Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109G-6

MT-416, "Turkin sota" 1950

Ilmavoimien PLeLv 41:n kone kesän 1950 "Turkin sota" -ilmasotaharjoitusten aikana Luonetjärvellä.

Fine Moldsin sarja, Eduardin fotoetsejä, myös muita detaljeja lisätty (esim. kk-kamera tuulilasin yläkulmassa, jarruputket). Siirtokuvat sarjasta. Tamiyan maalit, Testorsin mattalakka.

ilmavoimien Mersut olivat loppuaikoina aika likaisia ja kuluneita. Nokan maalausta olen chipannut "suola-ja-sylki" -menetelmällä, säistäminen on pääosin tehty käyttäen Tamiyan Weathering Set -pigmenttejä.

Kommentit

Kiva, että tällaisissakin väreissä nähdään suomikone. Yllätys minulle. Jälki näyttäisi olevan ihan hienoa. Kerroit itse tekemistäsi detaljeista ja hyvä se, mutta miksi olet mennyt pienentämään kuvia?

Annan vielä pojotuksen olla ja odotan lähikuvia. Kuvien laadussa ei valittamista, mutta niin kaukana on kohde.
T.T
Hienoa, että tämäkin "kaavio" vihdoin esittäytyy sivustolla. Sopii mainiosti kategoriaan "Sodan jälkeiset Mersut" yhtenä muunnelmana muuten yksitoikkoisista vihreä/sininen kaavioon maalatuista koneista. Ko. harjoituksessa oli hieman eri tavoin merkattuja koneita, joista joku varmasti löytää tiensä myös minun hyllyyni.

Ohjaamon edessä vasemmalla rungossa oleva venturi-putki on aika oleellinen detalji - ilmasuodattimen lisäksi - sodan jälkeisissä Suomi-Mersuissa. Hyvä, että nämä post-war detaljit on huomioitu. Hieno malli, eikä rakennusjäljessä näy nokan koputtamisen aihetta.
Timo Rissanen kirjoitti:
Kiva, että tällaisissakin väreissä nähdään suomikone. Yllätys minulle. Jälki näyttäisi olevan ihan hienoa. Kerroit itse tekemistäsi detaljeista ja hyvä se, mutta miksi olet mennyt pienentämään kuvia?
Kuvien koko on ns. "vahinko", käytin kuvia jotka olin skaalannut omia nettisivujani varten. Vaihdan kohta isompiin. Sorry.

Edit: Kuvat vaihdettu.
Kaunis herras skaalan mersu.
Tuo nokkan ja potkurin navankupu kulumiset ovat tosi loistavat,muuten mersu on aika siisti.
Mutta alakuvat tai kuva puutuu,josta mersu on likainen?
Öljyt ja kenttäliat?
Nyt tuon yläpinnasta tuosta ruskean vihreästä on vaikeaa eroitaa kulumiset ja liat?
Muuten tyylikäs mersu pikku skaalassa,ei muuta rutinaa.