Pienoismallit.net

Boeing 737-300

Delta Airlines

Boeing 737 on Boeingin vuonna 1967 esittelemä kaksimoottorinen lyhyiden ja keskipitkien matkojen kapearunkoinen matkustajalentokone. Se on ilmailun historian myydyin kaupallinen suihkukone.

Tyyppiä myydään ja kehitetään edelleen. Kone on niin yleinen, että voidaan sanoa niitä olevan joka hetki vähintään 1 250 kappaletta ilmassa. Tämäntyyppinen kone nousee tai laskeutuu jossain päin maailmaa keskimäärin joka viides sekunti.

Mitäpä tästä perusmalli. Ei niin paljoa siirtokuvissa yksityiskohtia.

Kommentit

Täytyy kyllä sanoa, että valkoinen on heti keltaisen jälkeen sellainen väri, jota en mielelläni lähde maalaamaan. Olet kuitenkin onnistunut tässä mielestäni hienosti.
Liikennekoneissa pitkälti vallitseva rungonväri. Valkoista maalia onkin mennyt aikamoisia määriä näihin kaikkiin tehtyihin.
Ihan älyttömän hienon näköinen malli. Ja erittäin hyvin koneen muodoille sopiva livery. Nokassa näyttää olevan jotain pienenpientä epätasaisuutta, ja moottorien kiinnityksessä pieni sauma, mutta nämäkin menevät jo saivarteluksi. Yksi tyylikkäimmissä 737 -malleista mitä olen nähnyt.
Kiitokset kommenteista. Tällä sivustolla tuskin tarvitsee saivarteluna pitää asiallista kritiikkiä. Mitään täydellisyyttä en näissä tavoittele. Lähinnä nopeasti valmiiksi ja sellaisella laadulla, että kehtaa vitriiniin laittaa. Tämä tulee näkymään erityisesti moottorien ja siipien saumoissa, joiden työstäminen olisi todella aikaa vievää puuhaa. Laskutelineisiin ja niiden luukkuihin en ole myöskään enää kiinnittänyt juuri minkäänlaista huomiota. Näiden yksityiskohtia osaavat vain täällä sivustolla olevat arvostaa. Tavoite todellakin oli saada suurinpiirtein kaikki liikennekoneet 1:144 skaalassa vitriiniin. Näitä rupeaa varmaan yli 70 olemaan "valmiina". Parikymmentä odottelee julkaisua.
Kiva nähdä vanhemman mallin 737. Ensinnäkin hyvä, että joku malttaa kerrankin tehdä liikennelentokoneen lentotilassa, eli ilman laskutelineitä ja jalustaan kiinnitettynä. Sitten minun mielestäni tähän malliin sopiikin hyvin rajallinen määrä siirtokuvia. Tällöin voidaan myös parantaa siistiä vaikutelmaa, kun maalaus ja lakkaus on muuten onnistunut kuten tässä. Jos minulta kysytään niin nykyään 1:144 skaalan mallisarjoissa on ihan liikaa siirtokuvadetaljeja. En oikein tiedä ketä se palvelee, että tuossa mittakaavassa olisi jokainen letkun liitoskohta tai siipien "NO STEP" -merkintä näkyvissä. Tekijältä vaan palaa pinna ja lopputuloksesta voi tulla lähinnä kirjava.

Hyvin on muuten tässä onnistunut myös peräsimen siirtokuva. Ovat usein vähän hankalia saada paikoileen, kun skaalaus harvoin on 100% oikea.
Viimeksi tekemäni Revellin an-124 kohdalla todellakin siirtokuvia oli aivan järkyttävä määrä ja päädyinkin laittamaan vain osan. Tämän mallin peräsimen takareunan olisi tietenkin voinut vielä maalata siirtokuvien sinisellä. Pakko laittaa lentotilaan, kun ei vitriiniin muuten mahtuisi.