Pienoismallit.net

Douglas DC-9-20

SAS

McDonnell Douglas DC-9, alkujaan Douglas DC-9 on kaksimoottorinen, kapearunkoinen, lyhyen toimintamatkan matkustajalentokone, joka aloitti liikennöinnin vuonna 1965. DC-9 oli suosittu konetyyppi, ja sitä on kehitelty edelleen aina 2000-luvun alkupuolelle. DC-9 tyyppitunnus muuttui 1980-luvulla MD-80-sarjaksi ja myöhemmin vielä MD-90-sarjaksi. Sittemmin Boeingin omistuksessa konetyyppiä on edelleen kehitetty ja se tunnetaan Boeing 717:nä. Tämän konetyypin tuotanto loppui vuonna 2006, joten DC-9:ää valmistettiin eri nimillä saman perusrakenteen pohjalta kaiken kaikkiaan yli 40 vuotta. Tämä onkin ilmailun historiassa yksi menestyksekkäimmistä konetyypeistä. DC-9 on lentoyhtiöiden aikatauluissa ja tiedotuksessa usein nimellä Boeing DC-9 tai myöhemmät mallit esim. Boeing MD-80, Series 80 tai Super 80.

Tästä mallista piti tulla 10-sarjan kone. Ehdin jo siivenkärjet katkaisemaan ja resiiniset laittamaan tilalle. Sitten selvisi, että Sas:lla ei ollutkaan yhtään kyseistä mallia ja rainbow kaavion olin jo päättänyt tuohon laittaa. No ei siinä mitään taas siivet leikkuuseen ja onneksi oli vanhat palat tallessa. Tämä 20-sarjan kone sopiikin paremmin b732 kaveriksi, koska niin douglasin -10 tai b731 eivät olleet tuotantomääriltään suuria saati taloudellisia menestyksiä. Vasta parannetut mallit valloittivat taivaan. Mallin laatikossa tuli myös -30 koneen runko mukana. Jos jollain on ylimääräiset siivet ja moottori niin voi ottaa yhteyttä. Mallin CG on aika lähellä takarajaa ja pienikin tönäisy saa sen keulimaan. Olisi pitänyt laittaa järeämmät painot.

Jos jotakuta kiinnostaa dc-9 mallien eroavaisuudet, tämän parempaa opasta saa hakea:
www.airlinercafe.com/page.php?id=396

Kommentit

Moro Jaakko!
Tämä mallihan on niin virheettömän siististi tehty, että vaikea arvostella mitään.
Herättelisin kuitenkin näin matkustajakoneista mitään ymmärtämättä ilmoille kysymyksen voisiko myös näiden paneeli- ja varsinkin ohjainpintojen ja luukkujen saumoja vähän korostaa?Tuskin olen näin puhtaan ysin kyydissä koskaan istunut,ehkäpä jäänpoistoaineet lentopinnoille ruiskutettuina ja ihan sadevesivalumat pölyineen voisivat vähän antaa syvyyttä ja värivaihtelua valkoiselle?
Todella siisti malli,ehkäpä jopa liian siisti??
Mikko
Tästä puhtauspuolesta tuntuu olevan kahta koulukuntaa. Itse miellän mallini enemmänkin insinöörityön esikuviksi. Joksikin juuri tuotantolinjalta tulleiksi. Ennemmin kuin 50-vuotta lentokenttien elämää nähneinä. On nämä ysitkin joskus elinkaarensa alussa tai maalauksen jälkeen puhtaita olleet. Joitakin luukkuja varmaan voisi oman näkemyksenikin mukaisesti korostaa. Pitäisi joskus kokeilla, mutta pelottaa vaivalla saadun kiiltävän valkoisen pinnan pilaaminen taitojen puutteesta. Onkos jossain kunnon hyväksi todettua menetelmää/ainetta millä tämä korostus olisi hyvä tehdä? Tiedä vaikka innostuisin joskus kokolaivaston restauroimaan jos hyviä kokemuksia tulisi.
Tuossa esitit kyllä hyvät pointit puhtauden puolesta,kauniita nämä suihkarisi ovat!
Oikeastaan tuo alkuperäinen aprikointini sai alkunsa lähikuvasta,jossa sivuvakaajan ja -peräsimen välinen sauma voisi?? hyötyä syvyysvaikutelmaa lisäävästä hennosta washista..
Mutta oikeasti,kunhan ajattelen ääneen.Hieno ysi ja siinä sitä oli kunnon nousukulma lentoonlähdössä kun vertaa näihin uudempiin ja isompiin hiustenkuivaimiin;-)
AJ 10.8.2013 12:20 Vastaa lainauksella
Moi Jaakko,

Hienoja DC-9:jä, tykkään näistä juuri näin puhtoisina. Mainiota maalausjälkeä, olet ilmeisesti kiillottanut pintaa erittäin hienolla hiekkapaperilla ja/tai kiillotuspastalla, kun maalipinta on noin upean tasaisen virheetöntä. Hieno suoritus ja muuten tuo lentokenttä-alusta on myös sairaan hieno.

Tämä on sitä kaivattua lekomallausta, kuten Mikko V:n Fairey Swordfish No 810 Squadron; alusta tuo heti elävyyttä, ilmettä ja dynaamista tarinaa. Kuvissa 2 ja 3 tulee se lentoonlähdön fiilis, joka välittyy katsojalle. Kuvista 4 ja 5 tulee assosiaatio lentoonlähtörullauksesta tai laskurullauksesta.

Erinomainen kokonaisuus! Parhain terveisin, AJ
Kiitokset!

Jalusta on edelleen pahasti vaiheessa ja vielä putkiremontista johtun likainenkin. Rullausteiden valojen vihreä väri myös pettänyt. Jotakin taustaa tuo kiitotie suorastaan huutaa. Jotenkin ei tuo violetti seinä ole paras mahdollinen. Kiitotiestä myös tulossa aikanaan tuplasti pidempi, kun toinen vitriini tuossa vierellä jo on. Jonkin verran kenttäkalustoa olen myös haalinut, joskin tämä 1:144 skaala on erittäin haastava tässä suhteessa. Isoimmat koneet kun ovat reilu 50cm x 50cm. Tarvitsisi jo lisäsiiven asuntoon. :D

Maalipintaan ei mitään ihmeitä ole tehty. Ensin vain kitattu hiottu saumat hyvin ja riittävän monta valkoista kerrosta revellin 04 ruiskulla. Siirtokuvien jälkeen johnssonin vaha päälle.
Moi
Kyllä on taas siisti ja hieno malli. Mitään rakentavaa ei osaa sanoa, muuta kuin kompata tuota toteamusta, että mielipidekysymys on tuo vanhennus. Osaat tehdä omaleimaisella tyylillä koneet, vaikket vanhennusta harrastakaan. Kovin paljon ei tosiaan paneelirajat oikeastakaan koneesta näy, jos sitä katsellaan vaikkapa sadan metrin päästä. Laskutelineistä ja laskutelineiden luukuista näkisin malleistasi kuvia.
Onkos maalus teippi pettänyt noiden moottorinmetallin kohdalla, pientä valkoista valumaa.
Edellä tuli kaikki jo sanottua, jo scalaan 1/144 säistys ja paneelirajat helposti karkaa pilviin.
Alusta on tosiaan hieno tuohon malliin, muuten se olisi vain dc-9-20 malli, vaikka matkatoimiston hyllyllä.
Ensiluokkaista työtä Jaakolta taasen, huh huh! Merkittävä palanen ilmailuhistoriaa tämä siviilikone. Monille tuttu Finskin väreissä myös, tosin taisi DC-9-30 olla pienin DC-9 Finnairilla. Kokosin Revellin mallintaman koneen aikoinaan Finnairin decaleilla. Oli yksi suosikeistani. Harmi ettei ole säästynyt.
Finnairilla oli jopa 10- sarjan koneita "tumppi ysejä". Olivat ilmeisesti siirtolennoilla sitäverta ärhäköitä vehkeitä, että koneen paineistus järjestelmät eivät pysyneet kyydissä mukana. Ehkä vielä jokupäivä teen 30-sarjan koneen näiden väliin finskin "rainbow" kaaviolla. Runkokin olisi jo valmiiksi työstettynä.

www.airliners.net…nnell-Douglas-DC-9-51/2201354/L/&sid=f7f5fd52a0a671e35c5609cf164da1f1

www.airliners.net…Finnair/Douglas-DC-9-14/1618523/&sid=db7ece4c8f97c4a057293186bd4893e1

Edellisen mallin kommenteissa taisinkin jo mainita, että maskiteipissä ei kannata säästää. Tätä tehdessä tainnut olla se halvempi versio käytössä. Niissä kun reunat eivät ole aivan tasaiset. Toki näkyy lähikuvassa, mutta hiemankaan kaumpaa katsellessa menee jo erottuminen vaikeaksi.
Jaakko Luoma kirjoitti:
Ehkä vielä jokupäivä teen 30-sarjan koneen näiden väliin finskin "rainbow" kaaviolla. Runkokin olisi jo valmiiksi työstettynä.
Laitan sellaisen tilaukseen, joo kiitos :D

Rajausista: Ei tuossa mielestäni pahasti ole värit moottorissa valuneet väärälle puolelle. Kuva on vaan niin läheltä ja tarkka, että sitten jo huomaa että on sentään malli eikä IRL. Olisi jo melkein 1:1 malli sitten, jos luotisuorat maaliviivat olisi.
-----
Eilen kun aloin asiaa selaamaan karvas totuus selvisi, ettei Finnair todella käyttänyt -30. Tosin -40 on vain 76 tuumaa pidempi. 38 tuumaa siipien eteen ja taakse. Menee silmällä aika mahdottomaksi arvioida eroa. Myös "wing body fairing" on erilainen ja siipien kohtauskulma 1,25 astetta eri kuin -30 sarjassa.

Edit: Ja tuota "rainbow" kaaviota ei ole ollut kaiketi koskaan -10 sarjalaisissa joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää -40 tai -50. Korjatkaa jos olen väärässä.
Kappas. Näin sitä muisti ukkoiässä pettää. Tuota Airliners.netin kuvaa vahdattuani aloin myös epäillä, että se nuorena kokoamani Revell DC-9 Finnairin siirtokuvilla taisi olla -10 malli, eli "tumppi-ysi". Ysin suosiosta Suomessa kertoi tuohon aikaan jo paljon se, että Revell yleensä valitsi Finnairin decalsit mallin pakettiin. Siviilikoneissa Revell vetää tänä päivänäkin aika paljon kotiinpäin suosimalla saksalaisia lentoyhtiöitä malleissaan.

www.1001modelkits.com…c-9-30-oh-lnc-md-80-oh-lyn-1-144-twosix-silk-aircraft-decals-441.html

<---näyttää tutulta. Kuvaa varsinaisesta mallista en löytänyt, mutta se on siis tuo -10, joka on tullut koottua.
Olisikohan sinun aikonaan tekemä ollut 1:120 mittakaavassa?

www.ebay.com…1-120-1966-/370871851203?pt=Standmodelle_Baus%C3%A4tze&hash=item5659af58c3

Mielestäni revell ei ole valmistanut 1:144 dc-9:ä.
Se on kyllä täysin mahdollista, että malli oli tuo 1:120. Siihen aikaan mittasuhteilla ei ollut niin paljon väliä itselle. Ei tosin taida koko Finski-settiä enää löytyäkään Revellin valikoimasta. Itse kokosin tumppi-ysin joskus talvella 1988-89. Ajankohdasta olen melko varma.