Pienoismallit.net

Embraer 170 Alitalia

Toinen yritykseni Hasegawan mainiosta Embraer 170:sta onnistui monilta osin paremmin kuin ensimmäinen.. Edelleen on enemmän parannettavaa kuin onnistuneita osa-alueita, mutta toivon mukaan kaikkia samoja virheitä ei tullut uusittua.
Malli on todella mukava rakentaa, ja osat sopivat yhteen todella hyvin. Yksityiskohtia riittää ja muovin kovuus on ainakin omaan käteen sopivaa. Sarjan mukana tulee siirtokuvat kahteen erilaiseen esittelymaalaukseen, mutta mielenhäiriössäni tilasin malliin Alitalian huippulaatuiset siirtokuvat 26Decalsilta.
Kenties näkyvin kömmähdys on siiven rekisteritunnuksen asentaminen siiven yläpinnalle. Aivopieru pääsi myöhäisenä ajankohtana siirtokuvia asentaessani. Siirtokuvien ohjeessahan havainnekuva näyttää hieman siiven yläpinnalta, mutta syytän tästä täysin itseäni. Lisäksi asensin siipien yläpintoihin eloa tuomaan suoja-alueiden siirtokuvat, vaikka niitä ei käsittääkseni Alitalian Embraereissa olekaan.
Rypyläinen maalipinta on suihkittu motonetin spraylla myrskyisellä parvekkeella, sillä ruiskumaalaustiloja ei tuolloin ollut vielä järjestynyt. Myöhemmin suihkin lakkapinnan ruiskulla.
Tällä kertaa käytin todella paljon enemmän aikaa pohjatöihin ja se kyllä kannatti.
Olen pitänytTumblrissa pienimuotoista kuvapäiväkirjaa rakennusvaiheista, jos jotakuta kiinnostaa.

Kommentit

Kokonaisuudessaan malli näyttää hyvältä ja hienohomma tuo kuvapäiväkirjan pitäminen. Itseäni hieman häiritsee siipien ja vakaajan johtoreunien värin epätasaisuus. Pienenä kauneusvirheenä vanteiden väri oikeassa taitaa olla lähempänä valkoista ja voihan vaihteluakin olla.

www.airplane-pictures.net/image107149.html

Siipien siirtokuvat tämän kuvan perusteella malliin kuuluvatkin. Rekisterinumerokin sama.

commons.wikimedia.org/wiki/File:Alitalia_Embraer_ERJ-170,[email protected],10.06.2009-538ak_-_Flickr_-_Aero_Icarus.jpg
Nätti Emppu, ja lisäpiste ehdottomasti siitä, että panostit decaleihin. Se kertoo minulle intohimosta ja harrastuneisuudesta siviili-ilmailuun. Hieno lisä hyllyssä Alitalian "pikavuorokonez". Minulle nyt nuo harmaat ikkunadecalitkin näyttävät paremmalta, kun ovat tässä mallissa isot. Ehkä pidin enemmän edellisestä JAL:n Embraeristasi, mutta hyvä tämäkin on.

Kolmannen kuvan perusteella laskutelineet vetävät vähän ulospäin, mutta sanonkin tämän lähinnä siksi, että itselleni käy usein samoin. Ovat ehkä vaikein osa liimattavaksi. Jään innolla odottamaan lisää!
Kiitos kommenteista Jaakko ja Mika!
Noita siiven yläpinnan paljastavia referenssikuvia on hankala löytää, ja tuota linkkisi kuvaa olisin tarvinnut useaan otteeseen! Taidan päätyä irrottamaan tuon rekisterinumeron, jos vain sattuisi miljoonalaatikosta löytyvän sopivat kirjaimet siiven alapintaan.
Ja juu, valkoiset ne taitavat vanteet olla, useimmiten hieman mustan (jarru)pölyn peitossa.
Siipien johtopinnat maalasin pensselillä, enkä uskaltanut ohentaa maalia tarpeeksi maskiteippien pettämisen pelossa (on niin monesti tapahtunut, että lurikka maali on imeytynyt teipin alle). Kynäruiskulla maalaaminen on tällähetkellä lähes mahdotonta, kun tilaa ei ole.
Tässä sarjassa tosiaan vähän ihmetyttää nuo laskutelineet, jotka ovat todella kirveellä veistetyn näköiset, ja ne on hankala saada oikeaan asentoon. Laskutelineen siipeä vasten tulevaa osaa ei oikein voi ohentaakaan, kun maavara laskisi heti. Tuo haritus on tosin täysin omaa huolimattomuutta.
Heikki Väyrynen kirjoitti:
Siipien johtopinnat maalasin pensselillä, enkä uskaltanut ohentaa maalia tarpeeksi maskiteippien pettämisen pelossa (on niin monesti tapahtunut, että lurikka maali on imeytynyt teipin alle). Kynäruiskulla maalaaminen on tällähetkellä lähes mahdotonta, kun tilaa ei ole.
Bare Metal Foilia kehiin. Ei mene teipin alle ja saa särmän reunan ja hyvän pinnan.