Pienoismallit.net

Fokker D VII

Hermannin lentohärveli

Tämä on panokseni I maalilmansodan ryhmärakenteluun, vaikkei ryhmistä vielä ole avattu.
Malli on WingNutWingsin valmistama Fokkerin tehtaan kone, jota lensi itsensä Göringin Hermanni. Herra muistaakseni saavutti pudutokset nro 18 ja 21 tämän mallin esikuvalla (kaksi ilmavoittoa kuitenkin).
WnW:n mallit ovat nopeita ja kohtuu helppoja rakentaa. Ainoa mikä jää vaivaamaan, on ne lukuisat yksityiskohdat, mitkä jää rungon sisälle piiloon. Moottoripellitykset olisi tietysti helppo jättää pois, jolloin moottori ja kaikki siihen liittyvä jäisi esille, mutta pitää tehdä niin seuraavassa D VII mallissa.
Mallissa oli mukana lozenget siirtokuvina, jotka luonnollisesti käytin. Myös runkoraidoitukset oli siirtokuvana, mutta tyydyin ne tekemään siveltimellä ja akryylimaaleilla. Potkuriksi valitsin Axialin valmistaman mallin, vaikka vaihtoehtoja oli 4 erilaista. Kuitenkin tämä malli on omasta mielestäni parhaimman näköinen. Potkurin maalasin vapaalla kädellä siveltimellä.
Kaikki maalit on Lifecolorin tuotteita, paitsi metallimaalit, jotka puolestaan ovat GW:n valmistamia.

Pisteytysmahdollisuutta en nyt laita, mutta toivon sitäkin enemmän sanallista palautetta.

Kommentit

Ei voi sanoa että on se kaunis malli,tuo potkuri on mahtava?
Varsingin kun rungon maalaus käsityönä,on onnistun erittäin hyvin.
Onhan se niin paljon osia jää piilon noissa WNW:n malleissa mutta ovat ihan varmasti hintansa arvoiset mallit.
Tuolloin ei ollut värivalokuvia,niin suurta arvausta on monen ässän koneen väri,polemiikia riitää ikuisuuteen.
Onneksi on nuo lozegenit siirtokuvina,muuten olisi varmasti hupaisa homma noiden teko.
Makuu kysymys, säistää ja vanhentaa siinäpä pulma,näissä ww1 koneissa ?
JJ Hilska 29.10.2013 21:40 Vastaa lainauksella
Pöyristyttävän hieno! Kone on todellisuudessakin ollut taiteellisen värikäs. Ja tuohon Lozenge-naamiokaavioon liittyy jännä teollisuushistoria.
Malli on tehty kaikkineen taidokkaasti. Viimeisessä kuvassa varsinkin siipikangas näyttää ihan kankaalta.
Jossain kuvassa varjo vie vähän jostain pimentoon muuten hyvää mallia.
Varmasti siirtokuvalla pinnoittelu on ollut haasteellista.
Harmi ettei mitään niistä kolmesta Ilmavoimien vastaavasta jäänyt meillä Suomessa museoitavaksi, vaikka muuten sen aikaisia koneita onkin säilynyt ihan mukavasti.
Oikein hieno, siististi koottu kone. Siirtokuvat istuvat todella hyvin paikoillaan ja käsin maalattu pinta on todella hyvin tehty! Varjostuksia ja käytön jälkiä jään kaipaamaan. Nyt malli näyttää liian puhtoiselta, kliiniseltä. Vaijerit taitavat puuttua? Kait tämmöisissä jotain vaijereita on ollut?

Hieno avaus ryhmikseen! ;D
Kiitän kommenteista.
Eerikille: on todella vaikeaa hahmottaa juuri oikeat värit mustavalkokuvista. Onneksi jotkut muut tekee sen. Itse vain teen mallin ohjeiden mukaan ;)
JJ:lle Olisi todella upeaa kun edes yksi ilmavoimien vastaava olisi säilytetty. Mutta niin paljon muutakin hienoa on tuhottu (kuten Dornierit ja Junkers 88:t)
Heikille: Mallissa on toteutettu ohjainvaijerit. Tukivaijereita ei koneen siivissä ollut (ainoastaan laskutelineessä oli, ja nekin on toteutettu) ja jälkipään Fokkerithan oli kuuluisia siitä, että niissa ei turhia vaijereita ollut.
Hienohan tämä on. Voi sitä maskiteipin määrää, jos ei olisi siirtokuvana nuo siipien kuviot.:) Tuotko Tikkakoskeen?
Pitää harkita… pääseekö koko näyttelyyn. Jos pääsen niin ilmeisesti tuon.
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Heikille: Mallissa on toteutettu ohjainvaijerit. Tukivaijereita ei koneen siivissä ollut (ainoastaan laskutelineessä oli, ja nekin on toteutettu) ja jälkipään Fokkerithan oli kuuluisia siitä, että niissa ei turhia vaijereita ollut.
No enpäs tuota tiennyt. Nyt olen taas hetken viisaampi. Huomaatko miten olinkin hieman epäröiden liikkeellä tuon asian kanssa. XD
AJ 30.10.2013 08:58 Vastaa lainauksella
Moi Tapio,
Kyllä on hieno ja kaunis malli, kuten edellä on jo sanottukin. Nämä ekan rähinän lentolaitteet ovat värityksiltään uniikinupeita - hyvin olet saanut Lozenge-siirtokuvat asetettua; siipikangas todellakin näyttää ihan aidolta kankaalta. Ihan ässä lekopienoismalli - kaikinpuolin loistosuoritus! Parhain terveisin, AJ
Heikki: selitys hyväksytty ;)
AJ: kiitos paljon kehuista. Lämmittää kivasti näin koleana syysaamuna vanhan syräntä tommoset sanat :)
Hyvin rakennettu lentopeli. Värimaailma vailla vertaa. Noilla väreillä voisi maalata vaikka auton. Bravo!
Melekonen väriläiskä on ollu varmaankin taivhaalla:) Kone on kyllä hienosti rakennettu ja tuo rungon raitamaalaus on onnistunut hienosti. Kabiini on pirun hieno mittareineen ja konekiväärit aidonnäköiset. Siisti ulkoasu kruunaapi kokonaisuuden. Liekköhän paksu hermanni morkkupäissään valinnu koneen camon:)
Hermanni (joka tuohon aikaan oli vielä tosi hoikka poika) päätti ainoastaan koneen keulan ja pyrstön valkoisesta väristä. Muuten kone oli tehtaan normaaleissa väreissä.
Auto noissa väreissä vois olla melkoinen näky ;)
jarno törmänen kirjoitti:
Kone on kyllä hienosti rakennettu ja tuo rungon raitamaalaus on onnistunut hienosti.
Ikävää olla porukan nipottava nylviö, mutta en aivan voi yhtyä mielipiteeseen rungon raitamaalauksen onnistuneisuudesta. Suorempaa ja sulavampaa pitäisi jäljen olla. Fokkerien raitamaalaus on itse asiassa aika haastava toteutettava ja siksi sitä varten on saatavissa myös siirtokuvaa..

t. Mikko
Tosi on, että paketoinnissa mukana ollutta raitamaalaus siirtokuvaa olisi kannattanut käyttää… mutta mutta…
Olemme käsittääkseni demokraattisessa valtiossa ja valtaosa kommentoijista on tykästynyt tuohon tekemääni raidoitukseen, niin olet mielipiteinesi oppositiossa Mikko ;) Ja demokratian sääntöjen mukaisesti, kumpaa ennemmin uskot, valtaosan mielipidettä vai omia silmiäsi? hehe

Aikuisten oikeasti: tein virheen, kun käytin akryylimaaleja siinä raidoituksessa. Olisi pitänyt käyttää öljyvärejä tai sitten sitä siirtokuvaa.
Öljyväri on tosiaan paras tapa raitamaalauksen tekoon, mutta kyllä akryylilläkin saa kelpo jälkeä. Harjoitus tekee mestarin. Itselläni taisi olla neljäs Fokkeri joka oli joten kuten siedettävä ja seitsemänteen olen jo oikeasti suht tyytyväinen. :-)

Mikko
Millainen sen sitten pitäisi olla? Onko kellään värikuvaa näyttää?
En tähän hätään löytänyt linkkiä… mutta raidoituksen pitäisi olla hieman ohuempaa (siis läpikuultavampaa) ja kokonaisuudessaan levinnyt enemmän tuohon pohjakankaaseen.
Mikko Saarela kirjoitti:
Öljyväri on tosiaan paras tapa raitamaalauksen tekoon, mutta kyllä akryylilläkin saa kelpo jälkeä. Harjoitus tekee mestarin. Itselläni taisi olla neljäs Fokkeri joka oli joten kuten siedettävä ja seitsemänteen olen jo oikeasti suht tyytyväinen. :-)

Mikko
No niin. Komppaan Mikkoa tuossa raidoitusasiassa. Muuten todella hieno Fokkeri.

Taisimpa joku aika sitten mainita, että "ennenkuin WNW:n loistavia kangaspuita…".
Nyt näitä siis alkaa tulla. Tässä Fokker-tyypissä ei korostu kaikki WWI koneiden piirteet (ehkä juuri takiloinnin puutteesta), mutta muuten malli on hieno esimerkki, mitä ehkä jatkossa tulee.
Nätti on Tapsa,
annetaan anteeksi noi lorenze dekaalit… :)
Komea on ja kaikkeen se vanha taipuukin…
Mikko
Kiitti kommenteista Mika ja Mikko. Ja Mikko, näkisitpä vaan miten mutkalla olin aiemmin kun piti taivuttaa itsensä pöydän ja seinän väliin, jotta sai pudonneen osan pois… siinä taivuttiin tooosi paljon ;)
Tapio hyvä,
älä kerro lisää taivutuksistasi..
Menee lokeroon anoppi ja sen täti saunapuhtaana jne…
Voi aiheuttaa painajaisia sekä lääkityksen lisäystarpeen.Keskity nyt vaan tekemään noita malleja taivuttelematta kun kerran sen puolen ilmankin hallitset :)
Mikko