Pienoismallit.net

Opel Blitz Schwere Dumper

From the dark side of the Moon

Natsien lähtiessä kuuhun 1944 he ottivat mukaansa Opel Blitzin piirustukset ja hytin muotit. Helium-3 louhinnan alettua havaittiin, että Blitzin runko ei ole tarpeeksi kestävä suurille louhekuormille. Ilmeisesti natsit kävivät joskus 1960-luvulla Ruotsissa vakoilemassa paikallisen kuorma-autotehtaan tuotoksia, koska runko akseleineen ja jousineen näyttää erehdyttävästi Scanian vastaavalta. Kuunatsi-insinöörit ovat kuitenkin muokanneet taka-akselia vähän kantavammaksi parilla lisärenkaalla. Moottori lienee polttokenno rungon happi- ja vetysäiliöistä päätellen.

Auto näyttää vanhalta, mutta ikää ei kuitenkaan ole kymmeniä vuosia. Eturenkaat ovat kuluneet, mutta muuten kaikki näyttää ehjältä. Kuussa ei ole ollut resursseja tehdä uusia autoja ihan tuosta vain, joten kalustosta on pidetty hyvää huolta, kolhut ja viat on korjattu heti. Kuupölyä tosin kertyy pintoihin heti kun vähänkin rengasta näyttää kuunkamaralla. ;)

---

Edellisistä projekteista yli jääneet Blitzin hytti ja JCL Scanian runko sekä Iron Sky -elokuva, siitä se idea sitten lähti. Lava on väsätty styreenistä. Itse elokuvassa joku kaivosauto vilahtaa vain todella kaukaa kuvattuna (tai niin olin näkevinäni), joten esikuvaa tälle ei ole. Mutta olisihan se voinut tällainen olla. ;)

Lisää ja isompia kuvia TÄÄLLÄ jos kiinnostaa katsella. :)

Kommentit

Kuussa näyttää olevan oikeanpuoleinen liikenne, koska kuski istuu vasemmalla? Natsi-ideologian mukaisesti kuskilla näkyy olevan myös sangen miehekäs sivupeilin varsi. Ja takatelillä yhteensä kuusi pyörää.

Hienoa mielikuvituksen lentoa!
Hieno aihe ja loistava toteutus! =D Kuvatkin ovat oikein näyttäviä.

Tuosta taustapeilistä saakin sitten tihrustaa tarkkana mitä perässä tulee. Kuunatsien kalusto ei varmasti kulu kovaa vauhtia jatkuvan huollon ja pienemmän painovoiman ansiosta. Tee ihmeessä tähän vielä kuunatsi! Se kruunaisi työn lähes täydelliseksi.
Käsittämättömän hyvä idea ja yhtä hyvä toteutus. Loistavat taustatiedot. En yhtään ihmettelisi jos tuon elokuvan suunnitteluosasto pyytäisi tästä mallista oikeudet mahdollisiin tuleviin elokuvaprojekteihin. Elokuva selkeästi huusi pientä lisäpanostusta ajoneuvojen osalle, joten tällaisilla laitteilla pisteet silläkin osa-alueella nousisivat.
AJ 8.2.2013 19:25 Vastaa lainauksella
Moi Maxres,
Komppaan kehuja yllä - loistava idis ja loistava toteutus - sopisi JJ Hilskan sanoin tuleviin elokuvaprojekteihin. Parhain terveisin, AJ
Ohhoh. Oletpa oivaltanut kivan idean. Malli on väsätty myös ikäänkuin kertomasi olisivat totta.
Mallin pölytys antaa tunteen, kuin olisin tosiaan kuussa. Noihin kuviin kun saisit lisättyä vaan maiseman avaruudesta, jossa näkyy taustalla Tellus, maa..vai mikä se onkaan kuusta katsottuna?

Kiitettävä kokonaisuus:
- Eri malleista osia, hyvä se
- Ikkunat pölytetty tarkasti
- Renkaat ( triplepyörät) ja kuluneisuus onnistuneet
- Alusta onnistunut
- Maalaus huippua
VAUDEVAU maxres!!
T.T
Komppaan Timo Rissasta. Ehdottomasti kannattaa kuvata avaruustaustalla. Pölytys on huikean hieno. Mallissa on jotain "sarjismaista" ja leffamaista fiilistä. Erittäin hieno.
Hieno idea ja hyvä toteutus. Iron Skyn tekijäporukan pitää saada tietää tästä!
Jos kävitte tuolla linkin alla olevalla sivulla, siellä se avaruuskuvakin on ;)
Mielenkiintoinen, massasta poikkeava malli. Ei valittamista.
maxres 11.2.2013 08:43 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista! :)

Tuolla lisäkuvissa tosiaan on tuo yksi "maisemakuva". Mitään avaruusjulistetta ei nyt ollut
taustaksi kuvauksessa laittaa enkä jokaiseen kuvaan jaksanut lähteä sellaista editoimaan…

Tiedä sitten Iron Sky -ihmisille ilmoittamisesta, lähettävät vielä laskun minulle idean käyttämisestä… ;)
Hieno idea, huipputoteutus. Bravo, bravissimo, sehr gut!!!
Tämä on kyllä kaikilta osa - alueiltaan aivan mahtava malli! Elokuvan nähneenä pystyisin todellakin kuvittelemaan tämän Blitzin kuun kamaralle. Kertakaikkiaan näin on.