Pienoismallit.net

Boeing 767-300 Aeroflot

Ace Corporationin Boeing 767-300 sisältää Revellin osat, sekä siirtokuvat Asianan ja Laudan liveryihin. Hankin sarjan sekä Aeroflotin siirtokuva-arkin edullisesti second handina tältä foorumilta.
Sarja oli erittäin mukava rakennettava, ja useilla osa-alueilla huomasin jo oppineeni jotain. Maalaus ei ole enää yhtä kauhean näköistä, ja pohjatyöt maltoin tehdä paikoin melko hyvin. Siipien liitoskohdissa näkyvät ilmeisimmät hosumisen jäljet. Tarkoitus oli alun perin toteuttaa matkustamon sekä ohjaamon ikkunat läpinäkyviksi, mutta päädyin lopulta siirtokuvaratkaisuun. Siipien pintojen maalaus onnistui huomattavasti paremmin kuin aiemmissa malleissani.
Malli on ulkomitoiltaan todella iso, ja tämä aiheutti osaltaan haasteita etenkin maalausjärjestelyjen kanssa. Lisäksi pintaan pääsi tarttumaan jonkin verran pölyä lakan kuivumisen yhteydessä, varotoimenpiteistä huolimatta.
Ja tuttuun tapaan dokumentoin rakennusvaiheen muutamalla postauksella Tumblriin.
Mallarin lasinaluset Pakkohankinta jokaiselle nestemäisiä virvokkeita nauttivalle mallarille.

Kommentit

wade 19.1.2014 21:36 Vastaa lainauksella
Harmi että valkoisen maalin levitys ja lakkaus ei onnistuneet toivotulla tavalla, kauempaa kuvattuna malli on ihan kivan näköinen ja pelkistetyn kalpea itäväritys näyttää yllättäen aika raikkaalta Boeingin päälle vedettynä. Olisikohan tuota appelsiinipintaa voinut yrittää vähän kiillottaa ennen lakkausta?

Siipipaneelien suojaväri näyttää aika tummalta mutta se on jo makuasioita, sitävastoin rungon harmaa sopii hyvin Aeroflotin vanhempaa kaaviota mallintamaan. Moottorit ovat onnistuneet hyvin ja imuaukon sekä suihkuputkien maalatut detaljit miellyttää silmää, samoin siirtokuvat ovat hyvän näköiset ja näyttävät asettuneen hyvin.

Rakennusvaiheen kuvista näkee että pienellä tuurilla mallista olisi voinut tulla oikein hyvä, mutta valitettavasti tässä kuosissa tähtiä ei oikein voi enempää antaa vaikka mieli tekisikin. Ehkä kittiä olisi voinut käyttää vielä enemmän esim. katon runkosaumaan, mutta tästä on todella hyvä jatkaa eteenpäin. Mielenkiintoista nähdä miltä seuraava malli näyttää!
Moi Wade
Kiitos asiantuntevista kommenteista, arvostan kovasti! Seuraavaan malliin pitäisi saada rungon pääväritkin tasaisesti ruiskittua. Tuossahan on pinnassa erittäin haastavissa olosuhteissa maalattu paukkupullovalkoinen.
wade 20.1.2014 13:50 Vastaa lainauksella
Heikki Väyrynen kirjoitti:
--Tuossahan on pinnassa erittäin haastavissa olosuhteissa maalattu paukkupullovalkoinen.
Ahaa, no sitten pintaa voi pitää jo ainakin puoliksi onnistuneena! Mä en itse uskalla kilikalipulloilla maalata just mitään puolta neliömetriä pienempää…
Juu tuo Motonetin maali saattaisi olla oikeasti ihan hyvääkin tuohon hommaan, jos sitä maalaisi kynäruiskulla. Nyt ei ole ollut mahdollista harrastaa maalien kanssa läträämistä sisätiloissa, joten en alkanut sitä pullosta pois ottamaan. Tosi nopeilla vedoilla, mutta ei liian ohuita kerroksia (silloin tuppaa kuivahtamaan heti vielä enemmän röpelöksi) suihkin parvekkeella ja sitten vaan saunaan (hyvä ilmanvaihto, ei lämmitetty:) ) kuivumaan. Seuraavat projektit pääsen onneksi hoitamaan kynäruiskulla alusta loppuun.
Hieno malli, oikein kirkas ja raikas, kun säistäminen on erittäin alhaista.
Pitäisiköhän moottorien turbiineissa (vai mitä ne on?) olla jotain muutakin kuin metallinväristä?
Moi Veikka!
Kiitos kommentista! Juu kyllähän puhaltimen lapoja olisi voinut hieman enemmänkin litkuttaa syvyysvaikutelman lisäämiseksi. Ehkä seuraavaan koneeseen. ilmanottoaukon johtoreunat ja keskikuppi ovat samaa sävyä, siivekkeet jä sisäseinät toista.