Pienoismallit.net

Lokkilampi

Ensimmäinen pienoisrautatieni.

Lokkilammen suunnitelu alkoi vuonna 2005. Rakentamaan päästiin jo samana vuotena. Lokkilampi kuvaa Saksalaista maalaismaisemaa. Radan käyttöjärjestelmä on perinteinen, digitalisointia en ole ajatellut toteuttaa. Sen takia raiteet on eristetty pätkiksi, joihin pystyy jokaiseen ohjata virtaa erikseen. Radan pohjana toimii puulevy. Kukkulat on rakennettu styrofoamista, joiden päälle on liimattu kipsistä valettuja kallion palasia. Koska käytettävissä oleva tila on melko ahdas, olen toteuttanut radan niin, että se on mahdollista kääntä seinää vasten saranoiden varassa.

Toteutin rataani car systemin. Kyseessä on siis systeemi jonka avulla autot voivat kulkea itsenäisesti tietä pitkin. Tiehen on upotettu metallilanka, jota auto seuraa magneetin avulla. Autot toimivat akuilla ja niihin on myös mahdollista asentaa ajovalot, takavalot, jarruvalot ja suuntavilkut. Myös risteysten toteuttaminen on mahdollista. Silta joka johtaa kukkulalle on rakennettu styreini- ja vanerilevystä.

Kaikissa taloissa ja kaduilla on valaistus. Sillan alle rakensin pienen diskon, johon löysin valon matkamuistosta.
Kuvassa etualalla olevan ison talon savupiippuun asensin savunkehittimen. Kalusto on saksalaista, mutta olen alkanut pikkuhiljaa rakentelemaan myös suomalaista kalustoa. Tästä linkistä pääset katsomaan videon Lokkilammesta, joka on näytillä rautatiemuseollaLinkki. Tällä hetkellä Lokkilampi on muuton myötä autotallissa palasina ja uusi, tällä kertaa Suomalainen pienoisrautatie on työn alla.

Kommentit ja kritiikit ovat tervetulleita!

Kommentit

Onpa hieno! Mukavaa nähdä täällä sivustolla jotain tällaistakin. Valaistus näyttää oikein hyvältä, ehkä olisin kaivannut enemmän puita ja kasvillisuutta, ainakin kukkulan päälle. Se on aika autio. Kalliot ja talot ja kaikki muu on kyllä hienosti tehtyä. Eniten häiritsi videolla oikeastaan vain toi savu ja sen valtava voima; olisko savupiippuun mahdollista laittaa joku suodatin tai muulla keinoin säätää savu hiljemmalla tahdilla nousevaksi, kun nyt se näyttää siltä kuin talossa riehuisi räjähdysmäinen tulipalo :D Ja se taas pilaa maiseman muutoin rauhallisemman tunnelman. Paljon siellä on hienoja yksityiskohtia, tykkään etenkin päivänvarjoista.
M. Pajulahti kirjoitti:
Eniten häiritsi videolla oikeastaan vain toi savu ja sen valtava voima
Ostin vahingossa turhan ison savunkehittimen, nykyiseen rataani aionkin aseenta kehittimen rakennuksen sisälle, ja tehdä tulipalo diodraaman ;)
Hieno pieni junarata,kuten edellinen sanoi puuttuu puita ,pensaita,liikenne merkkejä,auto teille jälkiä,tieviitoja,tuon kahvilan tai ravintolan nimikyltti ja aitaa myös,aitaa takimaisen talon eteen,onko se jokinlainen tavaraasema tuo takinmainen rakennus.Muttei liikaa vaan sopivasti.
Myös joitain henkilöitä?
Kun nyt se on kliinininen kuin juna klinikka,josta puutuu joitain joka päiväistä elämän esineitä.
Mutta on tuossa paljon mukavaa yksityiskohtiakin kuten,ulkoterassin päivän varjot.
eerik oksanen kirjoitti:
Onko se jokinlainen tavaraasema tuo takinmainen rakennus?
Joo kyseessä on tavara-asema, yksityiskohtia voisi tosiaan lisätä.
En tiedä juuri mitään pienoisrautateistä mutta ainakin tuo on aivan upea!

*Näyttää todella realistiselta, Näitä lisää!