Pienoismallit.net

M24 Chaffee

Italerin vanha M24 Chaffee. Mallin yksityiskohtia on paranneltu Evergreenin muovisoiroista rakennetuilla palasilla ja osilla, etsit ovat On The Mark Modelsin ja telat ovat Friukkarin. Maalattu Tamiyan väreillä ja pintakäsittely omilla sotkuilla sekä MIG:n ja AK:n aineilla. Merkinnät on maalattu maskien avulla.

M 24 Chaffeen historiasta sen verran, että se kehitettiin korvaamaan kevyet M3 ja M5 vaunut, jotka oli varustettu 37 mm tykillä. M24 Chaffee oli varustettu 75 mm tykkillä. Ensimmäiset Chaffeet tulivat Euroopan rintamalle syksyllä 1944 ja ne toimitettiin jenkkien tiedusteluyksiköille. Vaunu todettiin miehistön keskuudessa luotattavaksi ja nopeaksi ja sen tehokas 75 mm tykki oli selvä parannus M3 ja M5 vaunujen 37 mm tykkiin. M24 vaunujen toimittaminen rintamajoukoille oli kuitenkin hidasta ja sodan loppuessa monilla yksiköillä oli vielä käytössään M5 vaunuja. M24 Chaffeet olivat käytössä myös Korean sodassa ja Ranskalaiset käyttivät niitä mm. Algeriassa.

t. Jake

Kommentit

Jälleen loistava esimerkki, että lisäosilla ja työllä saa vanhastakin hyvää. Hieno. Yksityskohtia voisi tuoda vahvemmin esille.
Kyllä on mahtava chaffee,ja vielä italierin jota on hieman parannettu siis ei aivan huono.minun makuuni torni on liian puhdas verrattuna runkoon siis kun miehistö kiipeää vaunuun tornin ja sisälle niin jää rangersin jälkiä.Myös metallin naarmuja ja kulumia ammus laatikon kahvat ,kulmat,tornin tavara tilan salpaan myös,tornin luukun saranoihin,ote kahvoihin.Jollei ole juuri rintamalle saatu aivan uusi vaunu?Muuten kaikki miehistön tarvikeet ovat loistavat,nahkahihnat ja kaikki muu sälä.Voisi luulla olevan aito chaffee,hipoo täydellisyyttä.Nuo edeltä mainitsemani kulumat ovat minun makuu asioitani vain.
AJ 27.6.2013 16:56 Vastaa lainauksella
Moi Jake,

Komppaan Mikan ja Eerikin kehuja - loistomalli taas, jossa on todella paljon hienoja yksityiskohtia, kuten esim. teltta/suojakankaat ja makuualustat (näyttävät aivan samanlaisilta ja yhtä likaisilta kuin meikäläisen vastaavat partsilla). Joka tapauksessa loistavasti onnistuneita yksityiskohtia ja tavaraa on vaunussa messissä tuttuun amerikkalaistyyliin; mukana on omat, lainatut ja varastetut roinat.

Taustoitus on kondiksessa, samoin rakentaminen, säistys ja viimeistely kaikkine hienoine detaileineen - erinomaisen onnistunut vaunumalli - likipitäen täydellinen; mitäs tähän enää muuta lisäisi kuin alustan ja muutaman figun, mutta silloin tämä olisi jo dio. En lisäisi tai tekisi yhtään mitään enää; ainahan voi kulumaa ja likaa lisätä, mutta näin on mielestäni erinomaisen onnistuneen verran eli juuri sopivasti.

M24 Chaffee vaunu on vaununakin hyvin mielenkiintoinen; ehti WWII kähyyn, paljon käytössä Koreassa, Indokiinan sodassa ranskalaisilla (esim. Diên Biên Phu taistelussa), Algerian sodassa -54/-62, Intian ja Pakistanin sodassa -71, ARVN:llä Vietnamin (Indokiinan sodan jatko) sodassa vielä -70-luvun alussa mm. 3. Tiedustelukomppanialla Tan Son Nhatin kähyissä -72 ja vielä Iranin ja Irakin sodassakin -80/-88. Ties kuinka monet Aasian valtiot ovat myös käyttäneet M24 Chaffee vaunujaan pikku konflikteissaan. Paljon actionia nähnyt kevyt tst-vaunu.

Kyllä on onnistunut Chaffee vaunu - loistavaa vaunumallausta jälleen kerran! Parhain tervesin, AJ
Petri Lyy 27.6.2013 19:00 Vastaa lainauksella
Kyllä on onnistnut vaunumalli, kuten AJ tuossa ehti todeta. Enpä rupea enempiä toistelemaan.

Vaunun likaantuminen toki vähenee ylöspäin, mutta onhan tornissakin kulumaa ja kuraa, joten en allekirjoita eerikin kommentteja täysin.
jukka fw 27.6.2013 19:15 Vastaa lainauksella
Helvatan hieno! Heti tulee Patton elokuva mieleen!
Tervehdys ja kiitokset kaikille,

Lika, kura, kulumat ovat asioita, joita toinen mallari haluaa ja tykkää käyttää enemmän ja joku toinen taas ei. Itse tykkään rakentaa näitä hieman vähemmän rähjäisiä malleja, vaikka olenkin em.asioita lisännyt malleihini viimeaikoina. Totuus on kuitenkin, että vaunut ovat oikeastikin enemmän tai vähemmän likaisia, kuraisia tai kulahtaneita. Joskus ne ovat jopa aivan uusia ja ajan saatossa niistä tulee enemmän "vaunuelämää" nähneitä. Jonkun vaunun päätepiste on taistelussa, jonkun toisen kohtalona on romuttaminen ja joku muu taas päätyy ampumaradan maalivaunuksi. Jos ajattelee vaunun "elämää" tehtaalta sen päätepisteeseen, mahtuu tähän väliin yksilöstä riippuen monen monta "tarkastelupistettä" joihin vaunun voi mallintaa ja valita ulkoasun sen mukaisesti. Kuukausi sitten palvelukseen tullut vaunu oli uusi, nyt kuukautta myöhemmin se on nähnyt enemmän tai vähemmän toimintaa tai sitä ei kenties enää ole. Jos vaunu on selviytynyt, niin kuukauden kuluttua tilanne ulkoasun osalta on taas muuttunut, samoin kahden, neljän tai kuuden kuukauden kuluttua on tilanne taas erilainen. Ja joskus tässä välissä vaunua on taatusti myös huollettu ja puhdistettu. Mielestäni näin ajatellen vaunu voi ja saa olla ulkoasultaan oikeastaan melkein ihan minkälainen vain ja kaikki tyylit ja suunnat ovat oikeita ;)

t. Jake
Halvatun hieno malli!
Kiiitos Kari,

t. JaKe
Minun silmääni vaunun säistäminen on onnistunut oikein hyvin, jos haluaa hyllyynsä kurakasoja niin niitä löytää pihalta ;) Ja Jarmo jo asian tuossa hyvin kiteyttikin.
Kiitokset Tomi,

t. Jake
Loistomeiniki jälleen kerran!!
Kiitos Seppo,

t. Jake
AJ 4.7.2013 13:57 Vastaa lainauksella
Moi Jake, Unohtui kysyä, että miten sait noista teltta/suojakankaista, makuualustoista yms…noin realistisen näköisiä. Mitä materiaalia käytit, mitä maaleja ja miten viimeistelit. Kiitokset vastauksista jo etukäteen. Parhain terveisin, AJ
Moi AJ,

Kaikkien noiden kankaiden perusmateriaali on purkkiin kuivunut näyttöpääteliina tms. Kuivat liinat on värjätty / maalattu isolla lattapäisellä siveltimellä molemmin puolin ohennetuilla Tamiyan maaleilla kerran tai kaksi ja sitten liinojen on taas annettu kuivua (esim. pyykkinarulla tms.) Liinat on leikattu eri levyisiin ja pituisiin paloihin ennen kääröjen / rullien tekemistä. Ennen rullaamista käsittelyssä oleva palanen on vielä taiteltu sivuilta sisäänpäin kerran, kaksi tai jopa kolmekin kertaa, jolloin vältytään leikkauspinnan näkymiseltä ja siltä, että peite, alusta yms. näyttää liian ohuelta. Näin on siis lisätty kankaan paksuuden vaikutelmaa. Joistakin rullista on tullut kiinteitä ja joissakin näkyy ruttuja, mikä mielestäni on vain hyvä asia. Rullat on sitottu ompelulangalla kiinni rullan pituudesta riippuen yhdestä - kuudesta kohdasta. Vaunuun rullat on kiinnitetty eripaksuilla ompelulangoilla, joiden tarkoitus on matkia narua tai ohutta köyttä. Osa on kiinnitetty nahkahihnoilla, jotka ovat peräisin Eduardin, Aberin yms. etsiarkeilta. Lopuksi kääröjä on vielä litkutettu, kuivakäsitelty jne. jotta ne istuisivat paremmin vaunun kokonaiskuvaan.

t. Jake
Jarmo Lindgren kirjoitti:
Kaikkien noiden kankaiden perusmateriaali on purkkiin kuivunut näyttöpääteliina
Himpskatti, tässä olisi nyt markkinarako jollekin kauppiaalle :)
AJ 5.7.2013 22:14 Vastaa lainauksella
Moi Jake,

Kiitos täysin tyhjentävästä vastauksesta. Ajattelinkin, ettei niiden valmistusprosessi ihan yksinkertainen ole. Nuo kaikki rullat eri kiinnityksineen ovat kyllä sairaanhienot ja niin realistisen näköisiä kuin vain voi olla - upeaa työtä ja jälkeä. Loistovaunumalli kaikin puolin!

Parhain terveisin, AJ
Noista kankaista. Yksi materiaali, nimettäin kameravermeiden linssien puhdistuspaperi(lens paper)on aika hyvä materiaali. Kostutetaan vedellä ja muotoillaan haluttuun kuosiin, laitetaan kiinnitysnarut, annetaan kuivua ja sitten maalaus ja litkutus yms…yms.. Papperia saa tietty valokuvausliikkeistä.