Pienoismallit.net

Matilda Mk III

Mark II.A* Matilda II Mark III oli vahvasti panssaroitu, hidas ja heikohkosti aseistettu englantilainen panssarivaunu. Matilda oli sotien välisen ajan taktisen ajattelun ensimmäinen panssariaseen komponentti: jalkaväkivaunujen (infantry tank) tukema jalkaväki murtautuisi vihollislinjojen läpi, jonka jälkeen nopeammat ja kevyemmät "risteilijät" (cruiser tank) pääsisivät etenemään aukkokohdista linjojen taakse. Sodan edetessä nopeiden vaunujen (Crusader, Centaur, Cromwell) kehitys päätyi Centurioniin, jossa yhdistyivät jalkaväkivaunun panssarointi risteilijän nopeuteen ja aseistukseen.

Vaikka edellisestä saattaa Matildasta tulla hieman omituinen vaikutelma, niin sodan kahden ensimmäisen vuoden aikana Matilda oli varsin kelvollinen vaunu nimenomaan vankan panssarointinsa ansiosta. Afrikassa sen ongelmaksi muodostui hitaus ja epäluotettava ohjausmekanismi. Lopulta sen tekivät vanhentuneeksi raskaammat ja yhä voimakkaammin aseistetut saksalaiset panssarivaunut, vaikkakin Matildan kuuluisin vihollinen taisikin olla 88.

Tamiyan Matilda on tyypillinen uuden ajan Tamiya-malli, ja onneksi varustettu asiallisilla muoviteloilla. Kuvien vaunu on rakennettu suoraan laatikosta ilman lisäosia, kuten tähän ryhmärakenteluun kuuluu. Ehkä antennin olisi voinut venyttää valurangasta niin halutessaan.

Lisää tietoa esimerkiksi wikipediasta.

Kommentit

Raimo Leino 30.10.2013 21:51 Vastaa lainauksella
Erinäisiä pulttien kantoja olisin korostanut enemmän - myös tytkin putkessa varmaankin "sattuneista syistä" on miehistö rasvaisine kintaineen /haalareineen joutunut kieppumaan, joten putki näyttää hieman liian puhtaalta suhteessa muuhun vaunuun.
Ei sen puoleen, tykkään myös siitä, että vaunua ei ole sotkettu enempää - ristiriitaista siis, että itken jostakin tykin putken puhtaudesta - ehe ehe ;-)

Mitenkähän muuten nuo brittien telaketjut kestivät aavikon miljardien hiekan murusten murusia telaketjuissaan?

XXXX - NELJÄ TÄHTEÄ - on minun mielipiteeni ;-)
Aavikolla ovat perinteiset kokoterästelat kovilla. Hiekka ja kivet ovat varsin kuluttava yhdistelmä. Itse malli on varsin mainio. Raimon tavoin kaipaisin rankempaa käsittelyä yksityskohdille.
Matilda rouva siinä valssia odotaa,noihin komentajan luukun reunoihin metallia,kiinni-auki hankaus kupoliin.
Muutenki jonkinlaista metallia näkyviin,kivien kolhut,hiekan hankaus?
Muuten on sopivan kuluinen rouva Matilda.
Kuten edellä sanotiin tornin etuosa on puhdas kuin vauvan pylly,muuhun vaunuun nähden?
Idealinen maalitaulu 88:selle,muuten erittäin makea waltzing Matilda.
Sopisi joku pikku alusta tuolle,tulisi paremmin esille.
Aikalailla samoilla linjoilla ylläolevien kanssa. Muuten erittäin hieno ja hyvin onnistunut rauta vähän harvemmin nähdystä kalustosta.
Kiitos kommenteista ja erityisesti parannusehdotuksista, laitan muistiin seuraava mallia varten. Ja tornin edusta ja tykki ovat liian puhtaat myös luonnossa, alue jäi näköjään huomiotta.