Pienoismallit.net

Toyota Corolla WRC

Pitkään kaapissa ollut WRC Corolla pääsi viimeinkin työn alle ja jopa valmistui suhteellisen lyhyeesä aikataulussa. Tavoitteena olikin tehdä väliin jokin kiva ja helppo malli. No, kuten arvata saattoi, se ei taas mennyt niinkuin elokuvissa. Itse malli meni kasaan Tamiyalaiseen tyyliin, eli osat vaan napsutteli paikoilleen. Suurin ja pahin ongelma olivat siirtokuvat. Korin muotoja oli joka suuntaan ja siirtokuvat olivat aika isot. Esim. nuo takana olevat vihreät alueet olivat yhtä osaa ja se piti saada nätisti puskurin ympärille. Onnistumisen mahdollisuudet olivat lähellä nollaa. Sain kuitenki jotenkuten kuvat paikoilleen ja tähän asti idioottivarmana pidetyn Tamiyan lakan päälle. En tiedä oliko käyttämäni Vallejon pehmennin nähnyt jo viimeisen henkäyksen vai missä oli vika, mutta lakkapinta oli aivan kauhea. Pari päivää annoin kuivua ja hion pinnan varovasti tasaiseksi ja ajattelin suihkia uuden lakkakerroksen. Lopputulos taas sama, ja hionta. Nyt luovutin ja kiillotin lapuilla ja tahnalla pinnan mahdollisimman hyväksi. Töpöttelin kurat sienellä ja vanhalla pensselillä. Lopuksi todella ohuella, parin eri ruskean sävyllä, ruiskin pölykerroksen koko auton pintaan. Tuulilasiin maskasin pyyhkijöiden jäljet.

Kaikesta vuodatuksesta huolimatta oma fiilis jäi kuitenkin nipinnapin plussan puolelle ja laitan tämän näytille.

Kommentit

Eikös tämä ole tämä:

www.youtube.com/watch?v=c2aqaElX6ZQ

www.youtube.com/watch?v=6P2hvDCAiOU

Jätit kuitenkin takalasin ehjäksi ;-)

t:J
Hyvä toi jälkimmäinen :). Olis tietty voinu mallintaa kypärän takalasiin
Janne V 14.3.2013 18:39 Vastaa lainauksella
Hienon näköinen ralliohjus ja piristävä malli näiden ainaisten vihanpitovälineiden keskelle :P
Kokeilitko hiustenkuivaajaa siirtokuvien laitossa? Sillä kun lämmittää kuvia, niin taipuvat kivasti hankalampiinkin muotoihin. Itse olen käyttänyt vielä pehmentimiä hiustenkuivaajan kanssa, mutta silloin kannattaa olla varovainen ettei riko kuvia. Malli on ihan kiva ja hieman kuraakin olet pintaan mallintanut. Tästä on hyvä jatkaa ja pistää seuraavassa vielä paremmaksi. Auton kuraaminen on todella haastava homma ja siinä saa helposti pilattua mallin, mutta siihenkään ei auta kuin tekeminen. Seuraava oma mallinikin on kurainen ja nyt jo alkaa jänskättämään kuinka siinä onnistun.
Jälkeenpäin vasta katselin videon, jossa käytettiin hiustenkuivaajaa apuna ja aion kyllä seuraavassa kokeilla sen tehoa. Näitä kuvia liimaillessa sai olla jo tosi tarkkana repeytymisen kanssa ja varmaan jokainen isompi kuva jostain kohti vähän repeili jo nyt ilman lämmitystä, mutta lisää harjoitusta ilmeisesti vaan. Samoin kuin kuraamisen kanssa. On jo monen auton kohdalla tehnyt mieli kokeilla kevyttä kuraamista, mutta en ole vielä raaskinut riskeerata maalipintaa. Tässä tosiaan pinta ei voinut ainakaan enää mennä huonommaksi, joten oli sopiva alusta kokeilla jotain uutta. Ja täytyy jatkossa myös, pöydällä on jo tuloillaan WRC Subaru ja katsotaan mitä siihen keksii
paavo p. 17.3.2013 22:13 Vastaa lainauksella
Onkos tässä ovia ollenkaan ko et oo litkuttanut paneelirajoja? Tosi hieno kyllä muuten :-) .