Pienoismallit.net

Kawanishi N1K1 Kyofu "Rex"

Oma panokseni Tamiya -ryhmikseen on Kawanishin kellukehävittäjä N1K1 Kyofu, tunnettiin myös liittoutuneiden koodinimellä "Rex". Koneen käyttöarvo jäi aika vähäiseksi koska se oli suunniteltu Japanin hyökkäyssotaa ajatellen, eli toimimaan ilmatukitoiminnassa alueilta joissa ei ollut lentokenttiä. Kun kone otettiin käyttöön vuonna 1943, oli Japani jo puolustuskannalla. Raskas kelluke rajoitti koneen ominaisuuksia liittoutuneiden hävittäjiä vastaan, mutta jatkokehittelyn tuloksena oli suhteellisen onnistunut hävittäjä N1K1-J Shiden-kai "George".

Sarjan laatu oli tuttua Tamiyaa eli osien sopivuus mainio ja muutenkin mukava rakentaa. Olen aika hidas rakentelija eli tein konetta pitkään pienissä erissä. Kun ei ole montaa mallia tullut rakennettua sen jälkeen kun palasin takaisin tämän harrastuksen pariin, meni tämäkin tekniikoita opetellessa ja maaleja testaillessa. Maalasin tämän xtracrylixin harmaalla ja lifecolorin vihreällä, humbroleita myös siellä täällä kuten noissa chippauksissa. Maalasin myös potkurinkehän varoitusmerkin kellukeeseen ja omakone -merkit siipiin vaikka niihin olisi ollut siirtokuvatkin. Yritin saada tuosta vihreästä maalista hieman elävämmän erilaisilla ohuilla maalikerroksilla ja litkutuksilla. Tulos ei ollut ihan mitä hain, eli pitää treenata lisää! Ainoa mistä en pitänyt oli siirtokuvat, koska niiden kalvo oli järkyttävän paksu, ja tuntui näkyvän lakan alta aivan liikaa läpi. Lakkasin koneen lopuksi Vallejon satiinilakalla. Kaikki maalit ja lakat on levitetty siveltimellä. Harmillisesti pitot-putki sanoi snap kuvausvaiheessa ja katosi jonnekin limboon. Maalasin ja viimeistelin myös koneeseen nousemiseen tarkoitetut tikkaat, mutta jätin ne viime hetkellä pois koska ne rikkoivat mielestäni liikaa koneen linjoja.

Tämän jälkeen onkin hyvä pitää vähän kesälomaa mallailusta ja jatkaa syssymmällä uudella innolla. Olisi monta kiinnostavaa mallia odottamassa rakentamista. Hyvää kesää kanssamallareille!

Kommentit

Eipä muuta sanontaa:nokea pakoputkien taakse, muuten eipä ole vikaa ,tuokin on makuu asia.Tosi siitisti rakennettu ja maltillisesti vanhennettu.Tres bien model.
Moi Janne,
Erittäin hyvin onnistunut Rex. Komppaan Eerikkiä.
Hyvistä valokuvista plussaa.
t. Kartsa
Huolellisesti rakennettua mallia hyvien kuvien kera on aina mukava tarkastella. Eikös jaappanilaisilla noi merilentokoneet ollu aika kulahtaneita maalien suhteen? No kone on juuri tehtaalta/huollosta tullut ja on luonnollisesti siisti! Oikke hjuva malli! Tora, Tora!!!
Oikein hyvän näköinen Kyofun malli isomassa mittakaavassa.Eipä huomautettavaa,hyvä Japsi malli.
AJ 27.6.2013 16:16 Vastaa lainauksella
Moi Janne,

Mitäs tässä muuta kuin komppaan edellä olevia kehuja - hieman kulumaa lisää ja nokea, kuten Eerik yllä jo totesi. Hieno lisä ryhmikseen. Parhain terveisin, AJ
Kiitokset Eerik, Kari, Seppo, Opa ja AJ kommenteista! Olin kieltämättä aika varovainen noiden kulutusten kanssa, ja lisäksi kuvissa ne näkyvät vielä huonommin kuin luonnossa. Niiden tekemistä pitää treenata lisää. Myös nokea olisi voinut laittaa tuonne pakoputkien taakse enemmän, nyt sudin sinne vain hillitysti tummaa liitupölyä. Opa, sinun rakentamasi Rex oli muutes hyvä referenssi mallia tehdessä!
Janne Markkanen kirjoitti:
Olin kieltämättä aika varovainen noiden kulutusten kanssa, ja lisäksi kuvissa ne näkyvät vielä huonommin kuin luonnossa. Niiden tekemistä pitää treenata lisää. Myös nokea olisi voinut laittaa tuonne pakoputkien taakse enemmän, nyt sudin sinne vain hillitysti tummaa liitupölyä.
Älä ole turhan vaatimaton. Ymmärtääkseni mallaustapaasi kutsutaan nimellä: "Old school".
Eräs hieno mallari kertoi mallaustavasta mulle vuoden tai pari sitten :) Itse en osaa erottaa mallarikoulukuntia toisistaan.
Olisin tosi kiitollinen, jos joku mallari osaisi kertoa eri koulukuntien näkyvät ja näkymättömät erot.
Yst. terv.
Kartsa
Kari Lappalainen kirjoitti:
Älä ole turhan vaatimaton. Ymmärtääkseni mallaustapaasi kutsutaan nimellä: "Old school".
Eräs hieno mallari kertoi mallaustavasta mulle vuoden tai pari sitten :) Itse en osaa erottaa mallarikoulukuntia toisistaan.
Olisin tosi kiitollinen, jos joku mallari osaisi kertoa eri koulukuntien näkyvät ja näkymättömät erot.
Yst. terv.
Kartsa
Old school on varmaan tuota perinteistä sivellinkoulukuntaa tai näin luulisin? Itsellä ei ole mahdollista tällä hetkellä ruiskua käyttää ja mielummin jokatapauksessa opettelen ensin käyttämään sivellintä hyvin ennenkuin haihattelen kynäruiskun hankintaa. Tälläkin sivustolla on useita hyviä siveltimen käyttäjiä, joten kyse on enemmän siitä miten sitä osaa itse käsitellä kuin välineen rajoituksista. Kiitos palautteesta, omaksi iloksi malleja väsään ja kivahan se on saada kommentteja sekä ideoita miten voisi parantaa jälkeä!