Pienoismallit.net

1958 Edsel Ranger

Chicaco Fire Dept.

Huomasin etten ole tätä mallia täällä vielä esitellyt. Malli on vuoden ´58 Edsel johon olen hyödyntänyt Chimneyville Hobbiesin Siirtokuvia ja Model Car Caragen Photoetsattua Detail Settiä seekä muutamia muita aftermarket- tuotteita.
Punainen on ruiskulla maalattu Humbrolin matta, kiillotettuna lapuilla. Puskurit foilasin ja maalasin tamiyan smokella sekä mattalakalla.
Lindbergin Dodge sai luovuttaa pillerikapselit ja vanteet. Edselin omat valkosivut maalasin mustalla ja käänsin ne alustan puolelle.
Ikkunat tein asetaatista ja avasin takaluukun.
Vanha ja näyttelyissä nähty mallihan tämä jo on, mutta laittakaa kommentteja jos haluatte!

Kommentit

Hieno idea ja hyvä toteutus. Kuvia tästä olenkin ennen nähnyt, mutta en varmaan koskaan livenä. Viimeisen päälle rakennettu ja tuo säistyskin on onnistunut hyvin. Muutenkin hienoa nähdä Edseleitä, paljon hienompia kuin saman aikakauden Fordit.
Kiitosta.
Nyt kun vilkaisin Vitriiniin niin näyttäisi sireeni olevan vinossa mutta jos ehdin korjata asia niin voisin tuoda mallin esille FCMA Openin kokoontumisajopöydälle.
Muistaakseni malli on muinoin ollut Openin kilpailuluokissa joten varsinaiselle light commercial- pöydälle en sitä enää voi tuoda.
Alunperin tästä oli muokkautumassa highway- patrol- auto mustavalkoisella värityksellä mutta näin jälkikäteen ajateltuna olen tyytyväinen ettei niin käynyt. Palopäällikön auto on hiukan harvinaisempi ilmestys pienoismallina.
PhantomII 27.10.2013 10:26 Vastaa lainauksella
Henk.koht. pidän tällaisista, ei-niin-tavallisista malleista. Toki Edsel on näyttävä malli ihan siviiliversionakin mutta palo- ja poliisiautomalleissa, ambulanseissa ym. on hiukan erilaista näkökulmaa ja myös yksityiskohtia voi näihin tällaisiin malleihin lisäillä erityisesti varustelupuolella.

Hieno malli tosiaan. Hiukan kuitenkin valokuvista välittyy nuhruinen vaikutelma, joka toki palopäällikön tai -esimiehen käytössä olevalle ajoneuvolle sallittaneen.

Onko autolle esikuvaa ollut olemassa? Se lisäisi vielä kiinnostavuutta entisestään.
Nuhruinen ja likainen autohan tuo on. Halluhyllyllä on Edsel- kerhon laatta, joten tämä lienee aktiivivuosien jälkeen varastoon eläköitynyt mutta onneksi ajoissa keräilijän haltuun päässyt ajoneuvo.
Esikuvaa ei tälle mallille ole olemassa, kuten ei ole useimmille muillekaan rakentamilleni malleille.
Pyrin kuitenkin tässä tapauksessa rakentamaan mallin jollainen olisi ihan oikeasti voinut olla olemassa.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.