Pienoismallit.net

2 X Fouga Magister

Heller ja

Yritän nyt saada kuvia. Keksin sitten selityksiä. Malleista on vielä osia jäljellä. Aiheena oli kun ranskalainen Fouga osasto vieraili Suomessa 1970-luvulla. En nähnyt niitä kuin diakuvina.
Mallarin lasinaluset Pakkohankinta jokaiselle nestemäisiä virvokkeita nauttivalle mallarille.

Kommentit

Ensi näkemältä ei hassumpi fouga tuo FM-76, toinen frenchy on usvainen;ja nyt on vain osia jäljellä tuosta kuvasta olevista fougista,koska nuo oli rakennettu?
Joskus 1980-luvulla- En uskalla julkaista niitä Sneitzin dioja kun ei ole lupaa. Yksi minun ehjä Fouga on ollut Vantaalla Suomen Ilmailumuseossa. En pannut lakkaa enkä uv-suojia, niin sen Day-glot haalistui. Se oli Lontoossa pienoismallikilpailussa, oliskohan 1982, kun S-O Niemisen, Miettisen Jarin ja hänen rouvan kanssa oltiin Suomea edustamassa. Minun mallit olivat ainoat Suomea edustaneet Suomessa tehdyt. Mustavalkokuvia otin, kyllä siellä oli paljon suomalaisia lentokoneita harrastettu. Pienoismallikerhoissa juotiin avoimesti kaljaa ja silti oli aivan ehjiä malleja paljon.
Joku tamperelainen mallari, olisko Ilpo Ojanperä sitten kävi hakemassa mitaleja seuraavina vuosina. En näin pitkän ajan päästä muista, olisiko juuri viimeisen päälle tehty Fouga ollut palkinnon aiheena.
Kuvien pohjalta on vaikea sanoa paljonkaan, mutta varmasti Hellerin Fougasta saa hienon mallin. Kohodetaljeista huolimatta.
Olisi todella kivaa, jos noista vanhoista näyttelykuvista saisi kunnon versioita tänne saitille.
Patrouille de Francen Fouga on vissiin Airfixin malli. Omassa hyllyssäni on sama kapistus.

T. Risto
Sain luvan julkaista diat Hasselta. Samalla toivoteltiin HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2014, että muistaisi nyt sen -14!