Pienoismallit.net

Messerschmitt BF110D-3(päivitetty tarkempia kuvia)

"M8+AP"

Moro.

Laitoin taas vaihteeksi syrjään kaikki keskeneräiset projektit tämän tieltä. Avasin huvikseen laatikon ja äimistelin mallin valua. Ihan uskomattoman yksityiskohtaista ja laadukasta. Ei tarvinut kahta kertaa miettiä, että alanko nyt vai heti tämän kimppuun. Tämä on myös nyt pikkupoikavuosien jälkeen ensimmäinen vanhempaa koulukuntaa edustava vehje, minkä kasaan.

Mallista teen jokseenkin kulahtaneen ja yksityiskohtien takia jätän/avaan kaikki pellit auki, mitkä vain on mahdollista. Malli on jokin limited edition, missä mukaan tulee moottorit. Malli tulee suoraan laatikosta ilman skrätsejä, paitsi vaijeri. Termistö minulla on edelleen aivan hakusessa, en tiedä mikä on mikäkin vakaaja ym, mutta koittakaa kestää.

Mallin esikuva on Hauptmann Heinz Nacken pilotoima kone, Argosissa, Kreikassa toukokuussa 1941 merkinnöillä M8 AP.

Jotain tietoja oikeasta koneesta..te kyllä varmaan osaatte nämä ulkoa:

Yleistiedot
Rooli hävittäjä
Miehistö 2 tai 3
Ensilento 12. toukokuuta 1936
Palveluskäyttöön 1939
Valmistaja Messerschmitt

Mitat
Pituus 12,3 m
Kärkiväli 16,3 m
Korkeus 3,3 m
Siipipinta-ala 38,8 m²

Paino
Tyhjäpaino 4 000 kg
Täysi kuorma 6 700 kg

Voimanlähde
Moottori 2 x Daimler-Benz DB 601Aa
Teho 860 kW 1 150 hv

Suorituskyky
Huippunopeus 590 km/h
Taistelusäde 2 410 km
Siirtomatka 2 800 km
Suurin korkeus 10 500 m

Aseistus
Konekivääri 2 × 2 MG FF/M 20 mm tykki, 4 × MG 17 konekivääri
Pommikuorma 2 000 kg

merkinnät

Noniin, yleisön vinkeistä lähdin väkertämään maskeja tamiyalaisesta. Hommaan meni maalauksineen kolmisen tuntia. Kokeilin eri tapoja ja päädyin noiden annettujen vinkkien sekoitukseen. Yliteippasin ikkunat teipillä ja vetelin hammastikulla tasoerot selvästi näkyviin ja varovasti leikkelin ylimääräiset pois. Saldona kaksi pahempaa ohivetoa/lipsahdusta ja yksi kuomu halkesi. Ylivedot eivät juuri näy ja haljennut kuomu halkesi Raamin kohdalta tasan, joten sen liimaminen ei ollut onglema.
Tere taas. Skippasin muutaman merkinnän yli, kun ei näitä oikein kukaan kommentoi, ja toiseksi, ei tuo rakennusvaihe varmasti niin kiinnostava ole. Rakennuksesta sen verran, että malli meni näteimmin kasaan, mitä olen rakentanut. Kittiä meni tasan kaksi senttiä saumaan. Hionta kesti 15 sek. Näyttää siltä, että tämä malli tulee kolmessa viikossa valmiiksi. Maalauksen kulku jotakuinkin seuraava: Alclad Grey Primer & Micro Filler alle. Päälle Tamiyan semigloss musta esivarjostuksiin. Alapuolen sävy Tamiya XF-23 ja XF2 1:1. Keltaiset maalattu Hubrolin 154:llä. Yläpuolen väri Tamiya XF-81, jossa tilkka harmaata ja harmaa Tamiya Medium Grey…
Ohjaamo suorastaan lensi kasaan parissa päivässä moottorien kanssa. Maalattu Tamiyan omasekoitteilla ja lakattu mataksi Alcladin lakalla. Mittaritaulussa ei ollut detaileina muuta kuin mittareiden kehykset ja päätinkin ottaa samanmoisesta sarjasta eduardilta yhden kolmesta mittaritaulusta tähän, jossa oli paremmat detailit. Ohjaamon litkuttelin Migin litkuilla. En tiedä vielä, että lisäänkö pigmenttejä, valmistelen noita muita osia ensin ja katson sitten missä balanssissa kaikki ovat keskenään. Moottori maalattu Tamiyan semigloss-mustalla ja metalliosat eri sävyillä Model Masterin Metalizer-sarjasta. Lopuksi maalailin yksityiskohtia penslaten…