Pienoismallit.net

MIG-15 bis

Little red rooster

Mig-15 kone ei varmaankaan kaipaa enää tällä sivustolla suurempia esittelyjä,Mig-15 kuulu jo tätä nykyä legendojen joukkoon.Samoin sen KV-1 suihkumoottori eli brittiläinen RollsRoyce NeNe moottori.
Tämä malli esittää Kiinan kansan vaputus armeijan ilmavoimien konetta 4115 joka taisteli Pohjois-Korean puolella 50-51 Yalu joen maisemissa.Nämä Kiinalaiset koneet lensivat Yalu joen pohjois puolella sijaitsevalta Kiinalaiselta Antungin lentotukiohdasta käsin.Koneesta tehtiin sodan aikaan useita havaintoja(punainen pysrtö?) tästä huolimatta en löytäny netistät yhtään valokuvaa k.o koneesta.Tämä Mig on muuten aiheena myös Tamiyan mainiossa sarjassa ja useilla A.F siirtokuva arkeilla.
Itse malli on Hobby Bossin easy asembly sarjaa ja on tällä hetkellä paras 1:72 Mig-15 malli,.Mitä Eduard tuo tullessaan ,sen aika näyttää.Vaikka malli on n.s easy asembly tuote vaati se kuitenkin kittausta saumoisssa ja ilmajarrujen sulkemisen yhteydessä.Mallin suurin ongelma onkin se minne sijoitta nokkapainot.Pienellä soveltamisella ne paikat kyllä kuitenkin löytyvät.Ohjaamo on mallinnettu aika mukavasti mutta,kaikki mittari taulut ovat kuitenkin "plankkoja" eikä mukana ole siirtokuvia.Siirtis varasto auttoi kuitenkin tässä hommassa.Malliin tulee siirtokuvia varsin niukasti vain 4 kansallistunnusta ja konekohtainen numero.Siirtokuvat sinällään ovat oikein hyvä laatuiset.Nokkapyörän saksi nivel on myös aika mahtavan kokoinen mittakaavaan nähden.Kaikinensa kuitenkin oikein mukava malli.
P.s Tikkakosken tapahtumassa oli esillä myös J.kylän poikien oma"Korea" ryhmis josta löytyy myös kuva tapahtuman kuva kavalkaadista.

Kommentit

Tyylikkään näköinen lentovekotin. Kivasti on paneliurat näkyvillä metallisilla alueilla.

Sinulla alkaa olla aika mahtava kokoelma näitä Migejä. Voisit seuraan Migin julkaisun yhteyteen koota koko laivue. Tulisi mahtava kuva ja hieno kehitys historia.

Taattua Opa laatua!
Asiallisen näköinen Mig. Tuon kahinan koneita on siinä mielessä kiva tehdä, kun niitä on lennellyt ties minkä värisenä, tällaisena huomiota herättävänä tai suojamaalauksessa. Onko muuten tietoa milloin Eduard julkaisee tuon oman Miginsä?
AJ 14.2.2013 19:10 Vastaa lainauksella
Moi Opa,
Komppaan yllä olevia kehuja, jälleen hieno MiG. Tuon punaisen pyrstön taustasta olisi kiva saada lisäinfoa, mutta ilmeisesti sitä ei ole saatavilla.

Kerää tosiaan seuraavan MiG julkaisun yhteydessä kaikki MiG:t perhepotrettiin. Aika jännä tuo punainen pyrstö…Parhain terveisin, AJ
Kiinalaisten pieni punainen kukko, aika sympaattinen malli tää on.