Pienoismallit.net

Roman Legionary I century A.D.

Asterixin ja Obelixin lukeminen kesällä tuotti ajatuksen tehdä figuuri roomalaisesta legioonalaisesta. Hetken aikaa käytettyäni netin ihmeellisessä maailmassa, löysin omasta mielestäni sopivan mallin. Taitaa olla myös niitä harvoja malleja, jotka olen saanut alle vuodessa valmiiksi.

Kommentit

En näitä figuja osaa vieläkään arvostella, mutta tämä näyttää paremmalle kuin monet ylikorostetut kaimansa. Tosin tämä myös on täysin erillainenkin. Kivan oloinen kaveri kuitenkin.
Pohjatyö mielestäni ihan ok, mutta jotenkin 'aneeminen'. Varjostuksia etc pitäisi olla, mm jalat, kädet, kilpi. Kaikki ne voi käsittääkseni lisätä helpostikin vielä. En ole itse kuitenkaan mikään figu-mallari, kunhan vertasin toisen tekemiin malleihin.
WAU! hienosti maalattu ja muutenkin komea!
Tämä pitäisi nyt vielä maalata. Perusvärit pinnassa vaan kaikki valot ja varjot uupuvat, lähtökohdat ovat kuitenkin kunnossa.

Tässä pari nettisivustoa, joihin kannattaa tutustua, jos ja kun figuurimaalaus kiinnostaa: www.planetfigure.com ja www.coolminiornot.com
Ihan ok mutta se jokin puuttuu eli varjoja yms. Tuo metalliväri on varmaankin rauta tai vastaava mutta näyttää mielestäni alumiiniselta.
Kypärä oli tuohon aikaan vielä pronssia, ei rautaa. Kivan näköinen, mutta mielestäni kaipaa lisää varjostusta. Pitäis oma vastaava ottaa taas työn alle. Otahann sunnuntaina klubille mukaan, niin arvostellaan oikein kunnolla ;)
Kiitos kommenteista. Kyseessä on ensimmäinen figuurini, jos ei lasketa 30 vuotta sitten II maailmansodan pikku-ukkojen maalaamista. Varjostukset ja valaistukset epäonnistuivat, koska käyttämäni Tamiyan akryylimaalit kuivu saman tien, jolloin varjostuksia ei pystynyt juurikaan häivyttämään. Parhaiten onnistuivat kasvot, jotka sitten jäivät melkein kokonaan kypärän peittoon. Isoin työ oli saada täysin pieleen menneet varjostukset ja valaistukset korjattua siten, että maalirajat eivät näy selvästi.
Figuuri on maalattu mallin mukana tulleiden ohjeiden mukaisesti, joiden arvelin olevan joltakin osalta pielessä.

Tapsalle, yritän päästä klubille sunnuntaina. Tarkoitus on ollut tulla jo aikaisemminkin mutta perhe on keksinyt aina muuta tekemistä.
Lainaus:
Kypärä oli tuohon aikaan vielä pronssia, ei rautaa.
Kyseessä on gallialaismallinen roomalaiskypärä.Tätä kypärämallia tehtiin sekä raudasta että pronssista. Tyypillinen tunnusmerkki on niskaa suojaava leveä taaksepäin suuntautuva levy.