Pienoismallit.net

U.S. Olive Drab

Värivertailu

U.S. Olive Drab

Niin on sitten tämäkin projekti saatettu loppuun. Tarkoituksena oli vertailla Lifecolorin U.S: Olive Drab värisarjan sävyeroja. Setissä on neljä “varsinaista” väriä ja kaksi Faded sävyä. Kokeilu koski lähinnä päävärejä. Uhreiksi päätyivät Airfixin vanha P-39 Airacobra, HobbyBossin P-40 Warhawk, Revellin P-47 Thunderbolt ja Revellin P-51 Mustang.

Kaikki koneet pohjamaalasin Lifecolorin Acrylic Primerilla. Jokaisen koneen alapuoli on maalattu Lifecolorin Neutral Greyllä. Yläpuolet on maalattu seuraavasti.

P-39 Olive Drab (FS33070)
P-40 Khaki Olive Drab (~FS34088)
P-47 Olive Drab 319 (ilmeisesti hyvin lähellä sävyä ANA613 ellei identtinen)
P-51 Olive Drab (FS34088)

Kaikki on viimeistelty Lifecolorin mattalakalla. Koska kyseessä oli värivertailu, niin en vanhentanut malleja lainkaan. Faded sävyjä on käytetty Airacobran siivekkeissä ja Warhawkin spinnerissä.

Siipien alle tulevat tavarat lisäilen myöhemmin, sillä niillä ei ole tämän testin kannalta merkitystä.

Vaikka värit on ymmärtääkseni tarkoitettu lähinnä maakalustolle, niin ne menevät lentokoneissakin täydestä kuin 75 Euron seteli. Ei ehkä aivan kohdallaan mutta riittävän lähellä kuitenkin. Ja miten Lifecolor on näihin sävyihin päätynyt onkin jo oma aiheensa josta minulla ei ole mitään tietoa. Kukin tehkööt omat johtopäätöksensä.

Ja sitten uusien haasteiden kimppuun…

E-P

Kommentit

Näyttävät aika lailla samalta. Osa vähän kellertää, mutta laittaisin sen tuon valaistuksen syyksi.
Sävyerot ovat todella vähäiset valaistuksen vaikutukseen verrattuna.

…Ja kuten isot pojat sanoivat, eipä sillä sävyllä ole nykyään mitään väliä kun jollain aineella se sotketaan yli kuitenkin…
PhantomII 30.8.2013 10:26 Vastaa lainauksella
Jep, hyviltä näyttävät kaikki. Ja aika harva kaveri tulee sanomaan, onko joku noista väärin tai täysin juuri SE drab, jota lentokoneissa PITÄISI käyttää.

Valokuvissa oikeista koneista, näkyy joskus miltei violetti Olive Drab, joskus taas haaleahko ruskea. Kuvissa saattaa vaikuttaa auringon valo, filmin laatu, filmin ja valokuvan ikä jne. joten "Ikuiset Värisävynmetsästäjät" jatkanevat kärvistelyään sävyjen parissa - näin 60 vuoden jälkeen - varmaan niin kauan kuin ilmailuharrastusta jossain muodossa ylipäätään on.

Minulla on kolme valokuvaa samasta Merkava-vaunusta samana aikana otettuna ja kaikissa kuvissa on melko erilainen värisävy, koska vaunua on kuvattu eri suunnista. Kaikki ne hyväksyisin vaunun perusväriksi kuitenkin. Eli se siitä sitten.
Juu, valaistus on todellinen sekavalo. Oikealta tulee ikkunasta loppuiltapäivän varjonpuolen luonnonvaloa. Ja oikealla puolella on pari vanhaa hehkulamppua. Tämä varmaankin aiheuttaa pientä vääristymää sävyihin mutta virhe on toisaalta sama kaikille, joten sävyjen keskinäinen vertailu on vielä mahdollista. Ja epätieteellinen lopputulema oli, että eihän niissä sävyissä radikaaleja eroja ollut. Pitääkin joskus tehdä "Olive Drab Special" cocktaili kaikista sävyistä ja kokeilla sillä.

Ja kuten kaikki hyvin tietävät, niin kaikkein vaarallisin referenssi toisen maailmassodan kaluston värien määrittelyyn on netistä tai aikakausilehden sivuilta poimittu alkuperäinen värivalokuva. Mutta myöntäkää pois, onhan se "oikeiden sävyjen metsästys" ihan mukavaa ajanvietettä vaikka useinmiten ei kovinkaan kustannustehokasta. Pääsiahan on, että jos lopputulos (malli) näyttää itsestä riittävän hyvältä, niin se saa kelvata.
OD on kyllä aikas jännä väri ja tässä on mielestäni tehty ihan oikein. Kaikki sävyt kelpaavat normaaleille mallareille, miksei muillekin ihmisille, mutta ns autenttisen värisävyn etsijät jäävät etsimään sitä oikeaa edelleenkin. Hyvä koe, kompaan muutenkin kommenteissa edelläolevia.
Kyllä nuo värisävyt ovat ihan ok,jotenkin turhaa metsästää oikeaa sävyä noihin sodan aikaisiin koneisiin.
Minusta nuo neljä konetta on täysin hyviä noissa maaleissa.
Se autentinen värisävy on kuin graalin malja,ikuinen hakeminen ja etsiminen.