Pienoismallit.net

Ristiretkeläinen 1246

Varastojen kätköistä saattaa löytyä niitä unohdettuja malleja, joista vuosikymmen sitten väkästämäni Friulin metallifigu kuvaa keskiaikaista ritaria, jonka voi maalata mihin kuosiin tahansa. Laadultaa Friulmodellin valu on keskitason alapuolella, mutta OOB mallina ihan ok suupala. Miekan huotra on jäänyt liimaamatta ja kadonnut maailman sumuihin… Ainoa "omasta päästä" lisäys on leveät koristehihnat kuolaimista, sekä kypärän koristesarvet.

Kommentit

Kyllä tuosta ritarin tuntee,mutta minkä maalainen se on?
Nuo mustat ristit tuo mieleen teutooni ritarikunnan,mutta valkoisella pohjalla?
Tuo hevosen kokoloimi on hyvin tehty,onko siirto kuva ,vai käsinmaalattu?
Seuraavat ovat makuasioita:
Hevosen häntä on huono,olisi mennyt uudelleen tehdyksi.
Hevosen turpa on ihan outo,varsinkin sieraimet?
Miekan terästä puutuu keskiura,niin sanottu veriura,kärki hieman terävämäksi?
Kypärän siivet olisi ollut mainiompi taitaa taaksepäin,olisi virtaviivaisempi?
Kilpeen muutama iskun jälki olisi poikaa.
Jotkut noista on ihan mallin vika,ei mallarin.
Veikkaisin että tuohon aikaan ei ritareilla ollut maakohtaisia tunnuksia. Musta risti valkoisella pohjalla viittaa saksalaiseen ritarikuntaan, ei niinkään Saksaan jota tuolloin ei yhtenäisenä valtiona edes ollut. Toisaalta musta risti ei luultavasti ollut vain heidän tunnuksensa, vaan sitä saattoivat käyttää muutkin. Varusteiden kuviointi oli enemmän siis suku- kuin kansallisuuskysymys.

Kaikissa miekoissa ei välttämättä ollut veriuraa, vaikka se ilmeisesti olikin normaalimpi tilanne. Kypärän siivistä en nyt lähde sanomaan mitään. Pitää hiukan tutkia, että olivatko ne vain turnajaisvarusteita.
Rengashaarnista on onnistunut hienosti ja kypärän väri on hyvä. Kokonaisuus jää jotenkin tasapaksuksi, mutta onhan tuo kokokin huomioitava. Valokuva on usein aika armoton ja tämäkin on luultavasti elävämmän näköinen luonnossa.

Mukava nähdä ritareita täällä.