Pienoismallit.net

Matford V8 F-11W 1941

Nyt tutustumme meille kaikille ehkä hieman tuntemattomampaan Wehrmachtin käytössä olleeseen kuorma-autoon nimeltään Matford V8 F-11W 1941. Itsellenikin auto oli tuntematon kunnes viime kesänä törmäsin Lapin reissulla metsässä sellaisen hylkyyn.
Siitä sai tarvittavat mitat ja loput tiedot haettiin tietokirjoista sekä netistä. Sitten alettiin vain skrätsäämään.
Matford on ranskalainen sikäläisen Ford-tehtaan tuote. Sodan aikana Ranskan-Ford teki ajoneuvoja Wehrmachtin tarpeisiin. Niitä kulkeutui myös kauas Pohjolan perukoille revontulten maahan. Yleisin oli 4,5-tonnin Matford. Harvinaisempaa edusti löytämäni 2,5-tonnin kevyempi Matford V8 F-11W.
Koneena hytissä istuinten välissä toimii Fordin perus lättäpää kasi. Runko on kaiketi myös Fordin kuormurin perusrunko. Maski on sovellettu suoraan ”Hävittäjä-Fordin” nokasta.
Projektin aikana löysin netistä pari kuvaa Pohjoisessa toimineista 2,5-tonnin Matfordeista. Yksi on Norjan Kibergistä ja toinen Rovaniemeltä.

Malli valmistui hyvin osaksi 1:48 maakaluston ryhmärakentelua.

Norjassa entisöitävä Matford

Kommentit

Taas JJ Hilska sykähdytää. Aina skrätsinä tehdyt mallit ovat tämän sivuston aatelia.
Olisin kuitenkin toivonut tähän hivenen jotain värejä.
Vaikkapa lavan metallirakenteisiin, etumaskiin, vanteisiin.. Tai edes hieman jotain säistystä. Näin mallista ei olisi tullut monotooninen.
Nyt se näyttää siltä.
Kunnioitus kuitenkin, että rakennat näitä harvinaisuuksia ja etenkin kun teet lähes kaiken itse.

Kokoelmasi on ainutlaatuinen.
T.T
Täysin tuntematon kuormaauto.
Nyt kun tuntee asian että scratsina tehty,mutta noissa etu ikkunoissa lasit ja hytin raamit eivät ole täysin saman muotoiset?
Rumaa rakoa noissa, ja jotenkin etuvalot ovatko umpimuovia?
Olisi pitänyt kitata nuo raot?
Muuten ei voi kuin ihmettellä kuormaauto taikurin työtä ja harvinaisia löytöjä.
Vielä suomen pohjoisrintamalla ja muutenkin noiden sakujen kuormakalustoa.
Nyt on mestarilla käsi tärissyt, mutta on tuossa monessa osassa silti parempi istuvuus kun valmismalleissa. Joskus kun opin ymmärtämään miten tälläisiä tehdään tyhjästä niin varmasti tajuan sen todellisen työmääränkin, nyt pidän sitä järjettömänä mutta se on luultavasti oikeasti enemmän =D

Parasta näissä on että nämä on erillaisia, paitsi ettei kai edes voi tulla kahta samanlaista niin ei tule edes toista samanlaista äkkiä vastaan. Kymppiä ei voi antaa niin vähän vähempään joudut tyytymään, toivottavasti näitä tulee kuitenkin lisää ja äkkiä!
Kiitoksia kehuista ja samalla myös rakentavista parannusehdotuksista. Olen samaa mieltä, että pitäisi yrittää uskaltaa vanhentaa rankemmalla kädellä. Toivotaan että saadaan näitä lisää aikaan. Ehkäpä joku hyvä esikuva aina eteen jostakin pöllähtää.
maxres 6.2.2014 10:20 Vastaa lainauksella
Jännää kuorma-autohistoriaa taas!

Kevyempikin säistys auttaa ankeaan harmaaseen, ei tarvitse heti olla rankasti vanhennettu.
Tai tietysti jos olistkin tehnyt dioraamaan tuosta löytyneestä hylystä. ;)
Hieno ja mielenkiintoinen aihe, kuormuri näyttää hyvältä ja mittakaava asettaa omat haasteensa, varsinkin kun rakentelee skrätsinä. Pienellä vanhentamisella/ maalipinnan elävöittämisellä ulkoasu kohenisi reilusti. Mutta hatunnoston arvoinen suoritus kaikesta huolimatta. Tuota projektikuvaa kun katsoi niin aika karu on vekotin sisältä:) Onko tämä auto sama kuin mikä täällä rovaniemen liepeillä lojuu metsässä? Jos on niin seuraavaksi sitten pikku dio rakenteille metsälöydöstä:)
jarno törmänen kirjoitti:
Hieno ja mielenkiintoinen aihe, kuormuri näyttää hyvältä ja mittakaava asettaa omat haasteensa, varsinkin kun rakentelee skrätsinä. Pienellä vanhentamisella/ maalipinnan elävöittämisellä ulkoasu kohenisi reilusti. Mutta hatunnoston arvoinen suoritus kaikesta huolimatta. Tuota projektikuvaa kun katsoi niin aika karu on vekotin sisältä:) Onko tämä auto sama kuin mikä täällä rovaniemen liepeillä lojuu metsässä? Jos on niin seuraavaksi sitten pikku dio rakenteille metsälöydöstä:)
Juu, tuo vanhentaminen on hankala juttu, koska projektiin menee aina niin paljon aikaa ja muuta, että jotenkin ei uskalla enää riskeerata paljon vanhennuksen kanssa. Itseä kyllä tämä piirre omassa työssä harmittaa.
Vekotin on karu sisältä - kone on ihan käsinojan alla peltisuoja kuorenaan. Kuljettaja ja apumies ei harrasta matkan aikana "small talkia":)
Sama vekotin on kyseessä. Aluksi paikalle tullessani hämmennyin kun ei ollut mitään aavistusta merkistä. Tajusin kyllä että on sota-ajan vehkeestä kysymys. Auton vanhennus aste siellä kuitenkin oli n.70 vuoden luokkaa. Dunkel Grauta oli näkyvissä ihan harvoissa paikoissa kun läheltä katsoi. Nokassa oli pari 9mm reikää ja nähtävästi kuormuri oli vielä poltettu edellisten omistajien toimesta.
Dio metsälöydöstä ei olisi hassumpi juttu - hirveästi tuollaisia metsälöytöjä kun ei taida enää olla löydettävissä?
Moi JJ!
Hieno skrätsäys harvinaisesta esikuvasta!
Jonkinlaista säistystä ehkä kaipaisin ja alusta ei olisi hassumpi idea sekään?
Arvokas lisä pohjoisen kahinoiden historiikkiin!!
Mikko
Melkoisen kova saavutus on tehdä tällainen scratchina 1/48 koossa. Referenssikuvien määrä ei varmasti päätä huimaa näissä (Nyt tarkoitan muitakin tekemiäsi malleja), joten sekin hankaloittaa. Mutta kun tulos on tätä luokkaa, niin eipä tuota voi moittia, nuo aikaisemmin mainitut pikku probleematkin on sen verran pieniä, että livenä varmaan näyttää vielä kuviakin paremmalta.

Näitä on hieno katsella, eli lisää tällaisia!

Mistä materiaaleista tää on tehty?
Mikko, pohjoisen alusta tälle tulee kun se menee aiemmin tekemäni Rovaniemen Shell aseman pihaan. 100%:nen Rovaniemi-auto.

Niko, referenssikuvat olivat kyllä kiven alla, kuten monissa muissakin vastaavissa projekteissa. Materiaalina on pääosin eri vahvuiset polystyreenilevyt. Runko on nelikanttista muovitankoa, lava 0,4 mm vaneriviilua, takalokarit ohutta kirjapainometallia, puskuri 0,3mm messinki levyä. Vanteet ovat kopioitu Tamiyan Steyr 1500A:n varapyörästä, joka oli jostain syystä erilainen kuin muut saman auton vanteet, kuitenkin juuri oikeanlainen tähän Matfordiin. Notek-, ja takapuskurin himmennysvalo ovat Haulerin aftermarket sarjasta.