Pienoismallit.net

Chevy El Camino 1978

Raadosta pelastettu

Tämmösen sain nytten valmiiksi. Eli Camino tuli minulle osiltaan lähes täydellisenä raatona ja sillä osallituin Model Cars Magazinen Cannonball Run ryhmä rakenteluun. Laitetaanpas tarinaa autosta osa alueittain ,jottei tulisi kauheen sekavaa luettavaa

Moottori
Alkuperänen V6 kone oli kaikkine osineen tallessa ,mutta koska auton tuli esittää Cannonball Run kilpuria niin ei se enään oikein käynyt päinsä ,että koneena olisi ollut nuhapumppu V6. Koneeksi tuli sitten loppujen lopuksi Chevyn isolohko joka on kasattu miljoonalaatikosta löytyneistä osista. Siihen laitoin vielä ruiskun jotta tuo Pro Touring henkisyys korostuisi. Myös tulpan johdot laitoin siihen. Jäähdytksestä vastaa joku letukan syyläri mikä löyty miljoona laatikosta ja siihen lisäsin vielä C4 Corveten sähkö flektit.

Alusta
Alustasta ei liikaa kerrottavaa (eikä kuvaa) ole vaan se on hyvinkin pitkälle sarjan omilla osilla kasattu. Kiinni valetun pakoputken poistin ja korvasin ennen taka-akselia loppuvilla putkilla.Vaihteiston kannakkeen vaihdoin myös sopivaan. Edestä myös runkoa pikkusen muokkasin jotta jäähdytin mahtui paikalleen. Vanteet on Revellin '66 Chevy El Caminon mukana tulevat kromi vanteet joista maalasin puolat Tamiyan Gun metal maalilla. Jarruina on jäähdytetyt levyt joka kulmassa Brembon satuloin. Noi löytyi miljoona laatikosta myöskin.

Sisusta
Sisusta on alun alkaen aika heikko tässä mallissa joten jotain parannuksia sinnekkin tein. Eli Etupenkit vaihtui miljoona laatikosta löytyneisiin ilmeisesti C4 Corveten penkkeihin joihin tein korotukset ja laitoin 4 piste turvavyöt. Alkuperäsen ratin ja rattiputken myös vaihdoin ja tilalle tuli pikkuratti. Sisustan pohjan flokkasin ja polkimiksi laitoin Revellin '72 Oldsmobilesta ylijääneet manuaali vaihteiston polkimet. Autossa siis on manuaali vaihteisto jottei toi poljin homma ala ihmetyttämään.

Kori
Korissa oli jokunen pieni kohta jota joutui kittaamaan ja nekin oli liimalla tehty joten aika helposti pysty ne korjaamaan. Korin maalasin Motipin punasella spraylla jonka jälkeen vedin Mastonin lakkaa pari kierrosta ja sen kuivuttua täysin kuivaksi kiillotin korin 12 000 hioma paperilla. Luukkujen saumat litkutin Tamiyan Panel Line Accent Colorilla. Ostettaessa Caminosta puuttui maski ,mutta sellanen onneksi löytyi mallari kolleegan varastoista. Maski ja puskurit oli sen verran huonossa kromissa joten päätin antaa niille Putkimies kylvyn ja sen jälkeen maalasin ne Motoxin vannehopealla. Omasta mielestä toi ratkaisu luo kivan kontrastin muuten kiiltävään malliin. Etuvalojen lasit puuttui ja en löytäny mistään sopivia joten päätin ratkaista asian negatiivista leikatuilla paloilla ja nytten valot esittää tummennettuja. Omasta mielestä tosi hyvin istuu kokonaisuuteen. Koriin laitoin vielä mustat raidat decaleina konepeltiin sekä rekisteri kilvet ja sitte se alkoikin olla valmis.

Jotain saattoi jäädä kertomatta ,mutta jos joitain kysyttävää ilmenee niin rohkeasti saa kysyä. Risut ja ruusut on tervettulleita ja on mielenkiintosta kuulla muittenkin mielipitetä mallista. ;)

Kommentit

Terve. Hienosti olet saanut Caminon herätettyä "henkiin". Hyvä hyvä
Kiitokset!
Hieno Camino! Mukava nähdä näitä rakennettuna myös tällä hienolla keulalla jossa on vain yhdet etuvalot eikä tuplavaloja, saatika sitä ChooChooCustomsin Monte Carlo keulaa, joka omassanikin on…

Punainen väri ja mustat raidat toimii aina ja nuo maalatut maski ja puskuri sopivat yllättävän hyvin auton ilmeeseen. Oma suosikkikohta on varmaan tuo tuulilasin viiru tuolla yläreunassa, joka estää auringon häikäisemisen :D.

Täytyy tietysti sanoa, että olishan se ollut hienompi 15" pyörillä ja kaasarikoneella, mutta nää on vaan näitä makuasioita. Hieno malli. Nyt oman Cannonballerin kimppuun…
Tuo oranssi väritys sopii mun mielestä hienosti tähän malliin.
Hieno Camino!! :)
Kiitokset Niko! Tolle mustalle viirulle tuulilasin ylälaidassa on olemassa syykin nimittäin edellisen omistajan toimesta tuulilasin yläreunassa oli pari liima tahraa. No faija heitti ,että teet sinne tuulilasin yläreunaan ohkasen raidan mustalla foililla ja ei muuta kun tuumasta toimeen ja tollanen siitä tuli. :D Omastakin mielestä ihan kivan näkönen loppusessaan ja kuitenkin paremman näkönen kuin ne liima tahrat. :D No makuja on monia ja itekkään en näistä Pro Touring autoista erityisen paljoa välitä ,mutta kerrankin kun korimalliin sopi tommoset isommat vanteet niin olihan se yks semmonenkin hyllyyn tehtävä. Toi puolien maalaus paransi tilannetta vielä entisestään kun nyt noi vanteet ei hypi niin hirveesti silmille toisin kuin kromisina olisi tehnyt.
Niilo Kiikko kirjoitti:
Tuo oranssi väritys sopii mun mielestä hienosti tähän malliin.
Hieno Camino!! :)
Kiitokset! Väri on itseasiassa kirkas punanen mikä tietyssä valossa näyttää erehdyttävästi oranssilta. ;)
Okei.
jenkkiautoilijana minusta tuo on oikein hieno, voisin uskoa jopa oikeaksi autoksi jos olisi sopivasti saatu ulkona kuvattua. :D Olen ollut aikas kauan jo elcy fani ja myös liputan tuon ruiskumoottorin ja sähköflektin suuntaan. Nuo vanteet tuolla gunmetallicilla ovat tosi hyvän näköiset ja ajovalojen tummenuskin on siisti. Täytyypä kokeilla jossain lotjassa tuota häikäsysuojan tekoa, tosin sillä revellin klar sinisellä ;)
Kiitokset! Itekkin tykkään El Caminoista paljon ja juuri tällä keulalla oleva on mielestäni parhaimman näkönen mitä vuoden 1970 jälkeen on tehty. Pitääkin kesällä kokeilla pihalla minkälaisia kuvia tästä saisi otettua kun nyt on parempi kamera kuin tuolloin kun tästä olen kuvat ottanut ja noi kuvat on vielä sisällä otettu pyötälamppu valona. :)