Pienoismallit.net

Pakkolasku

Alas ammuttu BF 109 G-6

Toinen dioraamani, jossa Italerin Messerschmitt BF 109 G-6 lentokonetta on osunut moottoriin ja se on sammunut. Myös siipiin on tullut osumia. Mersu on tehnyt pakkolaskun pellolle, tien viereen. Pellolla on myös oja. Propellit ovat vääntyneet törmäyksessä, mutta lentäjä on selvinnyt ja lähtenyt ulos koneesta.

Kommentit

miten olet tehnyt luodinreiät?
Arttu L. 16.2.2014 17:22 Vastaa lainauksella
Porasin pienoisporalla reiät ja sitten maalasin reunat metallin värillä.
Hyvältähän tuo näyttää, aino asia mikä mielestäni puuttuu on tuossa pellossa koneen liukumisen jäljet.
Hyvän näköinen dio,kuten edellinen sanoi pakkolaskun jäljet puutuu ?
Nuo kk piiput olisi paremmin mustat tai gunmetallin väriset?
Noin saviselle pellolle niin rapa ja multaa koneen pinnalle,nyt ihan liian puhdas?
Pakokaasut vanat puutuu?
Muuten tuo koneen maalus on hyvä,paitsi rungon ja siiven raja epämääräinen ?
Sitten jatkoa seuravaan malliiin tai dioraman.
Kuten teke dion niin kannataa suunitella ihan aluksi milla lailla se tulee olemaan ja mitä tilanteseen pitäisi laitaa?
settings 18.2.2014 14:16 Vastaa lainauksella
Hienolta näyttää, mutta ehkä kannattaisi lisätä jäljet mitkä tulevat maanpintaan kun lentokone tulee taivaalta ja lujuu maata pitkin.

4 pistettä.

kuvaton.com/k/yygH.jpg
wade 25.2.2014 15:01 Vastaa lainauksella
Moottori on varmaan ollut pakkolaskussa vielä jotenkin käynnissä kun kaikki potkurin lavat ovat taipuneet, mutta ehkä tehot on hävinneet kun osumaa on tullut? Lapoja olisi voinut taivutella ehkä vähän enemmänkin ruttuun mutta hyvältä näyttää näinkin (en tosin tiedä miten oikea G-6:n potkuri käyttäytyy pakkolaskussa?).

Dioraamassa on ideaa ja toteutus on hyvä, tykkään tuosta alustasta ja erityisesti ojasta. Plussaa myös siitä että dioon ei ole tungettu liikaa tavaraa vaan asiat on pidetty sopivan yksinkertaisina. Luodinreiät saattaa olla vähän ison näköisiä 1/72-mittakaavaan mutta ehdottomasti mielummin näin kuin ilman. Pientä hienosäätöä vaan seuraavaan dioon niin alkaa näyttää erinomaisen mallikkaalta!
Maalaus pisti silmään, positiivisesti. Maalipinta ei ole liian paksu, väri tasainen jne. Idea on mainio, ehkä maahan tulisi ijotain jälkeä kun kone liukuu sitä pitkin, kuomun aukeava osa varmaan olisi irroitettu jo ilmassa, siivekkeille ja peräsimelle jotain poikkeutusta asentoon. Tuo oja on mainio yksityiskohta! Todellakin vain vähän hienosääntöä ja siitä se lähtee. Tämä pitäisi nähdä myös livenä.
Kari Partanen kirjoitti:
kuomun aukeava osa varmaan olisi irroitettu jo ilmassa,
Tuo on muuten pilootin ohjeissa neuvottu että kuomo poisetaan ilamassa vain veteen tehävässä pakkolaskussa muuten aina kuomu kiinni ja paikallaan. Vähentää riskiä että runko katkeaa/murtuu sekä suojaa ohjaajaa jos menee katolleen.
Michael von Bell kirjoitti:
Kari Partanen kirjoitti:
kuomun aukeava osa varmaan olisi irroitettu jo ilmassa,
Tuo on muuten pilootin ohjeissa neuvottu että kuomo poisetaan ilamassa vain veteen tehävässä pakkolaskussa muuten aina kuomu kiinni ja paikallaan. Vähentää riskiä että runko katkeaa/murtuu sekä suojaa ohjaajaa jos menee katolleen.
Näin se vaan vanhakin meni vipuun :-D Onneksi en olekaan mikään Mersuntuntija :-D Eli tekijä unohtanee tältäosin arvostelun…
Arttu L. 25.2.2014 20:04 Vastaa lainauksella
Livenä näkyy myös kaikki ne maalaus virheet, mitä kuvassa ei näy :D
Niin kuin yllä jo sanottiinkin niin noi pakkolaskun jäljet olis hyvät. Tykkään tuosta likaisesta vedestä sivussa. Rapa on ehkä hiukkasen monotoninen. Joku kivi näyttäisi hyvältä. Kuomu auki, plussaa siitä. Ehkä yleisesti enemmän vaurioita lentokoneeseen, esim. Nokea vaikka moottoriin kun on sivunnut tietysti osumasta. Maalattu oikein hyvin! :) yksi vielä niin tuohon tielle vähän vaikka rapaa roiskunut. Minä en ole mikään neuvomaan, mutta silmämääräisesti olet tehnyt hyvää työtä! Neljä pojoa
Voi saamari nyt se näyttää mulle yhtä tähteä sori en tarkottanu piti antaa neljä mutta ku käytän iPadia nii hipaisu vahingossa. :( Pystynkö arvioimaan tämän uudelleen?
ikävä kyllä ei…
Nyt ärsyttää se oli vahinko Arttu…
Arttu L. 6.5.2014 17:14 Vastaa lainauksella
No, ei se haittaa. Ja kiitos kommenteista!