Pienoismallit.net

Airbus A300-600st

Beluga

Airbus Beluga (valmistajan tyyppinimi Airbus A300-600ST Super Transporter) on EADS (Airbusin) valmistama ja käyttämä suurikokoinen rahtilentokone. Se on muunnelma Airbus A300-600 -laajarunkokoneesta. Beluga on suunniteltu kuljettamaan suurikokoista lastia, ja sitä käytetään muun muassa Airbus-lentokoneiden puolivalmisteiden siirtoon Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa sijaitsevilta tehtailta Toulouseen ja Hampuriin loppukokoonpanoa varten. Koneen ensilento lennettiin vuonna 1994 ja kone otettiin käyttöön vuotta myöhemmin. Ennen Belugaa Airbus käytti osien siirtoon neljää Super Guppy -rahtikonetta.
Koneen ulkonäköön viittaava nimi Beluga tarkoittaa maitovalasta.

Tämäkin ollut valmiina yli parivuotta. Alkuperäisenä ajatuksena oli tehdä nokasta avattava, mutta nyt tuskastuin ja löin vain aukiasentoon tuon kiinni. Jossain välissä pitää näihin mistä puuttuu lyödä etsiosaiset antennit katoille. Tämä laite on siis viimeksi julkaisemani Super Guppyn uudempi "versio".

Kommentit

No tämä on jo jotain aivan mahtavaa 1/144 mallailua. Vaikka en sitä sektoria hallitsekkaan ollenkan, niin uskallan silti väittää sitä!

Noita paneelirajoja kun vetäisi hieman terävämmäksi ensin kitaten ja sitten terävällä veitsellä tai jollain (suurennuslasin alla;)), niin vot!