Pienoismallit.net

E-100 Stug "Krokodil"

Vaihteeksi oikein kunnon what if vaunu. Ilmeisesti saksalaisilla jonkinlaiset piirrustukset ovat olleet olemassa,kun on pienoismalliksi asti päätynyt. Trumpeterin sarjasta väsätty. Lisänä Friulin telat,Voyager modelsin etsisarja ja aluputki,jonka valmistajaa en muista. Omana lisäyksenä miljoonalaatikosta löytynyt runko-kk. Trumpeterin sarja ei ollut tällä kertaa mikään turhan laadukas. Telapyörissä oli todella pahat valusaumat,joiden poistamiseksi sai käyttää hiomapaperia oikein urakalla. Pieniä osien yhteensopimis ongelmia lisäksi siellä täällä. Maalattu Tamiyan akryyleillä. Vähäiset kurasotkut Migin pigmenteistä ja vedestä sotketulla litkulla.

Kommentit

Wow, tuo on massiivinen kroko! Näyttää oikein pätevältä toteutukselta. Maalaus on mielenkiintoinen, mutta sitä saa kun itse keskittyy ryyppäämiseen ja lapset laitetaan asialle. Tykkään naamiomaalauksesta. Mikä tuo intellectual property -systeemi on? Iltapala? Internet protokolla? Infrapuna! :D

Jäin kaipaamaan hyvää sivukuvaa, missä näkyy koko tankki.
Hieno ja erilainen tankki! Hyvin rakennettu ja juuri tuo maalaus nostaa pisteitä. Ehkä litkutukset olisi voinut tehdä vähän tummemmalla sävyllä? Mutta komiaa on!
Tiukkaa, mutta tyylikäs mitä jos germaanikalustoa.
Kiitoksia kommenteista. Sivukuva piti ottaa sen verran kaukaa koko tankin saamiseksi kuvaan,että siitä ei juuri iloa ollut. Tai näkyi siinä sentään ääriviivat…Vaunu tuo itselleni jotenkin mieleen steroideja napanneen Jagdpantherin,ollen karkeasti kaksi kertaa mainittua suurempi. En ole itsekään tyytyväinen noihin vaalealla sävyllä tehtyihin valumiin. Yleensä valumajäljet tulee häivytettyä näkymättömiin,tällä kertaa kävi päinvastoin. Harjoitukset jatkuvat…
Voisitko silti lisätä sen kuvan tänne, koska tuo hirviö on täysin ennestään tuntematon, niin olisi kiva hahmottaa sen sivuprofiili.
Lisäsin hirviön sivuprofiilin paljastavan kuvan.
Tackar och pockar! =)
AJ 22.2.2013 19:41 Vastaa lainauksella
Moi Veli-Matti,
Aikas häjyn näköinen vaunu - tyylikäs what if vaunu. Ilmeisesti tämä germaanien E-100 Krokodil suunnitelma pohjautui erittäin raskaaseen E-100 tornilliseen vaunuun ja tuo tajuttoman pitkä putki on ilmeisesti suunniteltu 170mm KwK 44 L/71 vaunukanuuna, jota ei koskaan rakennettu.

Tämä on kaikinpuolin hienosti rakennettu, maalattu ja viimeistelty E-100 Krokodil what if vaunu. Nämä what if vaunut tarjoavat rajattomat mahdollisuudet eri camokuvioihin ja dioihin. Tuo ip-tähtäin oli kyllä mainio pikantti lisä vaunuun.

Tämä malli sai allekirjoittaneen funtsimaan, että mitä germaanit oikein aikoivat ampua tuolla jättivaunukanuunalla oikeasti, mikäli E-100 ja tämä E-100 Krokodil olisivat ehtineet tuotantoon - tuo tykkihän olisi ollut täysin "overkill" liittoutuneiden vaunuja vastaan; se olisi sopinut paremmin laivojen upotukseen kuin vaunujen tuhoamiseen. Koska ko. vaunukanuunaa ei koskaan valmistettu, paras vertailu sen suoritusarvoista tullee heikompitehoisesta saksalaisesta 17 cm/40 SK L/40 laivakanuunasta. Tämä vanha 17 cm/40 SK L/40 laivatykki ampui liki 900m/s lähtonopeudella noin 63 - 64kg:n projektiilin jopa yli 20km päähän 6 - 7 laukauksen tulinopeudella per minuutti, terminaalivaikutuksen kukin voi kuvitella itse; 17cm KwK 44 L/71 olisi ollut merkittävästi tehokkaampi tykki, jonka lähtönopeus olisi ollut ilmeisesti reilusti 1000+m/s luokkaa, projektiilin paino noin 50 - 65kg välillä (riippuen käytettävästä ammuksesta), tulinopeus vähintään samaa luokkaa 6 - 7 laukausta per minuutti ja sirpalekranaatin kantama reilusti yli 20km. Mikäli M4 Shermania tai T-34/85 vaunua olisi ampunut tällä 17cm KwK 44 L/71 tykillä ko. maalivaunu olisi kirjaimellisesti lentänyt projektiilin iskuvoimasta ilmaan ja ammus olisi mennen tullen läpäissyt vaunun. E-100 Krokodil vaunu olisi varmaan "peruuttanut" hieman rekyylin voimasta.

No, joo tuo kaikki edellä on puhdasta ajatusleikkiä ja spekulointia.

Hieno hirviövaunupienoismalli jokatapauksessa ja kyllä on melkoisen iso vaunu. Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia kommentista AJ. Ilmeisesti tämäkin vaunu oli piirustuspöydällä saksalaisen laatu korvaa määrän ajattelun johdosta. Taisivat sentään itsekin tajuta,että yhden tällaisen hinnalla saa aika monta hieman "järkevämpää" vaunua rakennettua. Eiköhän tällekin tosin olisi liittoutuneiden vaunuista haastetta löytynyt,jos sota ei olisi loppunut silloin,kun loppui. Melkoisia mörköjä liittoutuneillakin oli prototyyppi asteella sodan lopulla ja heti sen jälkeen.