Pienoismallit.net

L1011-200 Tristar

Saudi Arabian

Lockheed L-1011 TriStar on kolmimoottorinen, laajarunkoinen, pitkän ja keskipitkän toimintamatkan matkustajalentokone, jota valmisti Kaliforniassa yhdysvaltalainen Lockheed Corporation, nykyisin Lockheed Martin. Koneen tuotanto alkoi 1970, ja sen pahin kilpailija oli McDonnell Douglasin DC-10. Boeing 747, DC-10 ja L-1011 olivat ensimmäiset matkustajalentokoneet, joista 1970-luvun alkuvuosina alettiin käyttää lempinimeä "Jumbo-Jet".
L-1011 ja DC-10 ovat hyvin samanlaisia koneita, ulkoisesti suurin ero on DC-10:n rungon ulkopuolinen moottori takana (tehokkaampi), L-1011:ssä takamoottori on integroitu runkoon

Vanhasta Airfixin sarjasta väsätty. Tämä kuten useat muut pienoismallit on tehty oikean koneen piirustusten/prototyypin perusteella, joten hieman tavallista enemmän "virheitä". Suurimpana tuo peräsimen tyven ylimalkainen paksuus. Pienempinä väärät kaiverrukset laipoille jne. Peräsintä hioin ja kittasin tuntitolkulla ja paksuuden sain melkein puolittumaan alkuperäisestä. Muihin epäkohtiin en sen enempää puuttunut. Mallissa kirkkaat lasiosat ikkunoina.

Tämä yksilö kuuluu niihin erittäin harvoihin -200 sarjan koneisiin jotka saivat päällensä tämän tuoreimman? maalauskaavion. 500 sarjan koneita onkin sitten useampia. Siirtokuvat peräisin 747 arkilta ja tuli tehtyä oikein kunnon virhe asennuksessa. Leikkelin palmun ja sapelit irti ajan ja hartauden kanssa arkista. Toisen puolen asennuksessa tulikin huomattua, että nämähän eivät ole printattu valkoiselle siirtokuva-arkille vaan pohjan olisi pitänyt olla valkoinen. Tästä nyt tuli sitten ikuisuusprojekti. Jostain pitäisi saada uudet perän siirtokuvat ja maalailla valkoinen pohja. Mallissa nyt oleva kuva on vain sinitarralla kiinni peräsimessä ja vain toisella puolella. Ei nyt niin kauheasti hypi kuitenkaan vitriinistä silmille, että kauhea kiire tätä epäkohtaa olisi korjata.

Kyseisen yhtiön samantyyppinen kone tuhoutui tulipalossa.

en.wikipedia.org/wiki/Saudia_Flight_163

Kommentit

Näiden kuvien perusteella kaunista työn jälkeä olet tehnyt. Mikä on tuon "kerman värisen" maalisävyn nimi? MUTTA mitäs tuossa oletuskuvassa on tapahtumassa? Näyttäisi siltä, että kesken Tristarin nousukiidon eteen tunkeva Tupolev (vai onko se Concorde?) törttöilee kentällä pahemman kerran - ja kohta kolisee lujaa!
Tarkoitatko millä olen maalannut? Nyt en kuollaksenikaan muista kumpaa tuossa on viimeinen kerros joko Revellin sm 312 tai Humbrol glossy 41. Oletuskuvan tilannehan voi olla kuvailemasi, tai sitten vain tristar odottaa tupolevin rullailevan hetken kiitotietä ja toiselle puolelle. Kovin monenlaista skenaariota ei tuolle reilun metrin kiitotielle valitettavasti mahdu. ;) Mistäs lähtien Concordessa olisi punalippu pyrstössä liehunut? Valitsin kuvan missä Tupolev 144D tarkoituksella hieman sumeana ja konetta ei voinut laittaa kääntymään pois kiitotieltä, kun peräsin poikkeutettuna toiseen suuntaan. Sekin aikanaan tänne galleriaan saapuu.

Lisätään vielä, että omasta mielestäni suhteellisen tyylikäs tämä Saudi Arabian maalauskaavio.