Pienoismallit.net

C-17 Globemaster III

99 Sqn, RAF

Historia:
C-17 Globemaster III:n tarina alkaa oikeastaan jo vuodesta 1968, kun USAF alkoi suunnitella korvaajaa C-130 Hercules -kuljetuskoneelle. Tarkemmat kriteerit määriteltiin vuonna 1972 AMST-ohjelmassa (Advanced Medium STOL Transport). McDonnell Douglas rakensi AMST -ehdokkaakseen YC-15:n, jonka peruskonsepti oli nelimoottorinen T-mallin pyrstöllä varustettu kone.

Rahoitusvaikeuksien kanssa taisteleva AMST -ohjelma piti konevalmistajat varpaillaan, kun ei tiedetty aiotaanko konetyypin kehitystä koskaan edes saattaa loppuun asti. 80-luvun puolivälin jälkeen valo alkoi pikkuhiljaa vihertymään siten, että lopulta 15. syyskuuta vuonna 1991 C-17 suoritti ensilentonsa.

Tekniikkaa:
Käytössä mainioksi osoittautunut C-17 on seuraavanlainen paketti: pituutta laitteelle on kerrytetty 53 m, kärkiväliä 51,75 m ja korkeutta 16,8 m. Maksimi lentoonlähtöpaino 265 590 kg, josta hyötykuormaa 77,6 t. Moottoreina on 4 kpl Pratt & Whitney PW 2040 -ohivirtausmoottoria, jotka tuuppaavat konetta ja sen kolmihenkistä miehistöä nokan osoittamaan suuntaan maksimissaan Mach 0.825 nopeudella. Moottorien reverssit mahdollistavat paitsi moottorijarrutuksen ja pölyttömän lastauksen, myös peruuttamisen jopa pieneen ylämäkeen.

Malli:
Revellin malli tarttui Kuivalaiselta mukaani hetken mielijohteesta. Kuljetuskonetta en ollut ennen rakentanut, ja kun kone näytti vielä mukaansatempaavan sympaattiselta, niin ostopäätös sinetöityi. Malli on rakennettu pääosin suoraan laatikosta, mitä nyt muutamia antenneja ja pitotputkia lisäilty arkistosta löytyneiltä etsiarkeilta.

Mallin esikuva on RAF:n 99 Laivueen kone, joka on sijoitettu Oxfordshireen, Brize Nortonin tukikohtaan. Vuodesta 2001 alkaen RAF:lle on toimitettu kaikkiaan 8 konetta.

Kommentit

Hienoa Antti. Erilainen malli, mitä täällä on.
Siis tämähän on isompi kuin Hercules C-130.?

Mittakaava on niin pieni, että olisin toivonut jotain selventävää vertailukohdetta rinnalle johonkin kuvaan. Jotakuinkuinkin voin kuvitella sen.
Malli on tehty sillä herkkyydellä, jota olet aikaisemminkin noudattanut. Jos joku paikka ei miellytä, niin tehdään se sitten itse - eli tässä mallissa pitotputket yms.

Maalaus on myös onnistunut, vaikka onkin monotoninen. Mutta vika ei ole sinun. Olet noudattanut ohjeita ja hyvä se.
Hienoa työtä.
T.T
Antti on julkaissut näköjään kuluneen vuoden(013) malli satoa jota jo nähtiin viime syksynä Kuopion tapahtumassa ja hyvää niin.Tämä Globe Masteri eli C-17 koneen malli on myös hyvä näyte Anttin asiaan panetuneesta työstä ja viimeistelystä.Malli pääsi mielestäni kuitenkin paremmin oikeuksiinsa livenä.Useimmista länsimaisista sotilas koneista voi kyllä nykyään todeta :Grey is beautifull but boring.Tai sitten ihailla harmaan "kohinan" kauneutta.
Mittakaava 1:144 on mielestäni hyvin sopiva tämän kokoisille "jättiläis kuljetuskoneille"Sata nelinelosessakin malli on miltei yhtä iso kuin 1:32 Spitti mk1.Siipiväli on reilu 35 cm ja pituuttakin malilla on noin 36cm tässä mittakaavassa joten ei tämä ihan "snadi" ole.Kuten Timo kirjoitti,jonkun moinen referenssi malli rinnalla toisi mittasuhteet oikeaan kuosiinsa.Dragonillahan on tai oli ainakin jokin aika sitten vielä noita 1:144 vaunuja mukaan lukien jotain moderniakin kalustoa joten tästä voisi rakenella muutamalla Chalenger vaunulla vaikka Afganistan dio.Hieno malli kaikkinensa.
Juha K 30.12.2013 21:32 Vastaa lainauksella
Nyt on kyllä valkotasapaino niin ketullaan kuvissa, että taitaa olla parempi jättää tähdet antamatta…
Täytyy nostaa hattua, kun tekee näyttäviä malleja 1:144 skaalassa. Valokuvaus on haastavaa tähän aikaan vuodesta, ellei omista studiota.
Hieno ja vähän erilainen lekomalli. Näitä isoja koneita ei kovin helposti lähde tekemään, kun jo pienessä mittakaavassa alkaa hyllytila olla kortilla. Komia mörkö on joka tapauksessa. Onko nuo metallipinnoitteet tehty jonkinlaisella foililla tm?
AJ 31.12.2013 14:01 Vastaa lainauksella
Moi Antti,

Wau-efekti, erittäin onnistunut ja upea toteutus RAF:n C-17 Globemaster III lekosta! Harvemmin nähty pienoismalli mielenkiintoisesta koneesta. Skaala on pieni, mutta toisaalta kone on iso siinäkin skaalassa - hienoja yksityiskohtia pienessä skaalassa. Taustoitus, rakentaminen ja viimeistely kondiksessa.

Loistava lekopienoismalli, enuff said! Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia paljon kommentoineille.
-Opa: 1/48 tämä olisi hieno!!!
-Juha K.: Jännä sinänsä, kuvat on otettu samaan aikaan samassa kohdassa samoilla kameran asetuksilla kun noiden phantomien kuvat.
-Kalle: Siipien johtoreunojen metallipinnat ovat Alcladin kiillotettu alumiini, siipien alapinnoilla puolimatta alumiini BMF.
Hienosti rakennettu ja viimeistelty malli. En muista onko malliin saatavana AM-osia, mutta näinkin näyttää hyvältä, kuten poikkeuksetta kaikki mallit jos rakentajalla on homma hallussa.
Kiitos. En itsekään edes ottanut selvää saisiko tähän mitään lisäsälää, mutta ulkopuolella ei juuri sellaisia detaljeja ole, joita AM-palikat ratkaisevasti parantaisivat. Moottorien reverssit ehkä, auki -asennossa. Sisäpuolella taas yksityiskohtia riittäisi, muttei sinne oikein näe. Valot tietysti voisi rakentaa, wing boxissa olisi jopa hienosti tilaa patterikotelolle tms. mutta ne saa rakentaa omaan koneeseensa joku elektroniikkasuuntautuneempi persoona.:)
Moi Antti,
jotenkin monitahoinen suhtautuminen tuohon konetyyppiin, kun itse on yhä F-27 miehiä..
Aivan loistava malli ja Sun lekotaidot loistaa,levititpä aiheet miten levälleen tahansa!
Epäilemättä jonkun kisan voittaja-ainesta!!!
Mikko
Kiitoksia, Mikko.