikeissa Aeroflotin koneissa ei ilmeisesti ole hopeamaalia vaan helmiäislakka harmaan pohjamaalin päällä, mutta yhtäkaikki efektiä on hankala toistaa pienoismallissa eikä tämä suinkaan huono ole. Myös kokonaisuutena malli on miellyttävän näköinen ja vaikka jotkut säistämiset olisin itse jättänyt ehkä pois niin tässä on kuitenkin oikean koneen tuntua ja liikennelentokoneen massaa aistittavissa. Siksipä en anna muuta parannusehdotusta, kuin mietintään miten saman efektin saa säilytettyä kun epäolennaiset pikkufibat on hoidettu pois päiväjärjestyksestä :)
Moi Wade
Kiitos tuosta tiedosta, pitää alkaa tuon tiedon pohjalta tekemään kokeiluja, sillä maansa päämiehen ilmeisestä järjenmenetyksestä huolimatta aion silti jatkaa näiden itärakkineiden mallailuja.