Pienoismallit.net

Etelä-korealainen M24 Chaffee

Korean sodan ryhmärakenteluun osallistuva malli, ja sen esikuva oli 1953 Etelä-Korean armeijan koulutuskeskuksessa Kwang-jussa (Gwanju?); kuva löytyy esimerkiksi Squardon/Signalin M24 Chaffee in Action -kirjan sivulta 24. Todettakoon heti, että kirjan esille ottavat huomaavat joitain eroavaisuuksia: esikuvan yläkerta on hieman puhtaampi, lokasuojat ovat vähemmän rytyssä eikä koulutusvaunussa ilmeisestikään kuljetettu rungon ulkopuolella työkaluja.

Wikipediasta lisää tietoa itse vaunusta.

Lukuunottamatta hiilikuituantenneja ja Friulin iteloja malli on rakennettu suoraan laatikosta jättäen joitain syövytysosia käyttämättä.

Kommentit

AJ 13.2.2013 11:16 Vastaa lainauksella
Moi Pasi,
Vaikuttaa aivan soivalta peliltä eli kivanoloinen M24 - tuo Etelä-Korean Jin & Jan lippu tuo oman piristeensä vaunun torniin. Ei tarvinne paljoakaan kulumia ja vanhentamisia, koska ko. kuten sanoit koulutusvaunu, jota pidettiin ilmeisesti myös paraatikunnossa. Chaffee vaunuja ei liene montaa tällä saitilla. Parhain terveisin, AJ
Kuvat ehkä hieman liian tummia, mutta malli näyttää aivan hyvältä.
Kiitos, ja laitetaan seuraaviin malleihin valoa myös sivulta.

Tosiaan galleriassa on vain kaksi Chaffeeta, ja molemmat Korean sodan ryhmärakentelusta. Aika yllättävää, koska (mielestäni…) M24 on yksi miellyttävämmän näköisistä vaunuista ja muotoilullisesti selkeästi ensimmäinen "nykyaikainen" yhdysvaltalainen vaunu. Edellinen mallini oli M42 Duster, ja sen rinnalla näkee kuinka pieni M24 oikeasti on.

Pasi
Etelä-Korean lipulla koristeltu M24 näyttää mukavan eksoottiselta. Hieno malli.

Minun kokemattomiin silmiini M24 näyttää saaneen vaikutteita panzer kolmosesta. Onko tässä mitään perää vahingossakaan?
Heikki Lankinen kirjoitti:
Minun kokemattomiin silmiini M24 näyttää saaneen vaikutteita panzer kolmosesta. Onko tässä mitään perää vahingossakaan?
Kyllä on ja monessa 1939-45 jälkeisessä vaunussa on hyödynnetty Panssari III jousitysjärjestelmää.