Pienoismallit.net

B.M.W R/75

Malli ollut valmiina jo pitkään ja oli toinen sarja johon rakensin maastoa. Muistan että ostin sarjan alkujaan figuurien rakentelua ja niiden maalaamisen treeniä varten mutta sitten tuli kasattua myös paketissa ollut moottoripyörä. Kuvista näkee että tuolloin ei mudan ja hiekan sun muun mallintaminen ollut hanskassa vielä hyvin mutta tämä malli on itselle sellainen jota tykkään aina vilkaista kaapista,sain sen aikanaan mielestäni mallikkaasti maaliin :)

Kommentit

Hieno Diorama. Miten teit maaston mukavan näköinen?
PhantomII 18.7.2013 10:39 Vastaa lainauksella
Kiva pikku dio, jossa fiilis on saatu aikaan minimaalisin elementein. Rakennussaraja on suorastaan legendaarinen.
Jasper Rauhanen kirjoitti:
Hieno Diorama. Miten teit maaston mukavan näköinen?
Moi,
styroksialusta päälle muotoilin tien molemmin puolin hieman koholla olevat alueet kevytsilotemassalla. Mielestäni se ei oiken tälläiseen hyvin toimi, halkeilee helposti ja toimii paremmin varmaan juuri epätasaisuuksien tasoittamiseen. Noh, sain kuitenkin maastoa vähän koholle.

Maalasin punaruskealla akryylimaalilla koko pinnan. Maali sellaista paksumpaa perus askartelumaalia. Sivelin erikeeper+vesi seosta alustaan ja sirottelin tiealueelle luonnonhiekkaa muutamia kerroksia ja vähän nurmikkoalueellekin.

Tietä maalasin maaliruiskulla ruskean eri sävyillä ja mielestäni se oli liian punertava joten kokeilin Light Yellow Ocra pigmenttia ja siitä tulee tuo kellertävä sävy.

Nurmikko alueet on tehty sirottelemalla erikeeper+vesi seoksen päälle kahta erilaista rautatiemalleihin käytettävää sirotetta. toinen on tummanvihreän eri sävyjä ja toisessa on vaalean ja kuivuneen ruohon sävyjä, tässä on seassa myös rakeita jotka taitaa olla korkista rouhittuja, niistä tulee tekstuuria. Näitä kun laitto sekaisin ja yksittäin niin tuli kivasti sävyltään vaihteleva maasto.

Kaksi kiveä on luonnosta poimittuja kiviä joita taisin vain hieman harmaalla harjata. Ja välistä pilkistävä "kasvi" on kans joku varpu jonka nyppäsin metästä.