Pienoismallit.net

Boeing 314

Pan Am

Clipper oli Boeingin vastaus Pan Amin pyyntöön lentoveneestä, jolla olisi ennennäkemätön kantama. Boeingin tarjous oli onnistunut ja Pan Am allekirjoitti sopimuksen kuuden Clipperin ostamisesta 21. heinäkuuta 1936. Boeingin insinöörit käyttivät peruutettuun XB-15-pommikonehankkeeseen suunniteltuja siipiä, mutta korvasivat niiden alkuperäiset 850 hevosvoiman Pratt & Whitney Twin Wasp -tähtimoottorit tehokkaammilla 1 600 hevosvoiman Wright Twin Cyclone -moottoreilla. Lentääkseen pitkiä matkoja, kuten oli tarpeen lennoilla valtamerten yli, 314 kuljetti 16 100 litraa lentobensiiniä. Myöhempi 314A-malli kuljetti 4 540 litraa enemmän polttoainetta. Clipperin kolmoisperä oli valittu Boeingin testattua myös tavallista perää ja kaksoisperää. Valinta tehtiin, koska tavallinen tai kaksoisperä ei olisi tarjonnut riittävää hallintamahdollisuutta turvalliselle lennolle.
Vastapainona matkojen pituudelle Pan Amin ”Clipperit” rakennettiin loisteliaiksi. Istuimista saatiin 36 sänkyä yön yli kestäviä lentoja varten, kun matkanopeus oli vain noin 300 km/h ja monet lennot kestivät yli 12 tuntia. Koneissa oli lounge ja ruokailualue ja keittiöissä ruokaa valmistivat neljän tähden hotelleista palkatut kokit. Miehillä ja naisilla oli omat pukeutumishuoneet ja valkoisiin puetut stuertit tarjoilivat viisi- ja kuusiruokalajisia aterioita hopealautasilta. Vaikka Atlantin ylittäviä lentoja ehdittiin operoida vain kolmen kuukauden ajan vuonna 1939, lentomatkustus ei ole sen koommin vetänyt vertoja niiden ylellisyysstandardille.

Ikivanha malli ebaysta haalittuna. Siirtokuvat täysin hataria, joista osan jotenkuten malliin sai. Suhteellisen iso laitos tämäkin. A320 kokoluokkaa, vaikkei tietenkään yhtä montaa paikkaa matkustajille.

Kommentit

Hienon näköinen malli hienosta lentokoneesta! Työnjälki hyvää ja maalaus onnistunut myös hyvin. Ymmärrän tuskasi noiden vanhojen siirtokuvien suhteen… Itsekin kärsinyt siitä useaan otteeseen (joskus tullutkin mieleen miksi hankkia esim. tarvikesiirtokuvia jotain tulevaisuuden projektia varten…).
P.S. Eikös tuon koneen kutsumanimi ollut Clipper?
Kuvan kone lienee kuitenkin Boeing 314 "Clipper" Pan Amin väreissä. 377 Stratocruiser on aivan eri kone. Malli sinänsä näyttää siististi rakennetulta.
Hyvin rakennettu malli, mutta kuten Pentti tuossa sanookin…väärän koneen tiedot Boeing 377 Stratocuiser
NC 18605 "Dixie Clipper". :)
No perskule, olisi pitänyt tarkemmin katsoa. Tehnyt näitäkin "esittelyjä" sarjatyönä tänne kymmeniä kerralla ja lipsahtanut väärän koneen kuvat. Löytyyköhän toisesta julkaisemattomasta Boeing 314 sitten tämän 377 kuvat. ;) Korjataan pikimmiten.

Muistelinkin mallin olevan Airfixin valmistama, eikä minicraftin.
wade 4.11.2015 15:39 Vastaa lainauksella
Jaakko Luoma kirjoitti:
Muistelinkin mallin olevan Airfixin valmistama, eikä minicraftin.
Sarja on alunperin Airfixin tuotantoa, mutta Minicraft taisi tehdä jotain pieniä muutoksia muotteihin ja julkaisi sen myöhemmin uudelleen. Omassa Minicraftin painoksessa oli silti vielä Airfixin copyright-leimat siiven sisäpuolella.
Hyvin olet tehnyt aika hankalasta lähtökohdasta hienon mallin. Minulla on tuo periaatteessa myös tekeillä, mutta viettänyt aikaa jo vuosia keskeneräisten projektien hyllyllä. Oletko muuttanut siipikulmaa omassa mallissasi? Muistelen että omaani tuli ihan hillitön V-kulma kun kokosin sitä, ja sitten sahailinkin siipiä irti…

Muistelin myös että Churchill liittyi jotenkin tähän konetyyppiin, ja niinpäs olikin reissannut näillä. Ohessa pari nopean Googlauksen tulosta:

airfixtributeforum.myfastforum.org…_Build_BOAC_Boeing_314_quot_Berwick_quot__about4310.html

hangar47.com/Boeing_Model_314_Clipper.html
Erityisesti nämä vanhemmat mallit olen tehnyt "keep it simple" meiningillä. Mallit itsessään eivät ole usein lähelläkään esikuviaan jos oikein hifistellään. Siipikulmia en ole muuttanut. Minulla ei ole ollut tavoite tehdä ultimaattisen yksityiskohtaista tai hienoa mallia. Lähinnä tuulahdus historiaa vitriiniin ja vanhojen koneiden koon hahmoittamiseksi. Nämähän kuten mainittu eivät mitään pieniä koneita olleet.