Pienoismallit.net

Flammpanzer B2 (f)

Tankart vol 2 kirjasta alkunsa saaneen Char B1 bis -kuumeen ensimmäinen hedelmä, saksalaisten puuhastelema liekinheitinversio. Mallin valmiiksi julistaminen oli hiukan verrattavissa laastarin poistoon, ratkaisu oli vain lopulta tehtävä! Nimittäin tälläinen malli jossa pääpaino on sen säistämisessä on niin haluttaessa loputon työmaa, aina löytyy jotain "vielä tuosta jos vähän". Ja varmaan olisi löytynyt vieläkin, vaunun yläkansi on ehkä hiukan liian puhdas sivuihin verrattuna mutta toisaalta kontrasti on luultavasti melko realistinen johtuen vaunun rakenteesta ja telaketjujen säännöllisestä öljyämistarpeesta.

Mainioon Tamiyan perussarjaan on lisätty MR Modellbaun resiininen muutossarja joka on laadultaan varsin ok poislukien ohjelappunen jonka toiminnallisin funktio on osaluettelossa, muutoin A5 kokoinen "ohje" postimerkin kokoisine mustavalkokuvineen on aika turhake. Lisäksi sarjan detaljointiin on käytetty Voyagerin etsiosia ja mukana tullut sorvattu tykinputki, myös Grandt Linen niittejä on lisätty pari riviä ja sokerina pohjalla itsetehtyjä paranteluja (tornin hitsaussauma, osien ohennusta). Telaketjut on sarjan omat ja varsin mainiot joskin hiukan paksut, muuten miellyttävimmät telaketjut jotka olen kuunaan kasannut.

Mitään varsinaista tiettyä yksilöä esittävää mallia ei ole tässä tehty vaan enempi yleiskuvaus ko muunnoksesta hieman tyyliteltynä joten työkalut ja tunkit puuttuvat, maalauskaaviossa on käytetty löyhästi apuna netistä löytynyttä panzer-kompanie 224 yksilöä esittävää profiilikuvaa.

Maalaus on toteutettu Tamiyan akryyleilla ja nyt pinnassa oleva kuviointi on toinen yritys ensimmäisen ollessa vähemmän tyydyttävä, maalaushetki sattui varmasti kesän kosteimpaan hellepäivään jan sen huomasi kyllä ruiskun tominnassa… Onneksi toisella kerralla olosuhteet olivat otollisemmat. Säistämiseen on käytetty öljyvärejä, MIG pigmenttejä ja muita MIG nesteitä sekä pakoputkiston ruoste-efektit tehty Humbrolin maaleilla. Pakoputkistoon en ole täysin tyytyväinen ja seuraavan yksilöön ruosteet tehdään eri tekniikalla. Mainitsemisen arvoista lienee se että mallia ei ole lakattu misään vaiheessa, eikä Tamiyan maalit reagoineet mitenkään seuranneisiin säistämisiin eri aineilla. Vaunun sivuihin tehdyt valumat on tehty kerroksittain vuorotellen pigmenttien ja öljyvärien kanssa joten jälki kuvastaisi oikeaa käyttöä. Telaketjujen kiillon perään kyselijöille tässä linkki: imot.kuvat.fi/kuvat/Char%20B1%20flammpanzer/IMG_2637.JPG/_full.jpg että kyllä sitä on ;) Korkeat kohdat on käsitelty grafiittipuikolla ja vielä kiillotettu vaupuikolla, öljyväriwashilla on sitten tapettu liika kiilto pois. Seuraavaan versioon kokeilen punaisempaa ruskeaa, tavoitteena olisi sävy joka muistuttaa kiillottunutta katukaivon kantta ja tähän se ei aivan toteutunut.

Kaikenkaikkiaan varsin mukava projekti ja hyvä harjoituskappale seuraavaa projektia silmälläpitäen, tarkoituksena olisi rakentaa ranskalaisten väreissä ja tunnuksilla oleva yksilö. Ja jatkossa on jotain muutakin suunnitelmia liittyen tähän vaunutyyppiin, tämä sarja hyppäsi kerralla henkilökohtaiseksi suosikkimallisarjaksi ison T:n tarjonnassa joka on aika hyvin sellaiselle joka on tähän asti rakennellut vain saksalaista kalustoa.

Très bon, tai sehr gut tässä tapauksessa :)

Kommentit

Tätä Char B:n versiota ei olekkaan juuri mallailusivustoilla näkynyt. Tai ainakaan minä en muista nähneeni. Mielenkiintoinen esikuva ja erittäin hyvin onnistunut malli. Odotan mielenkiinnolla jatkoa…
Heikki R 7.9.2013 21:43 Vastaa lainauksella
Hienosti toteutettu "Charbbi" erityisesti pidän tasapainoisesta säestämisestä.. vous avez réussi à!
t:Heikki
Jokunen työvaihekuva nähtävissä tuolla: imot.kuvat.fi/kuvat/Char+B1+flammpanzer/ ja isompia kuvia noista täällä olevista.
OH 8.9.2013 11:11 Vastaa lainauksella
Mielestäni todella tasapainoinen kokonaisuus. Rakennusjälki, maalaus ja viimeistely kaikki hienosti toteutettu. Säistäminen näyttää eritoten todella herkulliselta. Pakoputkiinkin kannattaa olla tyytyväinen, ruostuminen korostuu juuri sopivasti.
Kokonais jälki on tosiian erittäin onnistunut,erittäin harvinainen malli ja oikeasti oli myös harvinainen ja vähän kuvattu.
Telat ovat loistavat, vanhennus ja säistys myös siis pirskatin hyvä malli.
Makuu asia saksalaiset palkiristit olisi voinut ehkä laitaa,olihan se sakujen tapa.
Viiden tähden konjakki tuo charcherbibi;
Merkintöjä en laittanut koska tässä referenssinä käyttämässäni kuvassakaan niitä ei ollut:
rtvmodelismo.com/Guiatanques/varios/flammpanzer-01.JPG

Edit: Mutta olihan noita merkintöjä muissa käyttämissäni referenssikuvissa. No, nyt tällä kertaa näin.