Pienoismallit.net

Airbus A310

Lufthansa

Airbus A310 on laajarunkoinen, kaksimoottorinen, keskipitkän kantaman suihkukone, jonka on valmistanut Airbus. A310 on Airbus A300:sta kehitetty, rungoltaan hieman lyhyempi konetyyppi.
A310 oli alun perin A300B10, mutta sisälsi niin suuria muutoksia A300:n nähden, että sille annettiin oma tyyppinimi. A310:n runkoa lyhennettiin A300:aan nähden, siihen laitettiin tehokkaampi siipi ja ohjaimia muutettiin. Ohjaamoon tuli myös elektroniset kuvaputkinäytöt analogisten mittareiden tilalle.
A310:n suunnittelu aloitettiin 1978 ja ensilento oli 1982. Liikennöinnin se alkoi 1983 Lufthansan väreissä. A310-200:aan tulivat wingletit. A310-300:ssa on pidempi kantama kuin A310-200:ssa. A310-300:aa on valmistettu vuodesta 1985 lähtien.
A310:stä on olemassa myös rahtiversioita.

Mallina Revell Balairin siirtokuvilla. Mielestäni olisi tullut turhan silmiinpistävä keltaisine siipineen tuolla kaaviolla. Samalla olin tekemässä Airfixin A300 missä oli Air Francen ja Lufthansan siirtokuvat, joista jälkimmisiä käytin tässä.

Maalaushommat menivät hieman pieleen, kun kriittisemmän tarkastelun tuloksena koneen pohjan ei tulisikaan olla valkoinen, vaikka osassa kuvista tältä näyttääkin vaan hieman harmaa. Airfixin laatikon kuvaan ei olisi pitänyt luottaa. Oli sieläkin ohjeissa harmaana sitten pohja, mutta tosimieshän ei manuaaleja selaile. Tarkasteluni ajoittui siihen kun olin jo osan siirtokuvista laittanut ja kokemukseni mukaan en mielelläni niitten päälle ala teippaamaan vaikka olisi kuinka lakattu. No sovitaan vaikka sitten että malli nauttii ainaisesta "auringonpaisteesta". Kylkien raidat maalasin, kun inhoan siirtokuvien taittelua keulassa. Pyrstön logo hieman haalea, mutta taitaa olla Airfixin tavaramerkki. Rekisterejä piti hieman taiteilla ja kuinka vaikeaa voi ollakaan löytää valkoisella fontilla olevia ylijäämä kuvista. Onneksi tästä selvittiin pääosin alkuperäisien kanssa ja vain yksien kirjainten paikkaa vaihtamalla. Lisäksi onnistuin melkein tuhoamaan kokomallin, kun tutkakartion maaliin kastamisen jälkeen jätin sen lampun päälle kuivamaan. Kattohan siinä suli pari senttiä sisäänpäin. Ja siirtokuvien laitto vaihtui rankkaan kittaukseen/maalaukseen.
Ohjaamon ikkunat lainattuna A340 laatikosta entiedä koosta, mutta suhteellisen samaa näköä ainankin esikuvansa kanssa. Keulan muodossa taisi tässä mallissa olla hieman ongelmia ja se selvisi kun taisteli tätä siirtokuvaa paikalleen. Siivissä käytetty balairin arkilta siirtokuvia, jotka ovat taattua vanhaa Revell laatua. Sotkevat niistä irtoavalla keltaisella "liimalla" paikat. Wingletit ei tähän malliin kuuluisi ainankaan tällä maalauksella, mutta ehkä ne olivat lentöyhtiöllä testikäytössä. (meinasi jäädä rumat kolot siivenkärkiin eikä laiskana jaksanut kittailla :) ) Kylkien vaakunathan ovat myös luonnollisesti väärät A300 tekstit muokkasin kyllä A310:ksi. Nämä pienet virheet voivat joillekin olla ylitsepääsemättömiä, mutta itseäni ei kiinnosta tuon taivaan vertaa. A310 se näyttää ja kukaan tutuistani tuskin tulee sanomaan, että tuossa ei pitäisi winglettejä jne olla. ;)

Tätä kuvaa tosin tarkempana olin katsellut ennen maalausta.

www.austrianwings.info/grafik/reportagen/85jahrelufthansa/kvw/a310-200_d-aicf_1988.jpg

Jälkimmäisessä moottorit hieman eritavalla maalattu.

www.airliners.net…fthansa/Airbus-A310-203/1511288/&sid=1e5b92d06d460ff96d5d943681f9a33f

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!