Pienoismallit.net

PzKpf. KV-1A 753 (r)

(Im-)mobiilibunkkeri

Morjensta!

Sain juuri valmiiksi KV-1 projektini. Malli perustuu pariin valokuvaan ja esittää kuvatekstin mukaan saksalaisten käytössä olevaa liikkuvaa bunkkeria. Esikuva liikkuu tosin vain hinauajoneuvon perässä, sillä miinaräjähdyksen vaurioittama telakoneisto estää vaunun liikkumisen omin voimin.

Edellisestä panssarinharmaasta mallista onkin vierähtänyt tovi, mutta tämä oli erittäin piristävä projekti muutaman kolmiväricamo sakuvehkeen jälkeen.

Trumpan malli on höystetty RBn aluputkella, Friukkareilla, joillain Aberin ja Eduardin etseillä sekä itsetehdyillä osilla.

Kaikkinainen kritiikki ja kommentointi on enempi kuin tervetullutta!

Mallailuterveisin,
Jari

Kommentit

OUUUULAALLLALALLA?MONSIEUR HEMILÄ pukkanut komean näköisen ja tosi todellisen tuntuinen vaunu.
Oudosti tuossa on miina pamahtanut, ainoastaan etupyörä on varmasti itse irroitettu.
Minusta paremminkin pst tai kasapanos osuma tuossa.
Tuon aikakauden propaganda seloistukset ovat mitä ovat,luultavasti tuota hinataan korjattavaksi taakse.
Olen myös nähnyt ainakin yhden kuvan tuosta vaunusta,onkos telat pzkfw III tai IV:sen?
Todella hyvin maalattu ja säistetty vaunu,kaikki super makeat effektit.
Varsikin tuo lokasujan halkeilu ja niittien irti meno tuossa edessä,ja pohjalta pilkistä punainen pohjamaali.
Tuo hiekka ja pöly plus valumat,ihan aidosta menee koko panzuki,viiden stella polariksen arvoinen malli ja päälle mallariristi,pensseleiden ja ruiskun kera.
Todella mahdollista että viikkon malli on tuo on.Oikea silmän ilo.
terveisin Eerik
Pertsaaaa 12.11.2013 19:05 Vastaa lainauksella
Hiton hitto, teit sitten tämän. Minullahan on tuo yhä kesken. Itseasiassa vain lokasuojat puuttuu.
No mutta itse asiaan. Hieno malli todella. Sinä tulkitsit tuon harmaaksi? Itse katsoin mokoman olevan yhä vihreä. Minä olin kasaamassa vaunua myöhempään asuun jossa moottorikannen ja tornin luukut olivat jo auki.
Upea… Nyt pitää jatkaa kuvien katselua.

edit. Tuossa tykin joustinkoneiston kuoressakin on kuvassa juuri ja juuri näkyvä reikä. Se on tainnut jäädä huomaamatta, muttei Se upeaa mallia huononna.
Wau!!! Nyt on kyllä sääistys onnistunu täydellisesti.
Nyt veti sanattomaksi… Ensimmäiset ajatukset veivät Panzerwrecks kirjasarjaan joissa noita "short track" vehkeitä on kuvattu useita. Vapaapyörän akseli näyttää erittäin realistiselta, eikä natkuttamista löydy muualtakaan. Taidan paiskata täydet.
Morjens!

Kiitokset kommenteista herrat.

Eerik, tossa tosiaan on Pz III/IVn telat. Koitin kans miettiä mikä vaurion on aiheuttanut ja milloin. Todennäköisesti ns omaa vaunua ollaan siirtämässä korjaamolle. En laskenut telakenkiä mutta tohon on todennäköisesti vain napattu oman tuotannon vaunun ketjut paremman puutteessa.

Pekko, Tankogradin KV-1 kirjassa se jälki näkyy selvästi, samoin pari muutakin hittiä tornissa ja keulassa. Puuttuvan manttelinpultin tosin mallasin, mutta tee sinä ne osumat omaasi ;-). Hitto, vihreänä toi vois olla makee mutta oletin tuon olevan tylsän harmaa. Valkoiset palkkiristit toimii hyvin vihreässäkin versiossa.

Mallailuterveisin,
Jari
Heikki R 12.11.2013 20:47 Vastaa lainauksella
Liityn edellisten kehujien kerhoon, hyvä aihe valinta…Tähtisadetta!

terv.Heikki
Pertsaaaa 12.11.2013 21:57 Vastaa lainauksella
Pitää katsoa jos nyt innostuisin väsäämään omani loppuun. Pitää varmaan hommata trumpan malli, tuon zvezdan mittatarkkuus on huono. Näkyy moottorikannessa joka on aivan liian lyhyt.
Saattaa olla, että tuo sinun arvauksesi harmaasta on todenmukaisempi. Tosin on noita neukkuvaunuja saksalaisilla kai vihreänäkin ollut käytössä.
Upea ja erilainen tankki. Paljon hienoja yksityiskohtia, säistys ja maalaus on kyllä todella näyttävästi tehty. Rähjäinen mutta ei liian rähjäinen:) Huikea kokonaisuus.
Kiitokset Heikki ja Jarno, mukavaa että paketti miellyttää.

Pekko, Trumpan mallissa ei tarvitse miettiä eikä sovitella mitään kunhan putsaa osat huolellisesti. Eikä hintakaan paljon päätä huimaa( eli anna olla Z hyllyllä ja ota uusi alku ;-))

Mallailuterveisin,
Jari
Jari Hemilä kirjoitti:
Puuttuvan manttelinpultin tosin mallasin…
Ei mun mantteleissa kyllä pultteja ole, ihan napit tahi vetoketju.
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Ei mun mantteleissa kyllä pultteja ole, ihan napit tahi vetoketju.
Mä voin tuoda sulle viikonloppuna jos sulta ei löydy. Nähdään lauantaina.
No niin, siittä ei mallintaminen voi enää realistisemmaksi tulla!! Täyvet!! (viikon malli!)
Tämä on kyllä niin nätti, että aivan silimät lepää kun tätä katselee :)
On kyllä loistava malli kaikin puolin! Tuo johtopyörän akseli on todella aidon näköinen, ja muitakin hienoja yksityiskohtia löytyy paljon. Innolla odotan että näkee tämän livenä!
Moron ja kiitokset kommenteistanne. Kiva että malli miellyttää silmää. Tätä ja yli 400 muuta mallia kannattaa tulla katsastamaan viikonloppuna Hämeenlinnaan Nordic Challengeen. Johtavat panssarimallarit, Adam Wilder ja Mike Rinaldi näyttävät kuin hommat hoidetaan.

Mallailuterveisin,
Jari
Tästä tulee varmaan mulle kovasti miinusta mutta kovin epätasapainoinen malli tällä kertaa:| Muutoin loistavaa ja herkullista jälkeä mutta tornin viimeistely on ihan kauheaa! Nuo valumajäljet eivät ole mitenkään samaa tasoa muuhun verrattuna.
Vasen etuakseli taasen on aivan superhieno!

Niko
Morjens Niko! Kiitos kommenteistasi. Joo, ei torni ehkä ole se paras kohta, ja se perskale näkyy "ekana". Testailin pigmenttejä ja öhh, törmäsin pikku ongelmiin. ( En jostain syystä ole aiemmin käyttänyt niitä…)

Hehee, ei täällä arvostelijoita pisteytetä! ;-) Ja kutsu on edelleen voimassa!

Viikonloppuna nähdään!

Mallailuterveisin,
Jari
Hieno malli, ei voi muuta sanoa! Ei uskoisi että tuo on muovia. Höystöksi sopisi mainiosti kaupunki-aiheinen dioraaman "siivu".
Jari Hemilä kirjoitti:
Morjens Niko! Kiitos kommenteistasi. Joo, ei torni ehkä ole se paras kohta, ja se perskale näkyy "ekana".
No sattuuhan noita "paremmissakin" piireissä, juuri eilen bongasin Rinaldin TankArt vol2 kirjan takasivulla olevassa Churchillin kuvassa putsaamattomia valusaumoja ;)
Moi Jari,
en ole hetkeen ollut saitilla ja tämä upea ja erikoinen vekotin on mennyt ohi.
Todella pysäyttävä laitos ja mahtava pintakäsittely kruunaa hienon aihevalinnan!
Mikko