Pienoismallit.net

Toyota Trueno AE86

JDM

Tämän mallin rakennus alkoi jo muutama vuosi sitten, vielä kun siihen lukio-opinnoilta pystyi aikaa käyttämään. Tarkoitus oli, että malli valmistuisi puolessa vuodessa, mutta ajanpuutteen takia koko harrastus hiipui pikkuhiljaa ja rakentelunurkkaus jäi käyttämättömäksi. Nyt lukion päätyttyä, ennen armeijaa, tuli idea saattaa auto valmiiksi asti.

Koria muokkasin tekemällä kiinteän takaspoilerin ja siloittamalla suurimmat listaurat ja ovenkahvat pois. Konepeltiin tuli tehtyä pieni henkireikä. Vanne/rengaskombinaatioksi löytyi Aoshiman valikoimista vähintäänkin riittävän leveä setti, jonka takia koria joutui levittämään takaa. Myös sisälokasuojat tein kokonaan uudestaan, jotta rengastus mahtuisi.

Moottoritilaan en tehnyt mitään ihmeellisempää. Muutamat johdotukset ja muuten pidin homman simppelinä.

Korin pintaväriksi valikoitui Tamiyan spraypullosta suihkittava gunmetal grey ja sen päälle Kingin spraykirkaslakka. Maalipinnan kiillottelin lapuilla, joka onnistui mainiosti. Listat maalasin Humbrolin satiinimustalla ja lisäilin muutamat siirtokuvat.

Sisustan maalasin kahteen kertaan uudelleen, koska en meinannut olla tyytyväinen ensimmäisiin versioihin. Mastonin mattamustaa ja pohjamaalia kului. Sisusta on oikeastaan suoraan laatikosta rakennettu, lukuunottamatta vaihdekkeppiä ja sen pussia.

Kaikenkaikkiaan taas malli, joka olisi ollut helppo rakentaa nopeasti ilman kikkailuja, mutta pienellä säätämisellä se sai jonkinverran enemmän asennetta.

-Pete
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

smäkinen 26.6.2013 20:27 Vastaa lainauksella
Hieno riisikippo.

Suuresti arvostan näiden Yhdysvaltojen ulkopuolisen autoteollisuuden tuotteiden mallaamista. Johdostuksesta aina plussaa. Kuva 7/10 on hieno.

Olisikohan paneelien rajoja saanut litkutettua hieman enemmän? Omaan silmääni maalipinta on erinomainen. Vieläpä paukkupullosta tullutta. Onnittelut.

Makuasiana nuo vanteet eivät mielestäni oikein sovi tähän. Ehkä jos olisivat vähän isommat, niin "pimp"-tyyli olisi selkeämpi. Nyt auto on muuten tuollaista amiksen autolinjaa. Tämä ihan vain makuasiana.

Todella hienoa rakentamista. Selvästi olit pitänyt hauskaa tätä tehdessä. Sehän harrastuksessa tärkeintä on.
paavo p. 27.6.2013 21:23 Vastaa lainauksella
Arvostan näitä kun itse Tojota-mies olen, hieno.
Petri L 28.6.2013 20:48 Vastaa lainauksella
Kiitos paljon molemmille kommenteista :). On huojentavaa saada hyvää palautetta suht pitkän tauon jälkeen, ehkä ne taidot eivät ole kadonneet täysin mihinkään. Paneelirajoille onneksi voin vielä jotain tehdä, kiitos huomiosta.
Wau! Hienosti ''japsi'' tyyliin rakennettu Corolla.
Maukkaat muutokset, pidän etenkin kylkien siivoamisesta eli turhien listojen, pokkausten ja ovenkahvojen poistosta.