Pienoismallit.net

Heinkel He 100

Maailman nopein lentokone vuonna 1939

Heinkel He 100 oli saksalaisen Heinkel-lentokoneyhtiön II-maailmansotaa edeltänyt, prototyyppiasteelle jäänyt hävittäjälentokoneprojekti.
Koneen rakenteen yksinkertaistamiseksi ja suorituskyvyn parantamiseksi siihen valittiin joitakin hyvin ainutlaatuisia suunnitteluratkaisuja, muun muassa moottorin jäähdytykseen käytettiin erikoista tekniikkaa, jossa jäähdytysnesteen annettiin tarkoituksella kiehua ja moottori oli kiinnitetty suoraan runkoon ilman tukivarsia.

Vuonna 1938 Luftwaffen teknillinen päällikkö Ernst Udet lensi Heinkel He 100:lla lentonopeuden maailmanennätyksen 643 km/t ja seuravana vuonna 1939 saksalainen koelentäjä Hans Dieterle paransi ennätyksen ällistyttävään lukemaan 746 km/t

Vaikka kone oli suorituskyvyltään ylivoimainen muihin aikalaismalleihin nähden, sitä ei kuitenkaan otettu palveluskäyttöön, muun muassa koska höyrystymiseen perustuva moottorin jäähdytys oli epäluotettava ja hyvin haavoittuvainen, ja koska koneen käyttämistä DB 601-moottoreista oli pulaa, eikä haluttu häiritä samaa moottoria käyttävän Messerschmitt BF-109:n tuotantoa.

Heinkel He 100 hävittäjälentokoneita valmistettiin kaikkiaan vain 12 kpl ja niitä käytettiin myöhemmin esim. Saksan propagandatarkoituksiin - niihin maalattiin eri laivueiden tunnuksia ja niistä otettiin runsaasti valokuvia, jotta saataisiin liittoutuneet uskomaan, että koneita olisi valmistettu huomattavasti enemmän ja että näitä "superhävittäjiä" olisi ollut operatiivisessa käytössä.

Tämä 1/32 skaalan mallisarja on tsekkiläisen Special Hobbyn valmistama. Rakentamiskokemus oli aivan kauhea, enkä suosittele tätä kenellekkään - onneksi tosin tätä sarjaa ei taida enää nykyisin ihan helposti löytää.
Special Hobbyn sarjat näyttävät aina ensi silmäyksellä varsin tasokkailta, mutta kun osia ryhtyy sovittelemaan, niin huomaa kauhean totuuden - MIKÄÄN EI SOVI MIHINKÄÄN. Esim. siipien ja rungon liitoskohtiin jäi kauheat ojat, jotka täytin muovisoiroilla ja pakkelilla - hiomisurakka olikin tuon jälkeen megalomaaninen. Ohjaamon lasitus oli yhtenä kappaleena ja se oli kauttaaltaan aivan liian leveä. Niinpä sahasin tuon kuvun kolmeen osaan - näin sen sai asennettua auki-asentoon ja näin se hämää myös katsojaa - se ei enää näytäkään liian isolta paikoilleen liimattuna.

Aikoinaan tämän sarjan Kuivalaiselta ostin, koska minua oli aina miellyttänyt tämän virtaviivaisen saksalaishävittäjän "muotomaailma".
Ja koska kyseisellä koneella tehtiin 30-luvulla nopeuslennon maailmanennätyksiä, niin päätin rakentaa tästä kuvitteellisen 50-lukulaisen kilpalentokoneen.
II-maailmansodan jälkeen Yhdysvalloissa lentokoneiden vauhdikkaat ja vaaralliset "kaarrekisat" olivat varsin suosittuja - tarjolla oli paljon muskelimoottoreilla varustettuja armeijan ja ilmavoimien potkurihävittäjiä ja kyseisiä koneita myös käytettiin paljon kisoissa.

Näin joulun kunniaksi on ihan kiva julkaista kuvia pienoismallista, jonka esikuva oli suunniteltu tappamaan ihmisiä, mutta oman suunnitteluni jälkeen saman koneen tarkoitus oli ihan vaan lentää nopeesti kisoissa. Ehkäpä tässä samalla maineeni jonakin omituisena sotahulluna urpona hieman lieventyy?

Tosin oikeassa elämässä nämä kisakoneetkin kylvivät kuolemaa - esim. vuonna 1949 Clevelandissa Ohiossa järjestetyssä kilpailussa pilotti nimeltä Bill Odom kesken kisan menetti P-51 Mustanginsa hallinnan - kone syöksyi räjähtäen erään talon katon läpi - pilotti ja talon kaksi asukasta kuolivat. Tuon tapauksen jälkeen kisat "pantiin jäihin" muutamaksi vuodeksi.

Kommentit

Nyt meinas holahtaa Sandelsit väärään kurkkuun kun ton näki. Hieno oivallus tehdä tuosta tuollanen kone. "värimaailma" on mielestäni hieno. Ei Raimolta ainakaan ideat lopu :) Tuosta Special hobbyn laadusta olen samaa mieltä. Näyttää hyvälle olematta sitä. Jos tästä mallista jotain negatiivistä oikein hakemalla hakee niin se on tuo Budweiser. Ei ole choise number one ainakaan minulle :)
Raimo Leino 23.12.2013 18:56 Vastaa lainauksella
^ Puavo halloo - tuon Budweiserin valitsin tähän sponsoriksi ihan vaan sen takia, koska tarkoitin koneen nimenomaan Yhdysvaltojen "markkinoille" kisailemaan.

Muuten olen samaa mieltä kanssasi Budweiseristä noin niin kuin oluena - ainakin Suomessa saa virtsaa juoda ihan ilmaiseksi - jos siitä sattuu tykkäämään ;-)

Mielestäni Amerikasta kyllä tulee yksi ihan kunnollinenkin lager-olut - tunnetaan nimellä Brooklyn Special.
Nuo Budweiser tekstit sattuu tohon kyl pirun hyvin. Ja sitähän sitä pitää Amerikassa mainostaa kun kisat siellä on :) Ja tuo sama pilotti se jaksaa istua koneesta toiseen. Eipä siinä mitä hyvä figu onkin. Onkos tuota Brooklyn specialia saatavilla Suomessa? Jäiköhän tuosta Heinkelistä yhtään yksilöä jäljelle museoon?
Raimo Leino 23.12.2013 19:44 Vastaa lainauksella
Paavo Virolainen kirjoitti:
Ja tuo sama pilotti se jaksaa istua koneesta toiseen. Eipä siinä mitä hyvä figu onkin. Onkos tuota Brooklyn specialia saatavilla Suomessa? Jäiköhän tuosta Heinkelistä yhtään yksilöä jäljelle museoon?
Vastauksia Ruokolahden Jellonalle:

- sama pilotti toki, mutta äijää on tuunattu vuosien varrella useita kymmeniä kertoja. Tämä ukko kulkee mallista toiseen lähinnä tuon liikuteltavan oikean puolen käsivarren takia. Tiedoksi muuten, että ukon vasen käsivarsi on kokonaan vaihdettu tätä kuvausta varten - oli vähän niinku pakkorako vaihtaa, kun edellinen käsivarsi liimautui pysyvästi kiinni 1/32 Brewster Buffalon ohjaamon seinään.

- Brooklyn Special Lager olutta saa Suomesta hyvin varustetuista Alkoista - se on vahvuudeltaan "neloskamaa".
- Heinkel 100 hävittäjiä ei löydy mistään museoista - ja muutenkin tuosta hienosta virtaviivaisesta koneesta tuntuu löytyvän kovin niukasti tietoja netistäkään.
No nyt on komea ja erilaisempi lentokone malli. Mukavaa vaihtelua sotakoneiden joukossa, väritys sopii kyllä tosi hyvin koneeseen ja antaa sopivasti race henkeä koneelle:)
Pertti Mela 24.12.2013 09:53 Vastaa lainauksella
No tässä sitä on todellista Reno'n henkeä. Värit ja tyyli kohdallaan ! Hyvä Raimo!
Jostakin netin syövereistä löysin Neuvostoliiton lentäjä-ässän haastattelun, (nimeä en muista) jolta pyydettiin kommenttia maailman parhaista 2WW hävittäjistä. Hän nimesi ehdottomaksi ykköseksi Heinkel 100:sen
Oli kuulemma päässyt sen puikkoihin, ja taivaalle. Ehkä saaliskoneena siepattu sodan loppuvaiheissa.
Mukavan hauska vaihtelu,nyt monet raapii päätä,mistä ne jenkit ovat tuon rosvonneet?
Olisiko jonkun tuoma sotamuisto, muunnettu kilpapeliksi?
On se kolmekymmenluvun hâvittäjâ tosi modernin näköinen,mersu+kuomu mustang B näköinen tai Kawasaki hien.
Kyllä jenkit yliarvioi tuon bäädpisserin ihan king of beer,paremminkin king of pipi.
Mutta niin se on aina oma on aina muita parempi.
Raimo Leino 24.12.2013 13:09 Vastaa lainauksella
eerik oksanen kirjoitti:
Mukavan hauska vaihtelu,nyt monet raapii päätä,mistä ne jenkit ovat tuon rosvonneet?
Olisiko jonkun tuoma sotamuisto, muunnettu kilpapeliksi?
No jotakin tuon tapaista olin ajatellutkin koneen tarinaksi.

Tuosta Budweiserin oluesta ollaan maailmalla montaa mieltä - toiset tykkää, toiset taas ei. Wanha vitsihän menee niin, että Budweiserillä oli menneinä vuosina usein vaikeuksia palkata rekkakuskeja ajamaan suuria "Budilla" täyteen lastattuja kaljarekkoja - tilanne parani huomattavasti, kun rekkoihin palkattiin kuskin lisäksi myös taka-ampuja. Tuosta voisi päätellä, että Budweiser on ainakin USA:ssa himottua tavaraa :-)
Raimo Leino 24.12.2013 13:11 Vastaa lainauksella
Pertti Mela kirjoitti:
No tässä sitä on todellista Reno'n henkeä.
Olen jo kauan suunnitellut rakentavani 1/48 skaalassa P-38 Lightningin "Renon hengessä" - väreinä musta & kulta. En ole vielä löytänyt sopivia siirtokuvia projektiin.
Raimo Leino kirjoitti:
Wanha vitsihän menee niin, että;
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
What's incommon with Budweiser and sex in a boat? - Both involve fucking with water.
Kone on kyllä hieno.
No voi perhana, katselin hetken että mikäs juttu tää on, onko HE 100 ollut osallisena jossain näytöskisoissa 30-luvulla. Sitten tajusin lukea tekstin… Eli mielestäni oikein uskottavan oloinen "valhe" tämä kisakonevariantti! Rakentajan taidosta kertoo se ettei valmiista mallista löydy kuvien perusteella mitään merkkejä noista sarja ongelmista. Pintakäsittely on A1 luokkaa!

Olutsnobina en suostu edes niistämään nenääni Budin suuntaan. Hyviä lagereita löytyy tuon Brooklyn Lagerin (hyvä olut kieltämättä) muitakin USA:sta, mutta menevät sitten tuonne pienpanimo linjalle.
Tuossa mallin esittelytekstissä mainitsin, että tätä sarjaa on nykyisin enää vaikeaa löytää mistään - olin näköjään väärässä - Kuivalaisen kaupassa tämä näkyy löytyvän hintaan 36 € - ihan vaan tiedoksi, jos joku haluaa kokeilla hermojaan kyseisen mallisarjan parissa.