Pienoismallit.net

Boeing 747-400

KLM

747-400:n suunnittelu aloitettiin vuonna 1985 ja ensilento oli vuonna 1988. Liikennöinti alkoi vuonna 1989. Sillä on pidempi toimintamatka kuin edellisillä versioilla ja se on ollut myös suosituin versio. 747-400 on ulkoisesti samanlainen kuin 747-300, mutta siinä on moderni, kahden henkilön ohjaamo ja kuvaputkinäytöt, uudet moottorit ja wingletit (taivutetut siiven kärjet), uusi matkustamo, suurempi kantavuus ja pidempi toimintamatka. Koneesta on olemassa myös 747-400M-kombiversio ja 747-400F-rahtiversio. 747-400ER on vielä pidemmän toimintamatkan versio, joka aloitti liikennöinnin vuonna 2002. Uusitussa matkustamossa on yhdessä rivissä kymmenen istuinta, joiden välissä on kaksi käytävää niin, että istuimia on kolme vierekkäin kummallakin sivulla ja neljä keskellä.

Tässä se nyt on. Ehkäpä huonoin siviilikoneen pienoismalli ikinä. Ainankaan kamalampaa viritystä ei ole vielä omissa töissä tullut vastaan. Mallin pahimmat rakenteelliset virheet olivat nokan "kyhmy" josta selvisi suhteellisen helpolla hionnalla ja siiven jättöreunan järkyttävän väärä sijainti. Siipi oli lähinnä suorana levynä. Siiven kohtauskulman muutoksessa saikin hetken veistellä. Valuissa paljon purseita ja yhteensopivuus kyseenalaista. Vihonviimeisinä olivat siirtokuvat jotka sotkevat keltaisella töhnällään. Ilmeisesti vanhentunut liima. Siirtokuvien ikkunat eivät tietenkään osu kuin ehkä jokakolmas kohdalleen mallin ikkunoiden kanssa. Sehän olisi varmaan liikaa pyydetty. Tämähän olisi ollut helppo korjata jos rakennusvaiheessa olisi kitannut ne umpeen. Taisin toiselle kuljelle maalata mustan raidan ikkunarivistön kohdalle ennen siirtokuvien asennusta. Toisella puolella peli oli jo menetetty. Jokupäivä vielä töpötän muutamaan kohtaan mustaa maalia. Ylemmän kerroksen ikkunoihin pitkään ajattelin laittaa siirtokuvat, mutta "tuollaisilta" ne suurinpiirtein näyttävät oikeassakin verrattuna alarivistöön. Mallin päätin tehdä lasku/nousu asentoon laskutelineiden suhteen. Laippoja en kuitenkaan alkanut tähän rakentamaan. -8 versio kun oli telineet maassa asennossa ja 747-100 SCA telineet sisällä, niin nyt on 47 kaikissa kolmessa variaatiossaan telineiden osalta. Laskuvalonheittimissä linssinä erikeeper.

Kuvissa hieman Teneriffa fiilistelyä. Jumbot hieman liian tuoretta kalustoa ja Pan Am puuttuu.

fi.wikipedia.org/wiki/Teneriffan_lento-onnettomuus

Kommentit

Mitâ tuohon sanoisi:mahtavan hyviä siviilimalleja kun huomaa mistä hirvitysmallista alku on revelin melkein suoraan varaosiksi tai roskiin.No itse en harrasta noita sivarimalleja,kyllä täytyy sanoa että on asian tietävä mallari tehnyt mallit,ovat kaunista katsottavaa.
ted 1.6.2013 20:21 Vastaa lainauksella
Jaakko, et varmaankaan ole perehtynyt Eastern Expressin Bristol Britaniaan tai Mach 2:n Caravelleen… Ainakin tuo EE:n malli saa jopa ne Plastikartin itäsaksanihmeet vaikuttamaan loistavilta laatutuotteilta.

En edes yritä väittää, että Revellin 744 olisi hyvä sarja. Itseltäni jäi homma kesken jo aikaa sitten. (Onneksi omistan toisenkin, alkamattoman sarjan) Mutta totisesti se on kaukana erityisen huonosta siviilimallista.