Pienoismallit.net

Embraer 170

J-Air

Embraer 170 on vuonna 1999 esitelty kapearunkoinen keskipitkän matkan suosittu matkustajalentokone. Hasegawan Embraer 170:sta on tälläkin foorumilla muutamia todella upeita toteutuksia, mutta uskaltaudun laittamaan oman tuotoksenikin näytille. Päädyin tilaamaan kyseisen sarjan pelkästään kannen tyylikkään kuvan ja edullisen hinnan vuoksi. Olen yrittänyt pysytellä itänaapurimme kalustoa kuvaavissa tuotoksissa, mutta ainahan näitä lipsahduksia sattuu…

Sarja on erittäin korkeatasoinen; osat sopivat yhteen täydellisesti ja valujälki ylipäätään on vailla moitteen sijaa. Lisäksi siirtokuvat ovat varsin aloittelijaystävälliset, sillä ne ovat melkoisen kestävää materiaalia.
Sarjan kanssa sain jälleen ainakin arvokasta maalauskokemusta. Kovin tyytyväinen en lopputulokseen ole, etenkään uusiksi menneen maalipinnan osalta. Itse en myöskään pidä siirtokuvaikkunaruuduista, mutta tässä sarjassa ei muuta mahdollisuutta ollut. Rakentelun vaiheista on pari merkintää valokuvineen blogissani.

Kommentit

Hyvinhän tuo maalipinnan uusiminen on onnistunut. Kiiltoa on aikalailla, mutta eihän se huonokaan asia ole. En itsekään oikein pidä näistä siirtokuvaikkunoiden lisääntymisestä siviilikonepuolella - tekevät mallista jotenkin turhan kliinisen näköisen. Teitkö litkutuksen ennen vai jälkeen varsinaisen maalauksen?

Siisti tuotos kyllä.
Moi Mika
Kiitos kommentista. Levitin mustan akryylimaali/vesilitkun hammastikulla maalauksen ja ohuen lakkakerroksen päälle. Viimeiseksi suihkutin lakan (Humbrolin kiiltävä emali, nyttemmin olisin valinnut himmeän).
Ihan asiallinen malli. Valitettavasti mitään ei ole tehty osan D15 ja rungon välisen sauman siistimiseksi (kuva 4) mikä pudottaa pisteitä rajusti.