Pienoismallit.net

Tiger I Ausf. E middle

Alarungon massaus

Ennen uusien sivulevyjen rakentelua päätin suorittaa pois jaloista ehkä suurimman yksittäisen työvaiheen tässä projektissa, eli zimmerit-massauksen. Homma ei muutenkaan ole mitään kaikkein mieluisinta ja yli vuoden tauko edellisestä zimmerit-väkerryksestä loi pientä epävarmuutta. Pelasinkin varman päälle ja kokeilin useaan otteeseen eri työkaluja ja kittejä. Milliput toimi tällä hetkellä olevista kiteistäni parhaiten, joten sillä mennään.

Alotin massauksen "varmasta" paikasta eli perästä, josta kaikki virheet eivät niin paljoa paista, ja jonne voi aina paniikkiratkaisuna lätkiä kilon kuraa peitoksi. ;) Tärkeintä hommassa on pitää kittikerros ohuena, ettei se hukuta alleen kaikkia hentoisia detaljeja. Kun saa tämän toimimaan ja käyttää oikeanmuotoista työkalua kuvion tökkimisessä, homma hoituu ongelmitta ja lopputulos on ainakin skaalassa.

Lukusissa sodanaikaisissa tiikerikuvissa vaunujen massaukset eroavat toisistaan huomattavan paljon. Osan kuvio on hyvin tiheää ja kuin viivottimella tarkistettua, toisissa taas tökitty "vähän sinne päin"-kuviota. Urien ei siis tarvitse mennä ihan viivasuoraan, vaan pieni epäsäännöllisyys on vaan hyväksi.

Tätä noudattaen tökin kuvion kaikille alarungon pystysuorille pinnoille. Etuviistopanssarin jätin vielä massaamatta, koska osassa kuvista sekin on massattu ja osassa taas massaamatta. Kyseisestä Tiikeristä, joka ainakin tällä hetkellä on esikuvana projektissa (131), ei ole kuin yksi kuva ja sekin takaviistosta, joten etupanssarin mahdollisesta massauksesta ei meikäläisellä ole mitään hajua. Jollakulla jos löytyy lisäkuvia tai -tietoa vaunusta, otan sen riemulla vastaan.
Mikäli sen päädyn massaamaan, niin se tapahtuu vasta ylä- ja alarungon kiinnittämisen yhteydessä.

Kaikenkaikkiaan tuli suht onnistunut fiilis tästä savotasta, ja tulevaisuudessa tornin massaamiseen ryhdyn huomattavasti luottavaisemmalla fiiliksellä.

Seuraavaksi sitten ne sivulevyt…

Kommentit

Hyvän näköistä massausta.
Tommi M 15.4.2013 23:31 Vastaa lainauksella
Hyvin ohutta massaa olet saanut, hyvä niin! Keep on rocking, kuten joku radiokanava aikanaan mainosti… ;)
Petri Lyy 16.4.2013 14:38 Vastaa lainauksella
Perhanan hienoa zimmerittiä tulee. Jos esikuvana on 131 eli nykyinen Bovingtonin Tiikeri, niin kannattaa tsekata, oliko siinä massausta ollenkaan. Mielestäni ei ollut. Voin kyllä tarkistaa mielipidettäni kunhan pääsen kotiin ja kirjahyllyn ääreen, mutta sinuna varautuisin muuttamaan suunnitelmaa eli vaihtamaan esikuvaa.

Ymmärtääkseni 131 vietiin suoraan tehtaalta Afrikkaan, josta britit korjasivat sen talteen vähäisen vaurion jälkeen hylättynä. Muistan valokuvan, jossa 131 on junanvaununkyydissä matkalla Italian rannikkolle, ja ihan sileänä ilman massausta. Mutta voi olla että näkömuisti pettää näin harvassa päässä.
Petri Lyy 16.4.2013 14:45 Vastaa lainauksella
No se on tämä ilonpilaaja tässä taas. Ei tarvinnut mennä kirjahyllylle:

www.culture24.org.uk…story%20%26%20heritage/war%20%26%20conflict/world%20war%20two/art75433
Petri on aivan oikeassa. Bovingtonin tiikerissä ei Zimmeritiä ollut. Tosin jos pitäydyt alkuperäisessä suunnitelmassa tehdä Normandiassa toimineen tiikerin niin antaa mennä vaan.

Lisäksi tiikerin persus ei pahemmin taida paksua kurakerrosta kerätä, ainakaan kauttaaltaan…
Sorry, ilmaisin asiani hieman epäselvästi, eli siis sSSPzAbt 101 Tiger 131 on mallin esikuvana. Tässä se mainitsemani kuva vaunusta: www.alanhamby.com/Gallery/tiger21.jpg Tuosta kulmasta etupanssari ei näy, joten arvailuilla mennään..
Tämä malli olis muutenkin hieman turhan suuritöinen muutettavaksi mid-mallista earlyyn, kun pelkän mid-mallin aikaansaaminen on aika työn takana. ;)
Petri Lyy 16.4.2013 16:13 Vastaa lainauksella
No eipä tuota selvemmin olisi voinut ilmaista. 131 on vain pienessä mielessäni fiksautunut juurikin ja vain Bovingtonin Tiikeriksi, jolloin unohtuu, että sama numero on voinut olla käytössä ties missä.

Sorry mahdollisesta verenpaineen noususta :)
Nou hätä, mahdollinen verenpaineen nousu aiheutuu ainoastaan vielä edessä odottavista zimmerittitalkoista! :D
R.Savela 17.4.2013 15:07 Vastaa lainauksella
Hyvännäköistä simmeriittiä. Kitin pitävyyttä voi parantaa hiomalla pintaa ensin hiekkapaperilla karheaksi.
Jep, pinnan karhennusta tuli tehtyä noiden siuvulevyjen poiston yhteydessä, pinta jäi kyllä silti liian sileäksi, että sillä olisi ollut vaikutusta kittiin. Tornin kanssa täytyy rohkeasti kokeilla karkeaa hiomapaperia.
Mietin myös, että olisiko pohjamaalilla vaikutusta kitin pysyvyyteen? Näin maalaisjärjellä ajatellen pitäisi olla, koska auttaahan se akryylienkin kiinnipysymisessä…