Pienoismallit.net

Stug 4 late

Hyvää uutta vuotta sivuston mallareille, tämmöinen dragonin hyvänlaatuinen nelos sturmi joutui rakentelukohteeksi. Malli meni nätisti nippuun ilman kiroamista. Maalasin ja rakensin laatikosta löytyvistä osista ilman sen kummempia referenssejä katsoen tälläisen joka sijoittuu berliiniin 1945. Maalasin tamiyan maaleilla ja sivulevyt tein muovista, ja koitin saada ne näyttämään kuin ne olisi otettu toisesta rikki ammutusta sturmista johon on hätäisesti maalattu camo. Säistys tuttuun tapaan AK:n tuotteilla, säistys harjoitus tämä malli on kun tuntuu että vieläkin jää se jokin puuttumaan. Kokeilin eka kertaa AK:n chipping colour merkkistä ainetta kulumien tekoon ja jotenki ei näytä hyvältä.

Kommentit

AJ 31.12.2013 13:42 Vastaa lainauksella
Moi Jarno,

Hyvää Uutta Vuotta Sinullekin!

Räyhäkän näköinen StuG IV Late, sopivasti säistetty sopivan kulahtaneeksi Berliinin kähyihin. Kaikinpuolin tyylikäs StuG - onnistunut! Parhain terveisin, AJ
Kiitos, no tämmöinen siitä tuli:) Seuraaviin malleihin koitetaan taas parantaa, jotenki vaikeita säistettäviä nämä sakujen camot. Kyllä neuvostovehkeet on jotenki helpompia.
toivonen 31.12.2013 16:10 Vastaa lainauksella
Moikka,

Ei pöllömpi sturmi. Luulen, että aika moni pitää monivärikaavioiden elävöittämistä paljon vaikeampana hommana kuin yhdellä värillä sudittujen.

Etuluukkujen ilmaskuupit ovat tainneet lipsahtaa nurinpäin. Ja taisteluosaston katon oikea takakulma irvistää aavistuksen… Muutoin kelpo laite.

t. Pekka
Aikaisemmat mallisi ovat mielestäni paljon parempia. Chippaukset näyttävät nyt maalatuilta, varsinkin kk:n kilvessä ja taistelutilan takaseinässä. Kulumien tulisi olla teräviä eikä pyöreäreunaisia, vaikka tähän syyllistyn kyllä itsekin. Sivulevyjen alaosan kura voisi näyttää paremmalta, jos se olisi tehty roiskimalla eikä siveltimellä maalaamalla.
Nyt taso on keskinkertainen,aikaisemmat mallit ovat paremmat.
Taisi tulla tuossa lievä malli väsymys mallaillessa?
Kaikki on sanottu edellä,ja vahinkoja sattuu parhaillekin mallareille.
Muuten perusmaalaus on onnistunut hyvin ja vanhennus tuossa stug IV :ssa.
Kura olisi ollut parempi MIG:n ostettavaa ainetta tuossa,tai vastavaa itse tehty?
Kuten aina sanottu :on se erittäin vaikeaa saada onnistunut sodan kuluttama vaunu?
Mutta hyvää uutta vuotta sinulleja parasta jatkoa mallailuun.
Kiitos toivonen: Joo ilman otto aukot on näköjään väärinpäin. En tiedä mikä tässä niin tökki tuon säistyksen ja rakentelun osalta, säistämisen kohdalta meinasi noussa seinä pystyyn kun ei oikein saanut semmoista tasapainoista kokonaisuutta hahmotettua/ tehtyä, camo on ainakin aiheutti itelle omat vaikeutensa.

Kiitos toni: Chipit tein AK:n chippivärillä ja ei mielestäni vaikuta hyvältä niin värin kuin jäljenkin osalta, täytyy seuraavassa mallissa ottaa huomioon. Kieltämättä ne näyttää maalatuilta, jotenki oli vain vaikea säistettävä ja pari kertaa meni pieleen ja joutu korjaileen. Joka näkyy ikävästi lopputuloksessa, mutta seuraavaan malliin koitetaan taas olla viisaampia .

Kiitos eerik: Ei mulla mallailu väsymystä ole, jotenkin vain tökki tuon säistyksen osalta kun en ole pitkään aikaan tehnyt sakujen kalustoa ja mielestäni tuo camo on vaikeahko säistettävä jotta kaikki naksahtaisi kohdilleen. Mutta harjoitukset jatkukoon.
Ei aivan parasta jälkeäsi,kuten tuossa muutkin ovat todenneet. Omasta mielestäni alarungon vanhennukset ja kuraamiset ovat onnistuneet huomattavasti ylärunkoa paremmin,ollen oikeinkin hyvän näköiset. Pientä viilausta tähän voisi muutamalla jutulla melko helposti tehdä vieläkin…Pakoputkien suita voisi yrittää kaivertaa ohuemmiksi. Johtajan kupolin prismoista näkee tällä hetkellä melko huonosti ulos. ;)
On tässä paljon hyvääkin vaikka aika negatiivi sävytteinen keskustelu onkin. Voittaa aika monet tankit menne tullen ulkonäöltään. ainakin allekirjoittaneen. Toki hyvä että itse on itselleen kriittinen ..mutta ei kannata liian ;)
Pahiten minun silmään pistää nuo sivulevyjen alareunan kurat…

Mutta kaikkein kaikkiaan hieno mallin.
Terve Jarno! Ei pahoja floppiloita, aidon kulahtanut.

terv. Tynkä-Karjalan Sepi
Kiitoksia poijaat:) Seuraavaan saksanvehkeeseen koitetaan parantaa, jotenkin vain tuo neuvosto vihreä on helpompi säistettävä kun sakujen kaavio. Mutta harjoitukset jatkuu.
Terve Jarno,
mielestäni aivan kansainvälisen tason Stug,maalaus,säistys ja varsinkin telapyörästö aivan huippua!
Ihmettelen tuota pistekeskiarvoa todellakin kovin,mielestäni tämä on karvan alle nelosen tuotos.
Todella hieno ja sofistikoidusti viimeistelty malli,
Thumbs up!!
Mikko
Petri Lyy 10.1.2014 13:55 Vastaa lainauksella
Perusniksi, joka toimisi tässäkin, on töpötellä jokainen niitti maalilla yksitellen hieman vaaleammaksi kuin ympärillä oleva "pelti". Vaatii aikaa, mutta niin ne isotkin pojat tekee. Sitten vasta uitat joka niitin juureen valitsemaasi säistyslientä, niin ero on huikea. Noihin pikkunysäväyksiin kannattaa varata aikaa.

Vasemman lisäpanssarin helmassa on ikään kuin aloitettu liekkimaalausta, vaikka esittää kait kuraa tai ruostetta. Vähän liian isolla kädellä ja liian säännönmukaisesti toteutettu. Ylipäätään valumat ovat mittakaavasta vähän ulkona. Ohuella pensselillä (about 000) valumalitkua ja litteällä leveällä tärpättisellä pensselillä dumppaat pystysuoralla vedolla enimmät pois melkein samantien. Veikkaan, että on sulla on nyt vain ollut kiire saada malli valmiiksi.

Ettei jäisi negatiivinen eli p-ka maku, niin telat ovat oikein hyvännäköiset. Ja sitten uutta mallia pöytään.
Rupeaa tämä mallailu menemään osastolle varhaiseläke,pensselin kanssa hinkkausta 24/7 ja silti joku ampuu tuotoksen alas..Olet Petri ihan oikeassa kaikessa mitä sanot,varsinkin isojen poikien osuudesta nykyarvostelun perustana..
Mutta onko meidän ihan välttämätöntä vertailla tämän saitin tekeleitä ammattilaisten tuotoksiin?Tiedän,että kukaan ammattimallari ei oman päivätyöni tehtyään mallaisi kuin kaksi mallia vuodessa ja tuskin jokaista niittiä jaksaisi edes huomata.
Netti ja sen mukanaan tuomat jutut on tavallaan hienoa,tavallaan syvältä.
Ei kukaan meistä tavallisista kuolevaisista yllä siihen mitä päivätyönään niittejä korostava kaveri maailmalla tekee.
Siksi toivoisin arvosteluissa ja kommenteissa jonkinlaista arvoa sille miten hyvin tai kovin malli on yritetty tehdä esikuvansa oloiseksi..
Amatöörisarjassa on yleensä eri säännöt kuin ammattilaisilla?
Lähinnä huolettaa,että tämä harrastus ukkoontuu yhä enemmän,miksi joku juniori rupeaisi tähän hommaan kun ensi silmäys netissä kertoo että tuollaisia malleja ei voi tehdä koskaan vaikka miten yrittäisi ja kehittyisi..
Nuoria pitäisi saada enemmän mukaan,lapset tekee kaiken innolla,teinit jo rupeaa miettimään kannattaako pyrkiä saavuttamattomaan..
Toiv olen väärässä,mutta arvostelu/kommentointi on ehkä aavistuksen riistäytymässä käsistä? varsinkin mallareilla jolla ei ole yhtään omaa mallia saitilla…
Mikko
Petri Lyy 10.1.2014 15:18 Vastaa lainauksella
Ja moi Mikko

Kommenttini oli tarkoitettu Jarnolle ja koskemaan vain tätä mallia. Itse asiassa niittien korostaminen edes amatööritasolla ei vaadi eläkeputken avautumista :D Yksi tunnin parin mittainen askartelurupeama riittää. Tässä mallissa se on jäänyt tekemättä eli veikkaan (itseaiheutettua ja turhaa) kiirettä.

Kun parannnusehdotuksia yleensä peräänkuulutetaan, niin rohkenin tämän niittiasian mainita, samoin valumat ja roiskeet, jotka on nyt vähän turhan isolla kädellä toteutettu. Niihin olisi kannattanut varata vielä yksi ilta, tärpättilaadusta ja sen kuivumisajasta riippuen ehkä toinenkin.

Niittien korostus ei ole minun keksintöni, eikä tämän fooruminen keksintö, mutta sitä on harrastettu tälläkin foorumilla monessa mallissa. Tällä foorumilla ei taida olla yhtäkään kokopäivätoimista mallaria.

Muiden tekemistä malleista annettuja kommentteja lukemalla junioreiden on mahdollista ottaa juttuja omaan kalupakkiinsa ja tehdä oma malli "kerralla oikein" tai ainakin niin, ettei samasta asiasta tule negatiivista feedbackiä.

Jarno on kommentoinut minun mallejani ja minä olen kommentoinut hänen mallejaan, ja vaikka emme henkilökohtaisesti tunnekaan, tulin käyttäneeksi sinuttelu-muotoa. Joistakin Jarnon malleista ja/tai niiden saamista kommenteista olen ottanut niksejä omaan käyttöön. Vanhojen ukkojen sisäpiiri-salaliittoa tässä ei ole takana. :)
Moi Petri,
olen arvostellut itsekin mallejasi ja todellakin pitänyt näkemästäni.
Ehkä taistelen tuulimyllyjä vastaan kun kyseenalaistan m.jimenezin tai a.wilderin tuotokset meidän saitin arvostelun referensseiksi.
Ei voi olla huomaamatta että matalamman profiilin mallarilta vaaditaan säistystä jos sitä ei ole tai säistyksen poistoa jos sitä on.
Ja korkean profiilin mallarit nauttii ylisanoista on värisävyt tai säistykset ihan miltä planeetalta tahansa..
Ei ole salaliittoa ;-) mutta klikkiytymistä..?
Mikko
m t järvinen kirjoitti:
Terve Jarno,
mielestäni aivan kansainvälisen tason Stug,maalaus,säistys ja varsinkin telapyörästö aivan huippua!
Ihmettelen tuota pistekeskiarvoa todellakin kovin,mielestäni tämä on karvan alle nelosen tuotos.
Todella hieno ja sofistikoidusti viimeistelty malli,
Thumbs up!!
Mikko
Kiitos, telapyörästö onnistui ihan hyvin tosin kuran erisävyt eivät nyt erotu hyvin. Muuten säistys ei ole ihan sitä mitä hain, mutta onneksi on vielä muutama sturmi kaapissa mihin voi parantaa:)
Petri Olavi kirjoitti:
Perusniksi, joka toimisi tässäkin, on töpötellä jokainen niitti maalilla yksitellen hieman vaaleammaksi kuin ympärillä oleva "pelti". Vaatii aikaa, mutta niin ne isotkin pojat tekee. Sitten vasta uitat joka niitin juureen valitsemaasi säistyslientä, niin ero on huikea. Noihin pikkunysäväyksiin kannattaa varata aikaa.

Vasemman lisäpanssarin helmassa on ikään kuin aloitettu liekkimaalausta, vaikka esittää kait kuraa tai ruostetta. Vähän liian isolla kädellä ja liian säännönmukaisesti toteutettu. Ylipäätään valumat ovat mittakaavasta vähän ulkona. Ohuella pensselillä (about 000) valumalitkua ja litteällä leveällä tärpättisellä pensselillä dumppaat pystysuoralla vedolla enimmät pois melkein samantien. Veikkaan, että on sulla on nyt vain ollut kiire saada malli valmiiksi.

Ettei jäisi negatiivinen eli p-ka maku, niin telat ovat oikein hyvännäköiset. Ja sitten uutta mallia pöytään.
Kiitos petri, nou hätä:) Asialliset parannusehdotukset otetaan mielellään vastaan, ilman niitä tulee helposti sokeaksi omille virheille. Seuraavaan koitetaan sitten parantaa, tämän mallin kohdalla tuli ehkä liikaa yritettyä.
Mallista itsestään on jo kommentoitu mielestäni parannusehdotukset, mutta en oikein ymmärrä tätä avautumista?
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
m t järvinen kirjoitti:
Rupeaa tämä mallailu menemään osastolle varhaiseläke,pensselin kanssa hinkkausta 24/7 ja silti joku ampuu tuotoksen alas..Olet Petri ihan oikeassa kaikessa mitä sanot,varsinkin isojen poikien osuudesta nykyarvostelun perustana..
Mutta onko meidän ihan välttämätöntä vertailla tämän saitin tekeleitä ammattilaisten tuotoksiin?Tiedän,että kukaan ammattimallari ei oman päivätyöni tehtyään mallaisi kuin kaksi mallia vuodessa ja tuskin jokaista niittiä jaksaisi edes huomata.

Ei kukaan meistä tavallisista kuolevaisista yllä siihen mitä päivätyönään niittejä korostava kaveri maailmalla tekee.

Amatöörisarjassa on yleensä eri säännöt kuin ammattilaisilla?
Lähinnä huolettaa,että tämä harrastus ukkoontuu yhä enemmän,miksi joku juniori rupeaisi tähän hommaan kun ensi silmäys netissä kertoo että tuollaisia malleja ei voi tehdä koskaan vaikka miten yrittäisi ja kehittyisi..
Nuoria pitäisi saada enemmän mukaan,lapset tekee kaiken innolla,teinit jo rupeaa miettimään kannattaako pyrkiä saavuttamattomaan..

Mikko
Miksi mallin tasoa ei saa verrata parhaasen mahdolliseen vastaavaan malliin? Jos tähtien pitää kertoa jotain mallin tasosta, niin miksi mallin pitäisi saada lisäarvoa siitä, että se on tehty viikossa päivätyön ohessa, ja lopputulos on mikä on? Tai aihe on muuten mukava ja aihe kiinnostaa? Foorumilla on mm. nimet Hemilä ja P. Kovanen, P. Nieminen jotka tekevät ihan oikeita töitä, ja siinä sivussa kansainvälisen tason malleja, jotka pärjäävät myös maailmalla. Kaikki ovat nysvänneet muovin parissa kuitenkin jo useamman vuoden?

Tuo nuorisovetoomus/"pelastakaa edes lapset" on kai tätä nykypäivää? Heti huipulle, tai mua ei huvita? Harva tekee sen parhaan mallinsa alle 20-vuotiaana? Tai vuoden sisällä harrastuksen parii palaamisen jälkeen?
En näillä malleilla olisi vielä uskaltanut toivoa kovin paljon kehuja… Mahtavia ne kyllä oli aikoinaan :) www.pienoismallit.net/galleria/malli_8892/kuva_78163/

Voidaanhan tänne tehdä omat osionsa meille tavismallareille ja "Isoille Pojille" Kuka haluaa sellaisen jaon?
Laji kuin laji vaatii treenaamista.
Ja jarnolle tähtöset. ;)

/Jouni
Kiitos jouni:)