Pienoismallit.net

Käs rannaatin heittoharijotus

Verlindenin (eli Lindenin Vernerin) tehtaan 1.MS sakemanni jostakin viimevuosituhannen puolelta. Hahmo on otsikon mukaisesti heittoharjoituksissa, koska asepuku on niin puhtoinen.
Malli oli hyvä ja Verlindenin "kultakauden" tuote. Siis siltä ajalta kun figuurit oli ihmisen näköisiä, eivätkä vain etäisesti muistuttaneet…
Mallin osat olen työstänyt joskus 1996, mutta kun paketista puuttui kiväärin etuosa, rojekti meni telakalle. Nyt kesällä viimeinkin innostuin tekemään puuttuvan osan ja sain myös inspiksen tehdä malli loppuun. Maaleina käytin muuten Lifecolorin sävyjä, paitsi metallisävyissä pelkästään GW:n sävyjä.
Kiitos Mehtomaan Kaitsulle käs'rannaatti tietouvvesta. Kiitos myös omalle G98:lle, kun suostui olemaan mallina puuttuvaa osaa skrätsättäessä ;)

Kommentit

Vähän jäykkä tuo takki (vaikka onkin harjoituksissa), mutta Helmutin naama on mainio! Rannaatin varsiosa on siis ihan uusi, just sorvattua puuta? Hienoa että olet saanut mallin valmiiksi (tunnen piston sisälläni…)
Kiitos kommentista Kari. Takki on tosiaan kovassa tärkissä, mutta en kehdannut kaivertaa siihen ryppyjä. Rannaatit on tosiaaan uudehkoja, tai ainakin puhdistettuja :)
Kypärän aiempi käyttäjä on saanut napin otsaan :D
Markus Salminen kirjoitti:
Kypärän aiempi käyttäjä on saanut napin otsaan :D
No niinpä onkin. Ei näytä haittaavan menoa. Tapion figuurit paranevat malli mallilta mho!
Jannut, jannut… se reikä on vain kypärää peittävässä säkkikankaassa. Itse kypärä on ehyt :) Ja kypärän päällä tosiaan monesti pidettiin säkkikankaista suoja/naamiointi vaatetta.
On kyllä helkutin hieno.
On se hieno figuri ,ainakin vuodelta 1916 kypärän vuoksi,noita oli paremminki maalattu suoraan kypärään
saksalaisilla.
Englantilaiset käytti juuttikangas suojaa kypärän päällä, ja jotkut frensyt.
Ikävää tuo asetakki antaa kumisen tyylin,se on verlindenin vika,ei mallarin.
Mainiosti onnistunut tuo kaasunaamarin kotelon maalaus ja hihnan.M
Mutta käsien kohdat takaa ei ole kohdallaan ohuet tummat nauhat ei osu kohdalleen.
Ote kranaatista on outo heitto ote, ja vielä kolmen vuoden sotaveteraanilta.
Koittakaa heitää varsikranaattia tuolla ottella?
Kyllä juoksuhaudoissa asustaminen antaa hieman likaisempia asetakkia olisi,tietenkin jollei ole esikuntamannekiini.
Kokonaisuudessa kaunis figurinni malli.
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Rannaatit on tosiaaan uudehkoja, tai ainakin puhdistettuja :)
Nii eikö ne olleetki enimmäkseen kertakäyttöisiä, eli kovin paljo käytön jälki ei liene kovin realistista? Ehe ehe. Mutta nii hyvältä tämä näyttää vielä valmiinakin, et onnistunut loppumetreillä pilaamaan vaikka puhelitki jotain sen suuntasta sillon joku viikko sitten =)
Kiitti taaas kommenteista

Eerik, myös sakemannit käytti juuttikankaisia kypäränsuojuksia (vaikka maalatut kypärät olikin yleisempiä)… kannattaa kattella kuvia :) Mutta siksihän hänellä onkin niin outo ote kranaatista, kun vasta harjoittelee ;p

Petri, kyllä siinä hiuksianostattavia "liki-tuhoutumisia" oli ihan loppumetreillä, mutta vaikka ukkeli tippui kertaalleen lattiallekin, ei yksikään osa irronnut tai lohjennut. Tosin saattoi johtua siitä, että figu otti kontaktia ensin jalan, ja sitten vasta lattialaatan kanssa.
Hyvännäköinen figuuri. Erityisesti miellytti tuo selkäpuolelta otettu kuva, tykkäsin noista varusteista. (sallittaneen murteellisuus kommentissa? Oulun murteeni on hieman ruosteesa, mutta yritettään!) Harijotuksisa kai pittääki olla puhtosisa kamppeisa? Misä ne ois kerenny rähjääntymmään? Eikä sitä heittoasentua aina kerkiä miettiä, kankaallehhan se rannaatti pittää nakata eikä jäähä kahakkätteen hölskyttämmään!
Hyvihä tuo Oulu murre taipuu :) Kiitos hyvästä kommentoinnista.