Pienoismallit.net

Siperiantiikeri

Isä Aurinkoisen löytökissa

Tulipahan tämäkin valmiiksi ajoissa, tarkoitus oli vielä vähän hienosäätää, mutta loppuviikoksi iski muuta hommaa, joten pakko julkaista nyt, että ehtii ennen ryhmiksen dead linea.

Tämä kuvaa täysin kuvitteellista venäläisten kaappaamaa, ja omaan käyttöönsä ottamaa Tikrua, joten mitään todellista esikuvaa ei tälle löydy. Kasattu loistavasta Tamiyan "Tunisian Tiikeri" mallista, joten kokoaminen oli taas kerran suht vaivatonta ja mukavaa. Koko kasaamisen ajan mentiin ihan fiilispohjalta, ja matkanvarrella joutui päättämään ainakin seuraavat asiat: Lisäpanssarit Sotkan vai Klimin teloista, tornin tarvilaatikko vai ei, vaijerit vai ei, työkalut vai ei, ja punatähdet torniin vai ei. Maalattu pitkästä aikaa Xtracrylixillä, joka tarttui huomattavasti mukavammin kuin edellisessä 3 mallissa käytetyt Life Colorit. Washeja AK.lta ja pölyjä pintaan Vallejon pigmenteistä.

Maastopohjahan on vain todella pelkistetty maapläntti, joka tehty Scale Suplyn maastosirotteesta, jota vähän pölytelty pigmentillä.

…nyt kun tämän näkee itse valmiissa kuvissa, niin tulee mieleen, että ehkä ne punatähdet tornissa olisivat sittenkin voineen olla paikallaan. No tällä mennään, mutta antennin vielä lisään myöhemmin, kuhan löydän mystisesti kadonneen kitarankilen. :)

e: kuvat olivat vähän tummia, joten vaihdoin ne parempiin.

Kommentit

Makuu asia vaikka on what ifiä,tuo maalaus on hieman outo,mutta se on what ifiä.
Mutta nuo telat sivuilla ja tornissa, pysyy kiinni miten ja millä?????
Jotenki nuo ei sovi tuohon,nyt tulee kissalle liikaa painoa puntariin?
Olisi parempi ilman noita suojateloja?
Muuten saatu aikaiseksi,vaikka jonkinlainen muistomerkki tiikeri?
Niin kuin ruskit tekee kiven tai jonkinlaisen alusta päälle,ja joku muistolaatta siihen.
Vaikka suomen suurimalle panssarin tuhojalle Ola Olin muistoksi?
Kokonaan unohdettu mies.
Tämä on vain yksi monista esimerkki ideoista,ei tarvitse ottaa vakavasti
eerik oksanen kirjoitti:
Makuu asia vaikka…
Eerik kiltti! Sovitaanko jatkossa että makuasia on yhdyssana ja siinä on todella vain yksi U!
Siis "MAKUASIA". Kaikessa ystävyydessä.

Ihan oikeesti, "makuu asia" menee hieman sänkykamarihommien puolelle.

Tiikeri itsessään on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja näennäisessä värien vähyydessään aika vaikuttava.
AJ 5.11.2013 11:28 Vastaa lainauksella
Moi SS,

Kerrassaan mainio fiktiivinen Siperiantikru - tässä on selkeästi mustanpuhuvaa goottihenkeä höystettynä Alien/Predator leffojen tyylisuunnalla tyylikkään yksinkertaisesti toteutettuna mainiolla värityksellä (ja sen puutteellakin), viimeistelyllä ja säistämisellä. Vaikuttava ja onnistunut! Parhain terveisin, AJ
Ensimmäinen kuva oikeastaan kertoo miten hyvin on tikru maalattu ja saatu eloa pintaan. Monessa muussa kuvassa värit jäävät vähän tummaksi ja pinta ei niin hyvältä näytä. Joten ei voi natista muuta kuin kuvista. Muuten tosi taidokkaasti maalaus ja kasaus.

Ps. Se punatähti olisi ollut piste i:n päälle
Aavemaine tiikeri ja kuvat. Tuohon kun oisit heittänyt parit luurangot torniin, oisi tullut vieläkin pelottavampi. Komea aivot narikkaan malli kaikessa yksinkertaisuudessaan, ehkä punatähdet oisi voinut laittaa torniin.
Lauri K 6.11.2013 15:10 Vastaa lainauksella
Mielestäni hauska what if -malli, joka ei liene kuitenkaan liian utopistinen. Kaappasivathan neukut Panttereita ja maalasivat ne omilla tunnuksillaan. Joten miksei teoriassa olisi voitu kaapata sotasaalis-tiikeriä? Metallinen vaikutelma on tuotu hyvin esiin, etenkin telaketjuissa.

Mielestäni ripauksen realistusuutta what if -mallille toisi tässä tapauksessa se, että se olisi maalattu neukkujen käyttämällä vihreällä maalilla ja koristeltu punatähdellä ja kenties jollain iskulaueseella. Nyt ehkä vielä melko germaaninen vaikutelma
SS 8.11.2013 13:33 Vastaa lainauksella
kiitoksia paljon kaikille kommentoijille! :)

Onko kenelläkään kokemusta decalien istuttamisesta jo maalattuun, lakattuun, washeilla uitettuun, ja vähän pölytettyyn pintaan? Mietin tuota punatähtien mahdollista lisäämistä.

Lauri, malli on maalattu "russian tank greenilla", mutta tuo washien ja pigmenttien käyttö pinnassa vähän muuttaa sävyä siitä "perinteisestä.
Petri Lyy 8.11.2013 13:47 Vastaa lainauksella
SS kirjoitti:
kiitoksia paljon kaikille kommentoijille! :)

Onko kenelläkään kokemusta decalien istuttamisesta jo maalattuun, lakattuun, washeilla uitettuun, ja vähän pölytettyyn pintaan? Mietin tuota punatähtien mahdollista lisäämistä.
Maalattuun ja lakattuun pintaanpa hyvinkin siirtokuvat usein isketään Microscalen tuotteet apuna. Punatähdet kehiin vaan. Washeja sitten päälle ja mahdollisesti pölyjä myös, jos siltä tuntuu. Washit nyt ainakin, niin tähdet eivät jää päälleliimatun oloisiksi.
Tässä vaiheessa olisi varmasti helpoin lisätä punatähdet maalaamalla (niinhän ne olivat oikeastikin) Sapluunoita ja maskeja löytyy usealtakin valmistajalta. (Kun nyt vain itsellekkin tulisi edes yksikin mieleen).
Maalaaminen kuitenkin tuntuisi oikeimmalta vaihtoehdolta.