Pienoismallit.net

E-25

Saksalaisten E-sarjaan suunnittelema pst-vaunu Trumpeterin sarjasta rakenneltuna. E-25 vaunu olisi nimensä mukaisesti painanut noin 25 tonnia. Aseistuksena olisi ollut sama 75 millinen tykki,kuin myöhäisessä Jagdpanzer IV vaunussa.Joidenkin lähteiden mukaan muutama runko olisi valmistettu ennen sodan päättymistä.

Trumpeterin malli rakentui lähes suoraan laatikosta. Ainoastaan etu ja kylkilevyjen naamioinnin kiinnitykseen tarkoitetut umpinaiset lenkit korvasin kuparilangasta tehdyillä. Trumpeter tarjosi taisteluosaston katoksi kaksi vaihtoehtoa. Valitsin tuon erillisen konekivääritornin sisältämän vaihtoehdon. Moottoritilan kannen sai myös valita kahdesta vaihtoehdosta. Teloiksi tarjolla oli irtotelat ja letkut,joista valitsin ensiksi mainitut. Maalaus Tamiyan akryyleillä. Sotkuja öljyväreillä ja Easy mud tuotteilla. Pakoputken pönttöön Migin pigmenttejä.

Kommentit

KimmoR 26.12.2013 19:43 Vastaa lainauksella
Tyylikäs versio. Itse aloin tekemään "What if" suomi-versiota samasta mallista mutta sitten iski motivaatiokato maalauksen mentyä aavistuksen pieleen ja projekti on ollut telakalla siitä lähtien lähes kolme vuotta…
Kiitos kommentista Kimmo. Suomi-versio olisi kyllä hauska nähdä. Telojen kanssa puuhaillessa meinasi olla motivaatio koetuksella itsellänikin. Menivät maalauksen ja jatkokäsittelyjen aikana useaan kertaan pätkiksi…
Hieno peli, camo on tyylikäs ja näyttävä. Säistystä juuri sopivasti, pakoputkeen olisi voinut kuivaharjailla hieman camoväriä rikkomaan pintaa. Logosta päätellen 12ss panzer division hitlerjugendin vaunu.
Raimo Leino 28.12.2013 13:46 Vastaa lainauksella
Vain kolme kommenttia näin mallikkaasta mallista? Ainakin itse tykkään kovasti mallin pintakäsittelystä.
Näitäkö vaunuja siis ei oikeasti ehtinyt olla olemassa yhtäkään? Tuo vaunun ulkoinen olemus jotenkin hämää, kun yrittää kuvitella sen mittoja - niin että olisiko tämän ollut lähinnä Hetzerin kokoluokkaa - vaiko peräti Pantherin?
KimmoR 28.12.2013 13:52 Vastaa lainauksella
Vaikea sanoa, mikä olisi ollut oikean tankin koko, mutta 1/35 mallina tuo on yhtä leveä kuin Tiikeri ja vähän lyhyempi. Tuo pitkä putki tekee tuosta mallina vihonviimeisen käsiteltävän, omasta katkesi putki samasta kohtaa kaksi kertaa.. >:@ Voisi melkein suositella metallisen putken ostamista.
Kiitos kommenteista. Jarno,pakoputkesta olen samaa mieltä. Voi olla,että tuolle vielä jotain teenkin. Raimo,mitoista vielä. Korkeus ilman tuota konekivääritornia on melko lähellä Hetzeriä. Kimmo tuossa jo muille mitoille vertailukohtia antoikin. Jotenkin tämä itselleni tuo mieleen juurikin Hetzerin. Olisiko peräti Hetzer II…Kimmo,huomasin asekilven sovitteen olevan sen verran tiukka,että se ei ole valmiissa mallissakaan liimattu kiinni. Helpotti huomattavasti mallin käsittelyä. :)