Pienoismallit.net

Boeing 737-200

Air France

Boeing 737 on Boeingin vuonna 1967 esittelemä kaksimoottorinen lyhyiden ja keskipitkien matkojen kapearunkoinen matkustajalentokone. Se on ilmailun historian eniten myyty kaupallinen suihkukone.
Tyyppiä myydään ja kehitetään edelleen. Kone on niin yleinen, että voidaan sanoa niitä olevan joka hetki vähintään 1 250 kappaletta ilmassa. Tämäntyyppinen kone nousee tai laskeutuu jossain päin maailmaa keskimäärin joka viides sekunti.

Tarkoitus oli alkuun tehdä alkuperäinen -100 versio, mutta tarkemman tutkinnan myötä voisi sanoa että -200 vasta löi 737 maailmankartalle. Pitkälti sama laite vain hieman pidennettynä. Perus Airfix, josta ovet ja ikkunat kitattu umpeen ja korvattu siirtokuvilla. Air Francen värit Airfixin mukaan hieman haaleat, mutta sopivat yhteen vitriinissä olevan Concorden ja A300 bussin siirtokuvien kanssa. Jos yhteen laittaisi oikemmat värit saisi kaikkiin sitten korjata virheen.

Nykyään yleinen -800NG (esim Ryanair) on melkein kaksikertaa tämän pituinen.

Kommentit

wade 8.4.2013 07:13 Vastaa lainauksella
Aah, Airfixin vanha mutta hyvä B737-200! Tykkään sarjasta ja pidän myös tästä mallista, maalaustyö on onnistunut ja siirtokuvat istuu nätisti. Siirtokuvia on taidettu ottaa myös miljoonalaatikon puolelta, vai onko nuo ovisiirtokuvat nykyään jo näin hyvät?

Parannusehdotuksiakin olisi muutama, moottoripankan ja siiven sauma vähän irvistää, nokkatelineen luukuista puuttuu rekisteritunnuksen 2 viimeistä kirjainta ja APU-turbiinin aukko on vähän viimeistelemättä. Airfixin moottoripankat esittävät perus-200-tyyppiä, tähän Advanced-koneeseen pankkoja voisi halutessaan vähän leventää etuosasta. Antennilankakin kuuluisi oikeastaan tähän koneyksilöön, mutta enpä tuota itsekään 1/144-mittakaavassa laittaisi.

Mutta eipä noissa oikeasti niin valittamista ole, ihan on mallikas 737 tällaisenaakin!
Näin maallikon silmin pystyy wanhasta Airfixista saamaan oikein kelvollisen mallin. Maalipinta on hyvin onnistunut ja tosiaan, jos muut saman firman koneita esittävät mallit on varustettu saman sävyisillä tunnareilla niin lienee tässä kohdin järkevää jatkaa samoilla sävyillä. Siistiä työtä.