Pienoismallit.net

'70 Buick GSX

The Rusty Equalizer

Täytyi sitä itsekin uhrata yksi malli raakasti säistystieteelliselle tutkimukselle. Yrityksenä on ollut soveltaa ruoste- ja pölyyntymisefektejä erinäisiä tekniikoita käyttäen. Ruoste-efekti on tehty hiuslakkatekniikalla. Inspiraation sain vastaavista youtube videoista sekä perinteisistä road killer -elokuvista. Verisen kirveen olisi voinut vaikka laittaa hattuhyllylle, mutta kun tuo lasien tummennus meni vähän överiksi. Konepelti oli kyllä tarkoitus saada istumaan aloillaan, mutta jostain syystä mokasin moottorin liimauksen kanssa, ja se tuli kiinnitettyä liian korkealle. Tämä nyt oli tällainen hupikokeilu, mutta kommenneja kuulen mielelläni.

Pahoittelut kuviin päässeistä kissankarvoista. Niitä on kissataloudessa vähän vaikea välttää.

Kommentit

Ajatus ja osin toteutus on ihan kelpoa, tehdyt kolhut ja klommot hieman riitelevät- ovat liian muovista vuollun tai dremelöidyn näköisiä.
Pohja ehkä kokonaisuuteen nähden liian siisti. Ruosteet kuitenkin paikoitellen täysin uskottavan näköiset.
Kuten edellä sanotiin jo asiat,mutta viehättää tuo kuluneisuus tuossa.
Unohtamatta arvon moottorisahaa myös isoille uhreille sinne hattu hyllylle?
Pohja olisi pitänyt olla raasti ruosteisempi?
Aika samoilla linjoilla itsekin. Lommot tein tamiyan viiloilla. Työkaluissa vika tuskin on, mutta tekniikkaa täytyy klommottamisessa hioa.
Joo komppaan Perttiä ja Eerikiä, mutta eipä tuo huonolta näytä. Säistys on onnistunut muuten hienosti, jos noita paria kolhua ei ota huomioon. Buickin GS ja etenkin tietysti tämä GSX malli on lukeutunut aina omiin suosikkeihin, joten hauska nähdä näitä rakennettuna.

Ihan pikkujuttu, eli etulamppujen kehykset kuuluisi olla korin väriset, eikä chromiset kuten nyt.
Niko: On massiivinen kori muskelijenkiksi. Etulamppujen kehyksien maalaamatta jättäminen oli tietoinen valinta. Ei vaan jaksanut lähteä umpioita maskaamaan. Laskee toki mallin autenttisuutta, myönnän.
Umpioiden maskaaminen onnistuu helposti sinitarranokareella jonka tunget umpion kuoppaan ennen maalausta.
Lommot hoituvat ehkä parhaiten lommotettavaa aluetta varoen sisäpuolelta sytkärillä lämmittämällä ja heti perään ulkopuolelta painamalla joko pyöreällä tai terävämmällä esineellä.
Kannattaa ensin lämmittää mieluummin liian vähän kuin liikaa, kokeilemalla oppii sopivan lämmöntarpeen.
Lommoja lukuunottamatta hyvin onnistunut malli erittäin hyvällä joskin räyhäkkäällä meiningillä.
Otsikkokuva ruudutetusta konepellistä on aikas puhutteleva..
Hienoa!
Kiitos rohkaisusta ja vinkeistä, Jarkko! Täytyy hankkia sinitarraa varastoon. Olen täällä kämpässä taistellut kaamoksen valaistusoloja vastaan. Päivänvalon puute on viivästyttänyt kuvien ottoa ja sitä myöten julkaisua, eikä riittävän tehokasta keinovaloa ole tällä hetkellä saatavilla. Mallailutyövalokin tekee kuvista lähinnä kellertäviä. Hämyisä päivänvalo kuitenkin sattumalta ehkä istui tämän mallin teemaan :)
Tästä tykkään kuin hullu puurosta :D idea on mahtava ja säistämisissä ei ainakaan omaan silmääni osu valitettavaa, muuta kuin liian vähän ruostetta ja pölyä. Suurinosa lommoista on kyllä aika epärealistisen näköisiä, mutta tuskin itsekkään saisin parempia tehtyä. Yksi tälläiseen harjoitteluun sopiva malli löytyy kyllä jo hyllystä… :D mitenkäs tuo hiuslakkatekniikka ruosteessa, olisiko jossain hyvää opasta tuon tekniikan kunnolliseen opetteluun?
Kiitos Jesse!-) Kyllä toi hiuslakka toimii, mutta ainakin akryylin kanssa saa kuitenkin olla vähän varovainen. Antaa "ruostemaalikerroksen" kuivua kunnolla, ennenkuin alkaa hiuslakkaa suihkimaan. Ihan oon youtube scouttauksena tuon tekniikan oppinu. Etsin sen linkin yhteen Impalaan, minkä innoittamana tämä mallikin syntyi. Valitettavasti video on näköjään poistettu.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.