Pienoismallit.net

Warrior MCV

Brittien Warrior MCV Academyn rakennussarjasta tehtynä. Mallista on julkaistu artikkeli Mallix lehdessä 1/2013.

Englantilaisen Warrior –vaunun kehitystyö alkoi 70-luvun loppupuolella. Tosin jo joitain vuosia aikaisemmin oli todettu tarvetta nykyaikaiselle jalkaväen taisteluvaunulle, joka korvaisi käytössä olevan FV432 -vaunun. Tavoitteena oli saada aikaiseksi jalkaväen taisteluajoneuvo, jonka aseistuksena tornissa olisi 30 mm tykki ja vaunuun tulisi mahtua 10 taistelijaa (komentaja, ajaja, ampuja ja 7 jalkaväkimiestä). Vaunun tuli kyetä liikkumaan samassa tahdissa Challenger I taistelupanssareiden kanssa ja sen panssaroinnin tuli kestää keveiden käsiaseiden ja keveiden pst-aseiden tulta sekä tykistön sirpalevaikutusta. Erilaisia prototyyppejä tehtiin 14 kpl ja tuolloin jatkoon päässyt uusi vaunu tunnettiin tyyppimerkinnällä MCV-80. Marraskuussa 1984 ”Lionheart 1984” harjoituksessa MCV-80 osoittautui kykeneväksi toimimaan yhdessä Challengerien kanssa. Vaunu nimettiin 1985 Warrioriksi ja Britti-armeija hyväksyi sen palveluskäyttöön. Warriorin tuotanto käynnistyi tammikuussa 1986 Telfordissa Shropshireen rakennetussa uudessa tehdasrakennuksessa. Ensimmäisessä tuotantolinjassa valmistui 290 kpl vaunuja, joista 170 kpl oli FV510 jalkaväen taisteluvaunuja. Britti-armeijan viimeinen Warrior valmistui Telfordissa 1995. Kuitenkin Desert Warrioreja valmistettiin vielä 254 kpl Kuwaitille vuosien 1994 ja 1997 aikana. Alun perin Warrioreja piti valmistaa 1053 kpl korvaamaan aikaisemmin käytössä ollut FV 432 jalkaväen taisteluvaunu Brittien 13 mekanisoidussa jalkaväkipataljoonassa. Jalkaväkipataljoonia kuitenkin vähennettiin siten, että niitä jäi jäljelle 8 kpl ja tarvittavien Warriorien määrä laski 788 kappaleeseen. Valmistettujen vaunujen versiot ovat jakautuneet seuraavasti: 489 kpl FV 510 jalkaväen tst-ajoneuvoja, 84 kpl FV511 komentovaunuja, 105 kpl FV512 korjausvaunuja, 39 kpl FV513 evakuintovaunuja, 52 kpl FV514 tykistön tulenjohtovaunuja, 19 kpl Patterin komentovaunuja. Warriorin taistelupaino on 25,4 tonnia, moottorina on ilmajäähdytteinen turdoahdettu Perkinsin 17,4 litrainen V8. Maantienopeus on 75 km/h ja vaunun toimintasäde on 600 km yhdellä tankkauksella. Pääaseena on 30 mm L21 Rarden tykki (ei vakautettu) ja ammustäyttö on 250 ammusta. Aseen koro on +45 - -10 astetta. Apuaseena on 7.62 konekivääri ja siihen ammustäyttö on 2000 ammusta. Tositoimissa Warrior on ollut Persianlahden sodassa ja YK-joukkojen käytössä.

Viimeisin kehitysversio on Warrior 2000. Sen runko on tehty hitsatusta alumiinista ja panssarointi tarjoaa suojan 30 mm APFSDS ammuksia vastaan ja suojaa voidaan vielä nostaa uusilla lisäpanssareilla. Uudessa Warriorissa on hyödynnetty myös Stealth-teknologiaa. Moottoria on edellisestä versiosta edelleen kehitetty. Vaunun jättämää lämpöjälkeä on myös kyetty vähentämään. Torni on vaihtunut Delcon kahden miehen torniksi, periaatteessa sama torni on myös LAV-25 ajoneuvossa. Pääaseena on vakautettu Bushmaster II, jolla voidaan ampua yksittäislaukauksia tai sykäyksiä tulinopeuden ollessa 200 tai 400 laukausta minuutissa. Warrior 2000 kisaili Hägglundin CV-9030 vaunun kanssa kun Sveitsi, Norja ja Suomi valitsivat itselleen uutta jalkaväen taisteluajoneuvoa. Kuten nyt tiedetään, veti CV näissä kisoissa pidemmän korren.

Malli ei ollut mikään kovin mukava rakennettava, johtuen noista osien yhteensopivuusongelmista. Toisaalta Academyn rakennussarja on ainoa tällä hetkellä 1/35 saatavissa oleva. Lisäosina käytin Eduardin etsejä, Friukkarin teloja ja RB:n tykinputken. Maalattu Tamiyalla, pöly ja muta on tehty pastelleilla ja pigmentti fixerillä.

t. Jake

Kommentit

AJ 7.4.2013 17:15 Vastaa lainauksella
Moi Jake, Onpa nätti kurainen brittien Warrior vaunu, eipä uskoisi, että osien yhteensopivuus oli huonoa, kun katsoo lopputulosta. Erinomainen pienoismalli kaikinpuolin, rakentaminen, maalaus, säistys ja viimeistely ovat kaikki huipputyötä. Hyvältä näyttää, eipä tuohon mitään rakentavaa parannusehdotusta keksi - loistotyötä! Parhain terveisin, AJ
Like real, se on siinä.
Komea malli. Kaikki osa-alueet onnistuneet.
Ainoa mikä kirkkaana pistää silmään, ovat nuo vihreät sammuttimet. Näyttävät hieman yhdeltä palikalta kahvoineen. Pieni litkutus kahvojen saumoihin, jos nyt jotain parannusehdotusta uskaltaisi ehdottaa :)
Tässä on hienoin vaunu saitilla mielestäni!

Siis tuo lähikuva lyhdystä, noin paljon suurennettunakin näyttää häkellyttävän aidolta. Sulla on silmää näitten kanssa kyllä.
Jopa on briljantteja yksityiskohtia!! Yleisilme vähintäinkin "tosi siisti" Nyt kun ei ole pisterajoitusta, annan tälle hienolle mallille 157,33 pistettä, about!!! loistava!!
Todella tyylikäs malli. Ainut mikä tökkää ovat nuo kuran roiskeen vaunun kyljissä, ne näyttävät vähän teennäisen tasaisilta. Hienoa jälkeä.
On kyllä laatukamaa taas esillä. Ennenkin olen osapuilleen pyörtynyt noiden tavaroiden kiinnitysremmien kohdalla miettiessäni, pystyisikö tuollaisia ikinä itse toteuttamaan. Tähän asti olen ollut sitä mieltä, että en pysty, ja niin taitaa olla jatkossakin.

Ja kuten kunnon mallista pitääkin, tästä jäi joitakin kuraamisideoita itämään tulevaisuutta varten.
Tervehdys,

Kiitos kaikille kommeteista, tästä on mukava taas jatkaa. Jouni, ilman muuta parannusehdotuksia saa, pitää ja kannattaa tuoda esille. Itsekin kiinnitin huomiota kanssasi samaan asiaan ja myös mielestäni liian puhtaisiin ajovalojen linsseihin. Pieni pöly olisi niissäkin ollut paikallaan. Nämä seikat hoksasin vasta kuvien ottamisen jälkeen. Kiinnitysremmit ovat etsejä ja maalaan ne emalimaalilla molemmin puolin ja usein vielä hion / putsaan hienolla hiekkapaperilla osat ennen maalausta, jotta maali pysyisi paremmin kiinni. Sitten kun remmi on kiinnitetty kiinni, maalaan remmin vielä uudestaan koska kiinnitys vaiheessa osa maalista irtoaa. Lopulta aika helppoa, mutta vaikeinta on saada remmin loppupätkä eli kiinnityssoljen jälkeinen pätkä roikkumaan luonnollisesti vapaana. Etsiremmiin kun aina tahtoo tulla pientä mutkaa ja taitosta kiinnitysvaiheessa ja suoristaminen on vaikeaa.

t. Jake
Jouni Koski kirjoitti:
Ainoa mikä kirkkaana pistää silmään, ovat nuo vihreät sammuttimet.
Mä luulin että se on termari teetä varten, brittejä kun ovat :) .
Hieno malli
Luin kyseisen artikkelin ja tässä on kyllä paljon paremmat kuvat,mutta on kyllä hieno malli annoin 4 tähteä.
Malli on kyllä hieno. Itse ihailin noita ajovalojen linssejä, saanko tiedustella miten olet ne toteuttanut?
Kiitokset Simo,

Ajovalot ja niiden linssit ovat tarvikelinssejä, jotka ostin aikoinaan Moskovalaisesta mallikaupasta. Tarvikeosien alkuperämaa on käsittääkseni Venäjä. Sarjassa tulee mukana 3 - 4 erikokoista ajovalon kupua linsseineen. Kupujen "pohjalla" on krominvärinen pinnoite. Mukana on myös pieni poltinta kuvaava osa. Linssit ovat siis irto-osia, jotka kiinnitetään kupuun vaikkapa lakkaa käyttämällä.

t. Jake