Pienoismallit.net

Mikoyan MiG-21MF

MiG-21MF

Maalinkuivuimis- ja mitähäntästäkintulee-malli sanan varsinaisessa merkityksessä. Kyseessä on Matchboxin vanha ja aneeminen esitys Mig-21MF koneesta. Harkitsin useita eri kansallisuusvaihtoehtoja aina eri Arabikäyttäjistä HarppiSaksaan, kunnes päädyin Somalian ilmavoimien koneyksilöön. Netistä löytyi vielä sopivasti maalauskaavio kyseisen maan koneelle. Runkonumero on siirtokuvien ylijäämälaatikosta. MiG-21 kirjan mukaan kyseinen numero ei ole koskaan ollut yhdenkään Somali Migin nokassa. Olisi tuokin asia kannattanut tsekata aikaisemmin, mutta en anna asian häiritä.

Sarja on rakennettu lähes suoraan laatikosta, sillä en nähnyt kovinkaan mielekkääksi käydä virittelemään välityömallia. Ainoastaan pitoputken kiinnitystä korjasin vastaamaan paremmin esikuvaansa. Ja yhden puuttuvan anturioutken lisäsin korjatun putken viereen. Siipiripustimet jätin pois kun sarjassa ei ollut niihin oikein kunnollista kuormaa. Toisekseen, laskutelineet ovat sen verran hentoa tekoa, että hyvä jos kestävät edes mallin painon. Etenkin kun lisäsin vähän lisäpainoa konen keulalle että nokkapyörä pysyisi maassa omin avuin.

Malli on maalattu Revellin väreillä. Kansallisuustunnukset on vanhalta ESCIn USAAFn arkilta. Tunnusten sininen on hiukan liian tummaa Somali versioon ja yritin vaalentaa niitä viimeistelemällä malli Microscalen Micro Flat mattalakalla johon oli sekoitettu valkoista väriä. Jäivät vieläkin tummahkoiksi. Lisäksi lakkauksesta ei tullut mattapintaa vaan se jäi kiiltäväksi.

Kansallisuustunnusten kanssa kävi erikoinen episodi. Kuten sanottua, ne ovat vanhalta ESCIn arkilta. Varmuuden vuoksi käsittelin tunnukset reilulla kerroksella Microscalen Liquid Decal Filmiä. Ei olisi kannattanut. Ilmeisesti filmiaine aiheutti siirtokuviin jonkinlaisen pintajännityksen, joka veti neljä kuudesta siirtiksestä rullalle kuin hyvin käärityn maton. Micro Set ja Sol käsittelyt olivat aivan yhtä tyhjän kanssa. Eivät suostuneen oikenemaan. Sitten yritin liimausta veden ja EriKeeperin sekoituksella. Lopulta sain siirtokuvat asettumaan lähes pelkän EriKeeperin avulla.

E-P

Kommentit

Perussiistiä rakentamista erikoisella maalauskaaviolla/merkinnöillä. Malliin saisi paljon lisää ilmettä paneelisaumojen litkutuksella.