Pienoismallit.net

Jagdtiger

Taitaa olla jo kolmisen vuotta siitä kun edellisen kerran on saanut mallin valmiiksi, toki jotain pientä on tässä välilläkin ollut mutta valmiiksi asti ei mitään. Siinä mielessä tämä ryhmärakentelu tuli hyvään saumaan, pääsi hiomaan hieman taitoja tulevia projekteja varten.

Mallihan on Tamiyan viimeisin Jagdtiger josta rakentuu myös Otto Cariuksen menopeli, itse päädyin tähän X7 versioon joka on tehty täysin laatikon mukana tulleilla ohjeilla. Toki referenssiä olisi voinut hakea vaikka kuinka aidosta vaunusta, tarkoitus oli nyt kuitenkin käyttää sekin aika rakenteluun ja viimeistelyyn ja hyvältähän tuo omaan silmään hyllyssä näyttää. Eli kyseessä on siis oma/Tamiyan näkemys aiheesta eikä 100% orjallisesti historiallisen tarkka kopio ;-)

Itse rakentelusta ei ole paljoa sanottavaa, JT rakentuu oikein mukavasti ja jos jostain pitää nipottaa niin se on tuon tykinputken rakenne. Eli iso T tavalliseen tapaan tarjoaa putken kahdesta puolikkaasta, ja vaikka osat sopivat yhteen täydellisesti niin valmiissa osassa jo rihlauksen puuttuminen on aika selkeästi huomattavissa (ja kuikuileepa putken suun läheisyydessä ejektorin jälkikin…). Eli jos on pakko näin putki osista valaa niin ehkä parempi olisi tarjota sitten kolmiosainen versio jossa suuosa on oma kappaleensa lopun muodotuessa niistä puolikkaista, joka tapauksessa selkeästi sellainen osa joka vaihtuisi aftermarket-osaan jos kyse olisi muusta kuin OOB-rakentelusta. Ainoa extraosa on valon piuha joka on tehty venytetystä valurangasta.

Maalaus koostuu Tamiyan vaaleanharmaasta primeristä, XF-57 buff, XF-64 red brown ja XF-67 nato green muodostavat kolmivärikaavion joka on vedetty vapaalla kädellä ruiskulla ja lopuksi haalistettu kohtuullisen reippaalla kädellä tuolla XF-57 buffilla. Säistämiset on tehty pääsääntöisesti öljyväreillä ja MIG pigmenteillä. Ja tuota viimeistelyhommaa olisi kai voinut jatkaa vaikka kuinka mutta oli jo pakko viheltää peli poikki, AMS-oireita voi näköjään saada ilman aftermarket-sälääkin… Telaketjuista vielä, pohjat vedetty Citadelin chaos black spraymaalilla ja varsinainen sävy on Vallejon german camouflage black brown joka on aika passeli mustan ruskea väri.

Mukava projekti jonka olisi varmasti niputtanut lyhyemmässäkin ajassa, ainakin itse rakentelun osalta.

Edit: imot.kuvat.fi/kuvat/Jagdtiger/ tuolta isompia kuvia ja jotain työvaihekuvia.

Kommentit

Elävä esimerkki siitä,että suoraan laatikosta rakentamallakin voi saada huipputason jälkeä…Telat kaipaisivat ehkä lisää metallin kiiltoa. Muuta napisemista eivät allekirjoittaneen silmät löydä.
Kieltämättä olisi ehkä lisää lyijykynää voinut antaa, tosin ihan kaikki ei taas kuvista välity muutenkaan. Kyllä suoraan (tai lähes suoraan) laatikosta rakentaminen taitaa olla allekirjoittaneelle suunta tulevissakin malleissa, sen verran rentoa oli tekeminen :)
Ompas törkeen hyvännäköinen Jahtitiikeri! Tykkään tuosta haalistuneesta efektistä. Komppaan V-M:ia, että teloihin ois voinut saada enemmän eloa, mutta se on helppoa vielä jälkikäteenkin lisätä.

Tällaiset mallit antaa inspistä kilokaupalla tehdä omia malleja edes hiukan eteenpäin:)

Bravo!
Kyllä on erittäin onnistunut jagdtiger, ja vielä tamiyan suoraan boxista luulisi että olisi dragonin vaunu.Ja vielä tamiyan lakutelat,hieman ennemän metallin kulumaa luukkuihin,ote tankoihin,eritysesti etuveto pyörän hampaisiin,takaoviin ettei olisi suoraan tehtaasta vaikka vara telat lievästi ruosteessa.Kyllä tamiya saisi laitaa malleihinsa jo metalliputken, on ne sen verran kalliita eikä tehdä sen vanhan tradition mallin mukaan tykin putki kahdesta osasta.Kuten näkyy ei aina tarvitse kaiken maailman aftermarketin sälää,tosi hyvä esimerkki hyvästä perusmallista saa hyvän mallin ja naamiointi on realistinen,ei pakosta millilleen historialisesti oikea mutta erittäin hyvä.Telaketjujen sisäpuolelle metallia, kai ne kuluu kun vaunu liikkuu,siis sinne missä telä pyörät hankaa teloja.Olisi kiva nähdä tämän rinnalla dragonin mallin,olisko eroa mainittavasti.Hyvä että ovat korjanneet tuon tykin putken pituuden,vanhoissa se oli lyhyempi kun olivat mittaamassa aberdeenissa,ja tykin putki oli takaasennossa,kylassi koski melkein takaseinää.
Telat ovat itse asiassa mallia linkki&lenkki, eli lakutelat ovat onneksi historiaa. Inspiraatio haalistuneeseen maalipintaan tuli Panzerwrecks-sarjan kirjasista joissa on jokunen kuva noista Jagdtigereistä, niistä on todella vaikea päätellä mikä väritys ko vaunuissa on ollut. Ja oikeastaan mitä vanhemmista malleista kaivaa kuvia netin syövereistä, on silloinen konsensus ollut että väritys on yksivärinen dunkelgelb.
Joo silloin kun ei pahemmin ollut tietoa oikeen mistään tarkasti siis noin 45 vuotta sitten,niin suomessa kuin muualla arvailtiin vain minkä värisiä olivat erinlaiset vaunut.Olisi silloin kun veteraanit olivat elossa ja hyvin voivia kerätä tietoa mahdollisimman paljon ja tarkasti talteen,nyt nuo ovat yli 80 vuotiaita minimi ikäisiä vanhuksia.Kyllä sodan loppussa nuo olivat aika what iffiä,laitettiin mitä oli tai löytyi tehtaalla tai joukko osastossa kentällä,nyt yritetään arvuutella huonoista musta/valkokuvista värit.On se hyvä että luopui lakuteloista tamiya viimein.Toivotaan ettâ pian laittavat alumiini tykin putken.
Piristävä malli tällä saitilla. Tässä on jotakin kutkuttavan mystistä. Parannusehdotukset jo esitetty.
AJ 29.5.2013 22:42 Vastaa lainauksella
Moi Tomi,

Onnistunut Jagdtiger, komppaan kehuja yllä - suoraan laatikosta huippumalli; hienoa.

Tamiyan siirtokuvat X-tunnarilla kuuluvat kapteeni Ernstin ensimmäisen komppanian vaunuille; X1, X2, X3, X4, X5, X6, X7, X8, X9 ja X10. Cariuksen toisen komppanian vaunut olivat merkityt seuraavasti: Y1, Y2, Y3, Y4, Y5, Y6, Y7, Y8, Y9 ja Y10.

Erittäin hieno Jagdtiger; camo on erittäin hyvin onnistunut. Parhain terveisin, AJ

Hieman värikuvia ja muitakin kuvia Jagdtigeristä:

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/50/88/105088.jpg[/img]
Jagdtiger 331 s.Pz.Jäg.Abt. 653 hylättynä Neustadtissa Weinstraßella, originaali värikuva, josta erottuvat tutkijoiden mukaan seuraavat värit tricamossa; RAL 7028, RAL 6003 ja RAL 8017.

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/50/89/105089.jpg[/img]
Sama vaunu myöhemmin Aberdeen Proving Grounds Ordnance Museumissa

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/50/90/105090.jpg[/img]
Edelleen sama 331 JT Aberdeen Proving Grounds OM

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/50/91/105091.jpg[/img]
Vielä kerran sama 331 Aberdeen Proving Grounds Ordnance Museumista

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/50/92/105092.jpg[/img]
JT 331 s.Pz.Jäg.Abt. 653 yläkuvassa Aberdeen Proving Grounds Ordnance Museumissa ja alakuvassa Neustadtissa Weinstraßella

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/50/93/105093.jpg[/img]
Jagdtiger 331 edestä s.Pz.Jäg.Abt. 653 hylättynä Neustadtissa Weinstraßella

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/50/94/105094.jpg[/img]
Tämän Jagdtigerin on väitetty olevan taisteluiden jäljiltä syys/lokakuulta 1944 Hollannista, mutta se on itseasiassa Bulgen taisteluiden jäännös joulukuulta 1944/tammikuulta 1945.

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/50/95/105095.jpg[/img]
Haalistunut värikuva Jagdtigerista originaalikuva

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/50/96/105096.jpg[/img]
Toinen haalistunut värikuva Jagdtigerista originaalikuva

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/50/97/105097.jpg[/img]
Cariuksen komppanian Jagdtiger, 2. Komppanian Y tunnus, originaalikuva

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/50/98/105098.jpg[/img]
Jagdtiger 331 lähikuva edestä s.Pz.Jäg.Abt. 653 hylättynä Neustadtissa Weinstraßella

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/50/99/105099.jpg[/img]
Kapteeni Ernstin ensimmäisen komppanian, X tunnus, Jagdtiger, rungon numero 305058; antautui amerikkalaisille, kuten muutkin Ernstin jäljelle jääneet Jagdtigerit
Kiitoksia kommenteista. Ehdotetut parannukset otetaan muistiin ja ehkä jossain kohtaa vielä ehostan vaunua lisää niiltä osin, kieltämättä muitakin kohtia löytyi säistämistä tehdessä jotka eivät näy (onneksi) kuvissa… Jokunen hiomatta jäänyt valusauma, ejektorinjälki ja pois unohtunutta hitsaussaumaa, osan sai peittoon ja osa on lähempää tarkasteltaessa näkyvissä. Noo, jatkossa sano :)
wow tosi hieno,tää on viikonmalli!! ;)
Jagdtigereiden piti ottaa osaa Ardennien operaatioon. 16 vaunua lastattiin kolmeen junaan ja kuljetus lähti Döllersheimista 5.12.44. Tämän jälkeen onkin sitten epäselvää, mitä tapahtui. Allaoleva on lyhyt yhteenveto saksalaisten tutkijoiden kanssa käymästä kirjeenvaihdostani.

Hajalle pommitettujen ratayhteyksien takia kuljetukset seikkailivat radalla vähän sinne ja tänne ollen joskus jumissakin. Junia purettiin Wittlich – Wengerohr – alueella rintaman takana. Täältä päästiin yhdellä junalla (6 JT-vaunua) eteenpäin Blankenheimiin, mutta ei enää pitemmälle. Lopulta yhtymän käskettiin kokoontua Zweibrückeniin. Joulukuun viimeisenä päivänä ensimmäiset 2 vaunua saapuivat junalla Zweibrückeniin.

Jo junasta purettujen vaunujen kohtaloksi jäi suoriutua tavalla tai toisella maantiemarssista Bobbardiin ja siellä odottaviin juniin. Matka oli todellinen koettelemus JT-vaunuille, sillä Abt 653:n hinausmuodostelmia ei ollut käytettävissä. Ne olivat lähteneet jo aiemmin rintamalle ja pääsivät perille eivätkä olleet JT-vaunujen mukana.

Tammikuussa 1945 yhtymä sai käskyn osallistua operaatio Nordwindiin. Täällä menetettiin ensimmäinen JT-vaunu. Ensimmäinen komppania hyökkäsi 9.1. kolmella vaunulla Rimlingin alueella. Tällöin vaunu 134 (305024) tuhoutui täysin todennäköisesti amerikkalaisen jalkaväen lähitorjunnan toimesta koko miehistön (johtaja Uffz. Fritz Jaskiela, muu miehistö Gerhard Fischer, Werner Janson, Rudolf Schröder, Franz Boketta) kaatuessa. Saksalaiset raportoivat vaunun tuhoutuneeksi vasta 16.1. ”tuntemattomasta syystä”. Joissain raporteissa syyksi epäillään myös ammusten itsesyttymistä. Tilanne oli nopea ja epäselvä, eivätkä silminnäkijät kyenneet antamaan identtisiä vastauksia.

(Syy päivämäärien erossa on se, että maasto, mihin vaunu jäi, menetettiin 16. päivä. Vaunu oli saksalaisten hallussa ja siten myös poiskuljetettavissa ja korjattavissa (ainakin teoriassa) siihen asti. Vasta sitten, kun vaunu menetettiin viholliselle, se kirjattiin tappioihin. Vaunu voitiin kirjata tappioihin myös siksi, että se oli liian pahasti vaurioitunut, palanut tai uponnut veteen. Arvion vahinkojen suuruudesta ja korjauksen kestosta teki korjauskomppanian päällikkö yhdessä Werkmeisterin kanssa. Mikäli vaunua ei kyetty korjaamaan yhtymän oman korjauskomppanian toimesta, se lähetettiin kotialueille tehdaskorjaukseen tai romutettiin. Korjattavaksi/romutettavaksi lähetetty vaunu merkittiin tappioihin.)

Seuraava vaunu 301 (305010, Obl Kretscmer) tuhoutui vasta 17.3. Tämä oli Porschen alustalla. Syynä oli telakoneiston vaurioituminen tykistötulessa ja sen seurauksena miehistö hylkäsi ja räjäytti vaununsa.

Varmoja todisteita Jagdtigereiden osallistumisesta Ardennien operaatioon ei ole, mutta saksalaiset tutkijat kallistuvat sille kannalle, että yksikään vaunu ei lähinnä kuljetuksiin liittyvien ongelmien takia päässyt rintamalle. Yhden vaunun väitetään tuhoutuneen Maldingenissa (St Vithin länsipuolella). Ranskalainen silminnäkijä on piirtänyt tilanteesta kuvan, joka esittää kiistatta Jagdtigeriä, mutta kuva on piirretty ulkomuistista vuonna 1988. Täysin poissuljettua vaunujen osallistuminen Bulgeen ei ole, mutta saksalaisten arkistolähteiden mukaan ensimmäinen tappio koettiin vasta 16.1. (tai siis 9.1.)

Asko
Komia kissa! Kysymys noista työvaihekuvista: muuttuiko värisävy haalistamisen jälkeen todella noin radikaalisti? Eli että ensin oli dunkelgelbiä ja sitten tommosta melkein harmaata.
Noissa kuvissa lienee hieman eri keinovalosäätö kamerassa päällä, työvaihekuvissa on hieman punertavampi sävy kun taas valmiissa tuntuu olevan enemmän sinistä. Kun haalistus on kuitenkin tehty samalla XF-57 buffilla kuin pohjakin niin sävy ei muutu kuin noissa vihreässä ja ruskeassa, paitsi tietenkin mitä muu litkuttelu vaikuttaa sävyihin.
Työvaihekuvien värit näyttää omaan silmään jopa ehkä paremmalta kuin lopulliset, siinä mielessä että juuri nuo keltaiset toistuvat paremmin. Lopullisissa kuvissa kyllä valokuvauksellisuus parempi, mutta epäilen että työvaihekuvat antaa paremman kuvan siitä miltä luonnossa näyttää?

Maalauskuvio on noin ylipäätään hienosti onnistuneen näköinen, eikä muutakaan sanomista näin amatöörin silmään juuri satu. Itse koitin joskus kyseenalaisella menestyksellä tehdä "X5"-merkattua vaunua, ehkä pitäisi koittaa uudestaan josko pienellä harjoittelulla onnistuisi paremmin. Tästä nyt näkee millainen olisi pitänyt tulla… Jos en väärin muista niin juuri tästä X7:sta oli aika paljon valokuvia olemassa, eikä tuo historiallinen autenttisuuskaan nyt ihan metsässä taida olla vaikka kirjoititkin ettei ole ollut lainkaan lähtökohtana.
Joo, mietin tota asetuksen vaihtoa. Tietyllä tapaa sitä dramaattisuutta ehkä noissa valmiissa kuvissa enemmän, pitäisi varmaan ottaa setti tonne kuvat-palveluun toisellakin asetuksella. Tuosta autenttisuudesta, pistin ihan disclaimeriksi tuon "oma/Tamiyan näkemys" ettei tule kommenttia siitä kuinka se ja se on väärin oikeaan vaunuun nähden… Kuitenkin näitä tulee rakenneltua omaksi iloksi vaikka jakoon laitetaankin, ja tietynlainen taiteellinen vapaus kuuluu asiaan.
AJ 2.6.2013 14:19 Vastaa lainauksella
Moi, Hieman lisää JT kuvia selvennyksineen.

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/50/94/105094.jpg[/img]
Tämän Jagdtigerin on väitetty olevan taisteluiden jäljiltä syys/lokakuulta 1944 Hollannista, mutta se on itseasiassa ilmeisesti Bulgen taisteluiden jäännös joulukuulta 1944/tammikuulta 1945, originaalikuva.

Brittien raporttien mukaan kaksi Jagdtigeriä oli Schwere Panzer Abteilung 506:n King Tigereiden mukana käyttötesteissä Elstin alueella luonaaseen Arnhemista (tuolloin Jagdtigerit olivatkin oikeasti testivaiheessa ja testauksissa). Alunperin britit luulivat niitä Ferdinand vaunuiksi; näistä brittiraporteista johtuen kuvan Jagdtigerin on väitetty olevan taisteluiden jäljiltä syys/lokakuulta 1944 Hollannista.

Loogisempi ja parempi selitys tälle JT-kuvalle on taistelut Chaumontissa, Belgiassa 23.12.1944, jolloin matkalla Bastogneen Major Al Irzykin Sherman 8. Panssaripataljoonan komentaja, CCB, 4. Armoured Division (osa US 3rd Armya, komentajaan kenraali George S Patton Jr.) ilmeisesti sai osuman Jagdtigerin ammuksesta. Saksalaisen kenraalimajuri Kokottin (26. Volksgrenadier Divisioonan komentaja) ja 5. FSD:n raportit vahvistavat Irzykin ja CCB/4. Armoured Divisionin raportit. Kokottin mukaan neljä Jagdtigeria purettiin junasta Blankenheimissa ja saksalaisen majurin johdolla ne saapuivat Hompreen. Kokott lähetti Jagdtigerit tukemaan 5. Laskuvarjodivisioonaa (5. FSD) RemiChampagnen ja Chaumontin alueella. Tämän mukaan kuvan Jagdtiger hylättiin Chaumontiin, Bastognen lähelle.

Andrew Deveyn (Jagdtiger, der stärkste König – Einsatz, Kampf, Technik) mukaan 16 Jagdtigeriä lähetettiin Ardennien taisteluun schwere Panzerjäger-Abteilung 653:n mukana ja Christopher Meadowsinin Jagdtiger Technology, units and operations täsmentää erinomaisesti Jagdtigereiden edesottamuksia. Ko. teokset ovat Jagdtigereiden osalta paljon luotettavampia kuin Karlheinz Münchin The Combat History Of German Heavy Anti-tank Unit 653 In World War II opus, jota Asko siteerasi.

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/51/30/105130.jpg[/img]
Feldwebel Erich Boniken Jagdtiger (Porsche) #314, 3.Kompanie/schwere Panzerjäger-Abteilung 653, runkonumero 305012, Morsbronn, Alsace, France, kuvan päiväys 17.4.1945. Taustalla näkyy saman yksikön Feldwebel Heinz Telgmannin Jagdtiger #332. Morsbronnissa 16.3.1945 Jagdtigerit joutuivat 9. Air Forcen Republic P-47 Thunderboltien ja amerikkalaisen tykistön tulituksen kohteeksi. #314 kärsi Thunderboltien/tykistön tulituksen väistelyssä vaihteisto-ongelmista ja jumittui kuvassa näkyvään ojaan. Feldwebel Heinz Telgmannin JT #332 osui Thunderboltin raketti ja se hylättiin. Myös Oberleutnant Kretscmerin JT #301 runkonumero 305010 sai osuman Thunderboltin raketista ja se hylättiin; vaunun miehistöstä Unteroffizier Hans Appel sai sirpaleesta ja radisti Hans Sager palovammoja.

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/51/31/105131.jpg[/img]
Originaalikuva, Panzerjäger Tiger Ausf. B Jagdtiger (Sd.Kfz. 186) Nr.332, Morsbronn, Alsace, France, 17.4.1945. P-47 Thunderboltin raketti teki selvää jälkeä Feldwebel Heinz Telgmannin JT #332:sta, kts edellinen kuva.

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/51/32/105132.jpg[/img]
Originaalikuva JT 314 läheltä

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/51/33/105133.jpg[/img]
Lähikuva JT 332 originaalikuva

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/51/34/105134.jpg[/img]
Originaali lähikuva JT 332

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/51/35/105135.jpg[/img]
Jagdtiger 331 s.Pz.Jäg.Abt. 653 vaunujen keräyspaikalla, ennen laivausta USA:han.

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/51/36/105136.jpg[/img]
Kuvassa on kapt. Jack Rothschild 776. TD (Tank Destroyer) pataljoonasta, hän osoittaa valokuvaajalle s.Pz.Jäg.Abt. 653 Jagdtigeria, jonka tuhosi A Co/776. TD:n ltn. John C. Britzin M36 “Slugger” TD lähellä Rimlingiä, Lorrainea, 5.1.1945.

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/51/37/105137.jpg[/img]
Haalistunut värikuva kapteeni Ernstin ensimmäisen komppanian vaunusta, Iserlohnin antautumisen 16.4.1945 yhteydessä

Parhain terveisin, AJ
Menee erittäin vahvasti OT:n puolelle, mutta pakko kommentoida että Devey käyttää melkoisesti vaivaa "Debunking the myth"-osastolle käydessään läpi väitettyä JT:n käyttöä Ardennesilla. Eri esitettyjä teorioita on käsitelty aika vahvoilta tuntuvin vasta-argumentoinnein, ainakin minua vakuuttaa nämä.

AT ensimmäisen kuvan vaunut Iserlohnin lähistöllä, itse tuhottu 15.4.45? (Devey antaa paikaksi Letmathe) Jälkimmäistä vaunua hinattu, onkohan vetäjäkin kokenut saman kohtalon? Tuli näitä katseltua juuri kun tuota X5:ta aikanaan koitin rakennella, nämä ovat 2.kp 512:n vaunuja. Kuvat lähelle samaan aikaan otettuja.
Mä tykkään kyllä tästä. Noi ketjut roikkuu kivasti. :)
AJ 3.6.2013 01:59 Vastaa lainauksella
Moi Mikko, Joo hieman OTT, mutta referenssiä kaikki tyynni.

Kyllähän Jagdtigereitä käytettiin Battle of the Bulgessa eli Ardennesin kampanjassa tai offensiivissä, kuten valokuvat ja raportit osoittavat. Ongelma lienee enemmänkin siinä, että miten Battle of the Bulge itsessään tulkitaan aikajänteineen.

Oikeasti Battle of the Bulgen offensiivin saksalainen koodinimi oli Herbstnebel eli Autumn Mist eli Syksyn sumu ja koko offensiivin operatiivinen aikajänne oli 16.12.1944 - 25.1.1945 tai jopa 7.2.1945 asti, mikäli offensiivin tappiolistat, yhteenvedot ja rintamalinjamuutokset virallisesti lasketaan mukaan.

Battle of the Bulge/Herbstnebel offensiivi koostui seuraavista operaatioista:
1) Wacht am Rhein - oikeasti koodinimi vain offensiivin suunnittelulle, mutta myöhemmin myös offensiivin aloitukselle
2) Unternehmen Greif - koodinimi SS-Obersturmbannführer Otto Skorzenyn erikoisyksikön puuhasteluille
3) Operation Stösser - koodinimi Oberst Freiherr Friedrich August Freiherr von der Heydten laskuvarjojääkäreiden hypylle ja puuhille Liittoutuneiden selustassa.
4) Unternehmen Bodenplatte - koodinimi Luftwaffen hyökkäyspuuhille.
5) Unternehmen Nordwind -koodinimi saksalaisten viimeiselle rynnistykselle.

Valitettavan usein Battle of the Bulge tulkitaan vain ja ainoastaan Wacht am Rheiniksi ja katsotaan loppuneen 31.12.1944, mikä on virhe. Koko Ardennesin Offensiivin oikea nimi oli Herbstnebel, ei Wacht am Rhein, kuten yllä on jo tuotu esille ja offensiivi kesti ainakin 25.1.1945 asti.

Esko P:n mainion NEUVONPITO LETMATHESSA dioraaman yhteydessä www.pienoismallit.net/galleria/malli_9072/ kävin jo läpi Jagdtiger-Abteilung 512:n 1. ja 2. komppanian. Samoin www.pienoismallit.net/kirjoitukset/arvostelu_564/ yhteydessä kävin läpi Cariuksen 2. komppanian lyhyesti.

Kapteeni Ernstin 1.Ko/Jagdtiger-Abteilung 512 operoi Jagdtiger vaunuja X1, X2, X3, X4, X5, X6, X7, X8, X9 ja X10 ja taisteli mm. Iserlohnin/Letmathen alueella. Puolestaan yliluutnantti Otto Cariuksen 2.Ko/Jagdtiger-Abteilung 512 operoi Jagdtiger vaunuja Y1, Y2, Y3, Y4, Y5, Y6, Y7, Y8, Y9 ja Y10 ja taisteli mm. Unnan/Ergstenin alueella.

Tuosta ekasta www.pienoismallit.net/profiilit/2327/kuvat/kuvapankki/kuva_105094/ kuvasta ei varmuudella osata sanoa mistä se on - realistisimmat vaihtoehdot ovat edellä jo kuvatut vaihtoehdot - ja todennäköisin on taistelu Chaumontissa, Belgiassa 23.12.1944.

Vielä mielestäni mielenkiintoinen lisäkuva.
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/51/39/105139.jpg[/img]
Jagdtiger #331 keskellä katu, Jagdtiger #323 vastapäätä pihalla. Molemmat vaunut hylättiin, koska vaihteistot hajosivat. Kuvat taistelusta Neustadt 22.3.1945, jolloin nämä 3. Ko JT:t tuhosivat useita amerikkalaisvaunuja; edellä jo muita kuvia JT #331 vaunusta.

Parhain terveisin, AJ